BELEDİYELERDE PAZARLIKLI ALIMA DEVAM
EKONOMİMERSİN DE olan belediyeler TASARRUF tedbiri genelgelerini umursamıyorlar. Yenişehir Belediyesi 8. Ayda pazarlıklı olarak bakın ne almış?
2023/830925 ihale kaydı ile 16.08.2023 günü saat 16.00 da, YENİŞEHİR BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ, "Büro Mobilyası Alımı MAL ALIM İŞİNİ" PAZARLIK usul ihaleye çıkar. Pazarlık (MD 21 F)
Pazarlık (MD 21 F) MADDESİ NE DİYOR: İdarelerin yaklaşık maliyeti 4734 sayılı Kanun’un 21’inci maddesinin (f) bendinde belirtilen parasal limite kadar olan mamul mal, malzeme veya hizmet alımları.
Bu iş için EKAP üzerinden 3 kişi dosya bakar.
3 kişi teklif atar ve BİR KİŞİDE iş kalır.
01.09.2023 günü O KİŞİ ile sözleşme imzalanır.
BU İHALEDEKİ İŞİ : "PERGEL OKUL VE BÜRO MOBİLYALARI SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ" (KONYA FİRMASI) yüklenmiş olur.
Bu iş için yaklaşık maliyet miktarı idarece şöyle tespit edilmiş: 1.333.208,33 TRY
İşin yapılacağı yer VE teslim şekli ise: “Menteş Mah. 2538 Sk. No:4 Yenişehir/MERSİN Yüklenici firma sözleşmenin imzalanmasından itibaren 3 gün içerisinde söz konusu ürünlerin teslimatını gerçekleştirecektir.” şeklinde belirlenmiş.
Teklif edilen rakam: 1.250.000,00 TRY
İŞİN SÖZLEŞME BEDELİ: 1.250.000,00 TRY
İŞİN TOPLAMDA MALİYETİ: 1.250.000,00 TRY. Yani 1 milyon 2 yüz 50 bin lira.
Eski para ile 1,2 TRİLYONA YAKIN....
Peki, neden böylesine büyük rakamlı iş, PAZARLIK 21/F ile yapılıyor?
Yok mu bu işi iyice inceleyip soruşturacak biri?
ALSIN PAZARLIKLI İŞLERİ, FIRÇALASIN FİRMACILARIM DİŞLERİ...
TÜYÜ BİTMEDİK YETİMLERİN - ŞEHİTLERİN HAKKININ OLDUĞU BEYTÜL MAL DEDİĞİMİZ DEVLET KESESİNDEN HARCAMA YAPILIYOR...
CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.
Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir.
Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.
CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:
batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com
NOT: YAZILI İZİN ALMADAN, SİTEMİZDE YER ALAN HİÇ BİR HABER VE İÇERİK KULLANILAMAZ. KULLANANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILIR.
İlginizi Çekebilir
MBB’NİN TEK TEKLİFLİ İHALESİ TALAS’IN…
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, 2024/1371397 ikn numarası ile, "DİĞİTAL İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ TASARIM VE KODLAMA HİZMET ALIMI" işini ihale ve alıma çıkar.
AV.HASAN DOYDU HAYKIRIYOR, DUYAN YOK!!!
Mersin’in Erdemli ilçesinde sıfır deniz olduğu kadar birde SİT almanı olan yer için harekete geçen Av. Hasan Doydu ilgili ve yetkilileri uyarıyor, ama kimsenin umurunda olmuyor. NİYE Kİ????
HELAL OLSUN SANA SEÇER!!!
Biz uyardık, o gereğini yaptı. Ancak daha henüz yapılacak çok şey var. Değerli başkan ve genel sekreter bir yazı ve tamim yayınlar, tüm birimlere bildirirseler iyi olur. Bundan böyle kimse bu araçları babasının malı gibi ÖZEL işlerinde kullanmasın.
BU İŞLERİN ARKASINDA KİM VAR
Yürürlükte Tasarruf genelgeleri var. Belediyelerin ekonomik durumu belli… Ama PAZARLIK alımlardan bir türlü vazgeçmiyorlar. Bu pazarlık alımın kime ne faydası var, bu işlerin arkasında kim var?