Gürcistan Başbakanı Kobahidze: AB Büyükelçisi Tiflis’teki şiddet eylemlerinden doğrudan sorumlu
DÜNYAGürcistan Başbakanı İrakli Kobahidze, Tiflis'teki olaylardan AB Büyükelçisini sorumlu tuttu.
Gürcistan Başbakanı İrakli Kobahidze, Tiflis'teki şiddet eylemlerinden AB Büyükelçisini sorumlu tutarak, anayasal düzeni devirme girişimini desteklemekle suçladı.
Gazetecilere konuşan Kobahidze, “Biliyorsunuz, AB temsilcisi de dahil olmak üzere, yurtdışından bazı kişiler anayasal düzeni devirme girişimlerine doğrudan destek ifade etti. Bu bağlamda, Gürcistan'daki AB Büyükelçisi bu konuda özellikle sorumluluk sahibi. İyi niyet gösterin, çıkın, sokaklardaki her şeyi paylaşın ve şiddetle kınayın. Anayasal düzeni devirme girişimini destekleyen açıklamalar göz önüne alındığında, bu olaylardan onun doğrudan sorumluluğu bulunuyor. Bakalım tepkileri ne olacak" dedi.
İktidardaki ‘Gürcü Rüyası’ Partisi Genel Sekreteri Kaha Kaladze de protestocuların darbe girişiminde bulunmaya çalıştığını belirtti.
SPUTNİK
İlginizi Çekebilir
Almanya'da başörtülü kadına hakimlik için mahkeme engeli
Almanya'da başörtülü bir kadının hakimlik-savcılık için yaptığı başvuru, duruşmalarda başörtüsünü çıkarmayacağını belirtmesi nedeniyle reddedildi. Mahkeme ret kararını haklı buldu.
Kremlin, ABD ile Ukrayna görüşmelerinde ilerleme sağlanamadığı sinyalini verdi
Kremlin, ABD ile Ukrayna görüşmelerinin ardından ilerleme sağlanamayacağının sinyalini verdi.
Rusya Bilimler Akademisi: Güneş süper patlama için enerji biriktiriyor
İstanbul, 2 Aralık (Hibya) - Rusya Bilimler Akademisi Uzay Araştırmaları Enstitüsü Güneş Astronomi Laboratuvarı'na göre, 2025 yılının en büyük güneş lekesi kompleksi, süper patlama için enerji biriktirebilecek olan Güneş'in Dünya'ya bakan tarafında oluştu.
Netanyahu'dan İsrail Cumhurbaşkanı'na mektup: Yolsuzluk suçlamalarından affını istedi
İsrail Başbakanı Netanyahu affın kamu yararına olduğunu savunurken, muhalefetten sert tepki aldı.