ÇETKODER: EMEKLİ MAAŞLARI EN AZ 15 BİN LİRA OLMALI
EKONOMİKISA ADI ÇETKODER OLAN ÇEVRE VE TÜKETİCİ HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ GENEL BAŞKANI MUSTAFA GÖKTAŞ: "EMEKLİ PERİŞAN HALDE. 2000 ÖNCESİ EMEKLİ OLAN İLE 2000 SONRASI EMEKLİ OLAN VE AYNI PİRİMİ YATIRAN KİŞİLER FARKLI AYLIK ALIYORLAR. BU YANLIŞ DÜZELMELİ. ADALETLİ DEĞİL. EMEKLİLER YILLARDIR İNTİBAK YASASININ ÇIKMASINI BEKLİYORLAR. BU DA ÇIKMIYOR. TABAN AYLIKLARDA DEĞİŞİM OLMAZKEN SİZ EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 7 BİN 5 YÜZ YAPTIK DERSENİZ BU HAKKANİYETLİ OLMUYOR" DEDİ.
ÇETKODER Genel Başkanı Göktaş, "aynı pirimi yatırmış iki ayrı emekli var. Biri 2000 öncesi emekli diğeri 2000 sonrası emekli, ama aylığı eşit değil. İntibak bunun için önemli" dedi.
Göktaş sözlerine devamla: "Günümüz ekonomik koşullarında Asgari ücreti yeniden belirleyen hükümetimiz, memur için de zam düşünüyor. En düşük memur maaşı 22 bin lira olacak deniyor. Olmasın demiyoruz. Ama Emekli de insan. Emekli insanlarında refah seviyesi yükseltilmeli, onların beklediği intibak yasası bir an evvel çıkmalı, Emekliler arasındaki farklılıklar ve uçurumlarda kalkmalı, ardından da ortaya çıkan sonuca göre en az yüzde 45 zam verilmeli. Açlık ve yokluk sınırı altında insanlar inliyor. Emekli perişan halde. İşte şu an bayram ikramiyeleri veriliyor. Ne kadar? 2 bin lira. Allah aşkına 2 bin lira ile kurban kesilir mi? Günlerdir Emekli, bu rakamın, bu bayram en az 5 bin olacağını umut ediyordu. Yine umutlar boşa düştü. Yarınlar için zam verilecek deniyor, o da böyle komik bir şey olmasın" dedi.
İlginizi Çekebilir
SAYIŞTAY SİZİ UYARMAKTAN BIKTI, SİZ KAMU MALINA “SAHİP ÇIKMAMAKTAN” BIKMADINIZ!!!
Devletin, tüyü bitmedik yetimin ve şehidin hakkının olduğu BEYTÜLMALINI korumaktan aciz memurları, yasa, kanun, mevzuat, yönetmelik ve bu usuldeki örf âdeti de dinlemiyor, kamu malı peşkeş halde devam ediyor….
Belediye şirketleri denetim dışı kaldı: Yeni düzenleme gündemde
Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör, son dönemde artan belediye yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının odağında belediye iştiraklerinin bulunduğunu yazdı. Güngör, bu şirketlerin denetim dışı kaldığını belirterek hükümetin Meclis açıldıktan sonra yeni düzenleme hazırlığında olduğunu aktardı.
MERSİN SANAYİ PLATFORMU: "İHTİSASLAŞMA ‘BÖLÜCÜLÜK’ DEĞİL, ÇAĞIN İHTİYACIDIR"
MERSİN İLİNDE MERKEZDE SANAYİ ODASI KURULSUN DİYE BÜYÜK HRAKET İÇİNE GİREN MERSİNLİ SANAYİCİLERİN OLUŞTURDUĞU MERSİN SANAYİ FLATFORMA, HAKLARINDA ORTAYA ATILAN ASILSIZ KARALAMA İDDİALARINA KARŞI SERT BİR AÇIKLAMA YAPARAK: "İHTİSASLAŞMA ‘BÖLÜCÜLÜK’ DEĞİL, ÇAĞIN İHTİYACIDIR" DİYEREK CEVAP VERDİLER. İŞTE O ÖNEMLİ AÇIKLAMANIN TAM METNİ:
SANAYİ ODASI HABERİMİZE DESTEK YAĞDI
Mersin’de yıllardır sürüncemede kalan ve bir takım çevrelerce Mersin hak ettiği yere gelmesin çabası ile kurulması engellenmeye çalışılan SANAYİ ODASI kurulsun yazımız ile ilgili çok sayıda tebrik ve takdir telefonu aldık.