GÜLTEKİN UYSAL YENİDEN GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ
SİYASETBugün Ankara da 14. kurultayı yapılan Demokrat Partide tek liste seçime katıldı. 1200 delegeden 801'inin oy kullandığı seçimlerde Gültekin Uysal 798 oy alarak yeniden seçildi. Seçilen Listesini haber içeriğinde yayınlıyoruz. Yeni yönetim listedeki isimler.
GÜLTEKİN UYSAL BAŞKANLIĞINDA DEMOKRAT PARTİNİN YENİ SEÇİLEN GENEL İDARE KURULU, MERKEZ KARAR KURULU VE YÜKSEK HAYSİYET DİVANI ÜYELERİNİ GÖSTERİR LİSTENİN HER İKİSİDE AŞAĞIDA
Bu listede çok temiz isimler var. Bu arada MERSİN'den tek bir kişi bile listelerde yer alamadı.
Listede adını göremeyen daha önce kağıt üstünde il koordinatörü yapılan ama il başkanının listesi matbaya basıma giderken yolda değiştirip, ailesini ve akrabalarını, yanında çalışan işçileri yerleştiren, o nedenle il başkanıyla arası açılan SEDAT ERDAL listenin oylamasını beklemeden kızkardeşi Şenay Erdal'ıda yanına alıp salondan hemen çıktı.
İl Başkanı Hasan Şıhman ve Mersin de ilçe Başkanı olarak iddialı isimler olduğunu söyleyen Anamur ilçe başkanı Murat Özdemir- Tarsus ilçe başkanı Abdullah Kemal Aker'de listede umdukları yerlerde olamadılar. Her ikiside listede hiç bir yerde yer alamadılar.
Listede MERSİNLİNİN çok sevdiği partinin emektar insanı KİPER ULUSOY'un YHD'de yer aldığı görüldü. Bu sevinçle karşılandı.
Diğer yandan GİK eski listesinde olan çok sayıda isim yerlerini korurken, Adana ilinde olup Mersin'i karıştıran Canan Özalp'ın ise MKK den alınıp GİK listesinin 20.nci yedek sırasına konduğu görüldü.
1200 genel merkez delegesinin 801 inin katılım yaparak oy kullandığı kurultaydaki seçimlerde Genel Başkan 798 oy alarak seçilirken, listelerde bu şekilde belirlenmiş oldu.
LİSTEYE KOCAELİ AYRI BİR DAMGA VURDU: Uysal’ın listesine 10 Kocaelili girdi. Kocaelili DP mevcut Genel Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu tekrar GİK’e girerken Mehmet Kılıç da GİK yedek üyeleri arasında yer aldı. MKK’da ise Kocaeli’den Cem Şakoğlu. Aynur Kurt, Kurban Aktaş, Yusuf Arıkan ve İsmail Yazgan yer aldı. Erol Gençtürk, Nisa Özer ve Murat Sevinç MKK yedekleri arasında yer aldı.
Demokrat Parti kongresinde konuşan genel başkan Gültekin Uysal, iktidara şöyle seslendi: Yasaklara, yoksulluğa ve yolsuzluğa hayır diyoruz ve sizi 3 hayırla uğurluyoruz... Kongreye Cemal Enginyurt'un konuşması ise ayrı bir damga vurdu.
İlginizi Çekebilir
Aldemir: “Engelleri Birlikte Aşıyoruz”
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Adalet ve Kalkınma Partisi Mersin İl Başkanı Adem Aldemir, “Engellilere fırsat verildiğinde başaramayacakları hiçbir şey yoktur.” ifadelerini kullandı.
Özdemir, Tartışmalı Su Kirliliği Yönetmeliği Değişikliğini Meclis’e Taşıdı
CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’nde yapılan ve “tehlikesiz inorganik atıkların derin deniz anoksik tabakasına boru hattıyla taşınarak bertaraf edilebilmesine” imkân tanıyan düzenlemeyi Meclis gündemine taşıdı.
VEKİL FIRAT’TAN YATIRIMCILARA “ERZURUM’A FABRİKA AÇIN” ÇAĞRISI
Topyekun kalkınma seferberliği kapsamında Anadolu’da 4 yeni sanayi koridoru oluşturulacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, emek yoğun sektörlerdeki işletmelerin, batıdaki büyük şehirlerden Anadolu illerine taşınmasının teşvik edildiğini vurguladı.
BAŞEVİRGEN: “ÜÇ ÇOCUĞUN SAĞLIKLI BESLENEBİLMESİNİN AYLIK MALİYETİ 28 BİN LİRA”
Bir çocuğun doyabilmesinin günlük maliyetinin 280 liralara dayandığına dikkat çeken CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Üç çocuğu olan bir ailenin, sadece çocuklarının beslenmesi için ayda 23 bin ila 25 bin lira arasında bir paraya ihtiyacı var. Bu rakam protein ağırlıklı bir beslenmede 28 bin TL’ye çıkıyor” dedi.