© Haberanaliz.net 2005

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu,İki Ödül Birden Aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’ya Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği tarafından Çevre ve Tüketici Dostu Onur nişanı ve Tüketici dostu altın madalyası takdim edildi.

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı araştırmacı Gazeteci Yazar ve iktisatçı Mustafa Göktaş Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Yalçın Topçu’yu Külliyedeki makamında ziyaret ederek bu yılın Çevre ve Tüketici Dostu Onur nişanı ve Tüketici dostu altın madalyasını sundu.

Genel Başkan Göktaş, kabulde, “Sadece yurdumuzdaki insanlara değil, yurt dışında bulunan tüm Türk milletine devletimizin şefkatli ellerini uzattığınız için sizleri saygı ile selamlıyoruz. Bu arada Cumhurbaşkanlığındaki göreviniz esnasında gerek çevre ve doğanın korunması hususunda gerekse Tüketicinin hak ve hukukun korunması noktasında göstermiş olduğunuz üstün gayret ve emeklerinizden dolayı, Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel merkezinin bu yılki ödüllendirmesinde Çevre ve Tüketici Dostu Onur Nişanı ile ayrıca Tüketici dostu Altın madalyasını şahsınıza sunmaktan onur duyuyorum” dedi..

Bu vesile konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’da; “Milletimizin evine hoş geldiniz,gazeteciliğinizin  yanısıra çevre koruma ve tüketici hakları ile ilgili önemli bir STK başkanı olduğunuzu da biliyor sizi ayrıca tebrik ediyorum.

Kul Hakkı İle Gelmeyin’ diyen Cenab-ı Hakkın kulu,kuşu ölen çocuğa başsağlığına giden,Mekke Fethine giderken yavrularını emziren köpek için ordunun yolunu değiştiren,kıyametin kopacağını bilsen elindeki fidanı toprağa dik,derya kenarında bile abdest alsan bir damla suyu ziyan etme ve temizlik imandandır diyen iki dünya serverinin ümmetiyiz.

“Yaş kesen baş keser” atasözü ecdadımıza ait olup,Hazreti Fatih; Ormanlarımdan bir yaş dal kesenin başını keserim demiş,yevmiyeleri yirmi akçe olan kişiler ile sokaklara tükürenlerin tükürüğü üzerine kireç ve kömür tozu döktürmüş ve ilk çevre kanununu,Kanuni Sultan Süleyman 1539'da çıkartmıştır.İnsan dahil bütün canlıların varlıklarını sürdürebilmeleri karşısındaki en büyük tehdit; “çevre kirliliği” ve “ekolojik dengenin bozulması” olup bu duruma sebep olan devletler,şirketler,şahıslar,kainattaki insan dahil bütün birer tüketici olan canlı varlıkların da hakkını çiğneyerek kul hakkına  girmiş olmaktadırlar.

Cumhurbaşkanımızın,Dünya Çevre Günü ile ilgili mesajındaki; “Türkiye Yüzyılı'nın inşası için çevre konusunda da, ilhamını kadim medeniyetimizden alan bir anlayışla çabalarımızı sürdüreceğiz. Bu günün, çevre sorunları konusundaki toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlamasını temenni ediyor, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyorum”

Ve…’Geleneksel Tüketici Ödülleri Töreni’ndeki’; “Bizim nazarımızda tüketici hakkı aynı zamanda bir kul hakkı ve en temel insan hakkıdır. 'Bizi aldatan, bizden değildir'. Bu hadisi şerifle esnaf, tüccar ve üreticinin uyması gereken ilkeler yüzyıllar önce belirlenmiştir." sözlerini hatırlatarak tamamlıyor,“Geleneksel Tüketici Ödülleri” çerçevesinde şahsıma layık gördüğünüz onur nişanı ve altın madalya için teşekkür ediyorum.” dedi 

Kabul,ödül sunumu,fotoğraf çekimi, Başdanışman Yalçın Topçu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isminin yazılı olduğu kravatı Göktaş'a hediyesiyle ile sona erdi .

İlginizi Çekebilir

SENE 1998.. KIYILARI TALAN EDENLERİN SURATLARINA TÜKÜRMÜŞÜZ....

GAZETECİ YAZAR İKTİSATÇI MUSTAFA GÖKTAŞ GAZETECİLİK MESLEĞİNİN HİÇ BİR ANINDA DURMADI. HEP YAZDI. ADALETSİZLİĞİ, HAKSIZLIĞI, YOLSUZLUĞU, AHLAKSIZLIĞI SÜREKLİ DİLE GETİRDİ. MERSİN VE BÖLGESİNDE YAYINDA OLAN O GÜNKÜ GAZETESİ HAVADİS'İN MANŞETLERİ BUNUN KANITI... İŞTE O DÖNEM KIYILARIN KATLİ, ÇEVRENİN YOK EDİLİŞİ, BİNALARIN RUHSATSIZ DİKİLİŞİ, DOLGU ALANININ TALANI, SAĞLIKTAKİ AVANTA DÜZENİ VE BU İŞİN TERÖR HALİNE GELMESİ VE DAHA NELER, NELER... 1998- 99- 2000- 2001- 2002 VE SONRASI 25 YIL HEP YAZILDI ÇİZİLDİ... O ZAMAN YAN GELİP YATANLARIN BU GÜN BİZLERE LAF SÖYLEME HAKKI YOKTUR. BİZ ATTIĞIMIZ MANŞETLER YÜZÜNDEN MAHKEMELERDE AHLAKSIZLARLA, HIRSIZLARLA CEBELLEŞİRKEN, NEREDEYDİNİZ?

ÇETKODER'DEN UFUK ÇAKIR'A TAKDİR VE ONUR BELGESİ

Mersin'in yetiştirdiği SİYASİLERDEN MİLLETVEKİLİ UFUK ÇAKIR'A kısa adı ÇETKODER olan Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneğince, çevreye ve doğaya katkıları ile tüketicinin hak ve hukukunun korunmasına yönelik çabalarından dolayı takdir ve onur belgesi verildi.

ÇETKODER'DEN ABDULLAH DUMAN'A TAKDİR VE ONUR BELGESİ

Mersin'in yetiştirdiği değerli bürokrat ve devlet adamlarından Abdullah Duman'a, kısa adı ÇETKODER olan Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneğince, çevreye ve doğaya katkıları ile tüketicinin hak ve hukukunun korunmasına yönelik çabalarından dolayı takdir ve onur belgesi verildi.

25 SENE ÖNCE YAZDIK: EMEKLİ AÇ

Ülkemizde bazı şeyler aynı nakarat halinde devam eder gider. Bunlardan birisi EMEKLİNİN GEÇİM DERDİ… Sahibi olduğumuz HAVADİS Gazetesinin 30 Mayıs 2000 tarihli nüshasında “Bütün emekliler aç” başlığını atmışız. Birde mevcut partilerin nasıl bizleri uyuttuğunun altını çizip, “Doğru yol, Fazilet, CHP tingirifistan giderken ANAP yerel yöneticilere iyi giydirdi” başlığını atıp, o gün dönen oyunları, ihaleleri, avantaları, yolsuzlukları dile getirmişiz.. Tam 25 yıl geçmiş… Ne değişmiş?! Biz halen haberanaliz de yolsuzluk, ihalelerdeki fahiş alımları dile getirip, arsızlığı sizlere aktarıyoruz. 42 yıllık meslek hayatımızın her anında aynı çaba, aynı heyecan ve aynı dik duruşu sergiledik. Ne kumpaslara, ne iftiralara uğradık. Ama yılmadık. Bu iş bir duruş ve karakter meselesi…

TÜM HABERLER