GENÇLİK SPOR HİÇ DÜZELMEYECEK Mİ?!
EKONOMİMersin GSB il müdürlüğü alımları, ihaleleri hep gündeme düştü. Özellikle PAZARLIK – DAVETİYE- DOĞRUDAN ALIM ihaleleri çok konuşuldu, yazıldı. Ancak bir güç var ki, bu işlere DUR diyeceği yerde, demiyor, işin içine siyasilerde girip ihale kovalar olmuşlar. İşte yeni bir ihale ve detayları:
MERSİN GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ, 2025/127488 İKN numarası ile "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında Şoförsüz ve Yakıtsız Araç Kiralama Hizmet Alımı" işini ihaleye çıkar.
İhaleyi sözde açık yapacaklar. Bir teknik şartname hazırlanır. İşleme konur. Burada bir parantez açalım, (işi açık vermek istemeyen, sürekli pazarlık ile işleri götüren ekipler, AÇIK ihalelerde şartnameleri hazırlarken mutlaka ya yanlış, ya eksik, ya hatalı bir madde koyarlar, tabi işi vermek istedikleri firmanın kendi değil yan firması işe itiraz eder. Bu sefer zeyilname çıkar. Yine eksik yâda hatalı yapılır, bu kez ihaleye katılım yapanlar KİK’e itiraz edip bozdururlar, böylece AÇIK ihalede düzen tutulmaz olur, yine pazarlığa geçerler. Hepsi bir düzen içinde yürür gider. İşin perde gerisini kimse araştırmaz. Tüm kurumlarda bu dümen titizlikle uygulanır. Buruda ne yapılmıştır bilemeyiz. Devlet araştıracak)
Bu ihalede şartnamedeki hata fark edilip bir zeyilname yapılır. Ve gün gelir 4.3.2025 günü bu ihaleyi yaparlar.
Şu anda EKAP kayıtlarına "Teklif Değerlendirme Tamamlanmış" diye geçmişler. İhalenin sonucu açıklanmış değil. Geliyoruz biz başkaca detaylara:
3 sayfa teknik şartname hazırlanır. İlk sayfadan bir görüntü aşağıda…
Bu şartnameyi kimin hazırladığı, sorumluluğun kimde olduğu belli değil, çünkü altında imza ve kaşe yok.
İdari şartnameye bakıyoruz. Orada da kaşe ve imza yok. Ancak, İlgili personelinin adı, soyadı ve unvanı: Mehmet Özgür GÖZDE (Şube Müdürü V.), Ufuk AKBAŞ (Şube Müdürü V.) şeklinde ibare koymuşlar.
Haber yapılırken an itibari ile EKAP ekran görüntüsü aşağıda:
Bugün ayın 15’i olmuş, sonuç ilanı oraya konmuyor. Acaba niye?
Dedik ve KİK de bir itiraz var mı diye sorguladık. Sorgulamada herhangi bir itirazında olmadığını gördük. Ekran aşağıda:
BU ARADA YÜRÜRLÜKTEKİ TASARRUF GENELGELERİDE AYRI BİR MEVZU.....
BU DEVLETİN HESAP SORACAK MERCİ VE MAKAMLARI NE YAPIYOR ACABA?!
ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN
CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.
Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.
CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:
batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com
İlginizi Çekebilir
AV.HASAN DOYDU HAYKIRIYOR, DUYAN YOK!!!
Mersin’in Erdemli ilçesinde sıfır deniz olduğu kadar birde SİT almanı olan yer için harekete geçen Av. Hasan Doydu ilgili ve yetkilileri uyarıyor, ama kimsenin umurunda olmuyor. NİYE Kİ????
HELAL OLSUN SANA SEÇER!!!
Biz uyardık, o gereğini yaptı. Ancak daha henüz yapılacak çok şey var. Değerli başkan ve genel sekreter bir yazı ve tamim yayınlar, tüm birimlere bildirirseler iyi olur. Bundan böyle kimse bu araçları babasının malı gibi ÖZEL işlerinde kullanmasın.
BU İŞLERİN ARKASINDA KİM VAR
Yürürlükte Tasarruf genelgeleri var. Belediyelerin ekonomik durumu belli… Ama PAZARLIK alımlardan bir türlü vazgeçmiyorlar. Bu pazarlık alımın kime ne faydası var, bu işlerin arkasında kim var?
TOROSLAR BELEDİYESİ ŞAŞIR MIŞ MI?!
TOROSLAR BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ, 2025/92572 İKN numaralı, "DAL PARÇALAMA MAKİNASI" alımı işini Mal - Pazarlık - Pazarlık (MD 21 F) ye göre ihaleye çıkar. İşte detayları ve işin tuhaflığı…