Ben & Jerry's dondurmalarının kurucusundan Gazze istifası
DÜNYAÇatı şirket Unilever ile Gazze'ye yönelik tutum konusunda derinleşen görüş ayrılıkları üzerine Ben & Jerry's dondurmalarının kurucu ortağı Jerry Greenfield istifa ettiğini duyurdu.
Dünyaca ünlü dondurma markası Ben & Jerry's'e ismini veren kurucu ortaklardan Jerry Greenfield, Gazze'deki savaş başta olmak üzere birçok konuda çatı şirket Unilever ile yaşanan görüş ayrılıklarının ardından istifa ettiğini duyurdu.
Ben & Jerry's, Ben Cohen ve Jerry Greenfield tarafından 1978'de kurulmuş, şirket 2000 yılında gıda devi Unilever tarafından satın alınmıştı. Sosyal konularda aktif bir politika izleyen dondurma markasının kurucu ortağı Greenfield, Unilever'in toplumsal aktivizmi sınırlandığından şikayet ediyordu.
Unilever ve Ben & Jerry's, dondurma markasının 2021'de İsrail'in işgali altındaki Batı Şeria'da satışları durduracağını açıklamasından bu yana karşı karşıya geliyor. Ben & Jerry's, Unilever'in kendilerini susturmaya çalıştığını öne sürerek çatı şirkete dava açmış ve bir Amerikan şirketi için sıra dışı bir adım atarak Gazze'deki savaşı "soykırım" olarak tanımlamıştı.
haber kanyak:
https://www.dw.com/tr/ben-jerrys-dondurmalar%C4%B1n%C4%B1n-kurucusundan-gazze-istifas%C4%B1/a-74023658
İlginizi Çekebilir
ABD: Trump’ın Gazze planı Ukrayna’da da uygulanabilir
ABD Özel Temsilcisi Witkoff, Başkan Trump'ın Gazze'deki çatışmayı sonlandırmaya yönelik barış planının, Ukrayna krizinin sonucunu da etkileyebileceğini savundu.
Rusya Dışişleri: İngiltere, Ukrayna çağrısıyla kendini ele veriyor
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, İngiltere yetkililerin Rusya’ya Ukrayna'daki çatışmayı sona erdirme çağrısında bulunarak işledikleri suçu ortaya çıkardığını belirtti.
AB, Macaristan’ın Ukrayna vetosunu aşmak için yeni plan arayışında
Ancak kritik bir sorun var: Ukrayna ile müzakere çerçevesinde yapılacak herhangi bir değişiklik için yine oybirliği gerekiyor.
Trump'ın Gazze planına uluslararası toplumdan büyük destek
ABD Başkanı Trump'ın açıkladığı ve İsrail Başbakanı Netanyahu'nun da kabul ettiği Gazze planına Mahmud Abbas liderliğindeki Filistin Yönetimi ile uluslararası toplumdan destek geldi. Hamas ise sessizliğini koruyor.