HALKIN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIN. “ZAM” FAKİR HALKIN KADERİ’Mİ?!
GÜNDEMÇevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) : HALKIN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIN. “ZAM” FAKİR HALKIN KADERİ’Mİ?!
HALKIN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIN. “ZAM” FAKİR HALKIN KADERİ’Mİ?!
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Yine gündem ekmek ve zam... Ekmek bu milletin, özellikle fakir ve dar gelirli halkın son yıllarda tek gıda maddesi haline gelmiştir. Fakir ve dar gelirli halkımız artık taze ekmeği alamadığı için Fırınlardan bir gün sonra bayat ekmekleri alıyor ve onları şekerli suya banarak, yâda çaya banarak karnını doyurur hale gledi. Ülkenin her yerinde Ekmeğin değişik fiyatlar ile halka sunulması şaşırtıcı ve üzücüdür. Ayrıca gramajlarının farklı olması, içindeki katkı maddelerinin farklı olması ise ayrı bir durum olarak endişe vericidir. Yıllardır ekmek üzerinde oynanan oyun hiç değişmiyor. Bu hususta denetim yetkisi Tarım Bakanlığına ait. Ancak geçmişte bazı yönetmelikler çıktı ve bu yönetmelikler neticesi Fırıncılar odasına ve federasyonuna Tüketicinin hak ve hukuku gözetilmeksizin geniş yetkiler verildi, tanındı. Fırıncıları ve üreticilere verilen bu yetkilerin ve hakların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. ZAM bu milletin kaderi haline geldi. Yerli yersiz her şeye zam gelmesi insanları bıktırdı. Ucuz, sıhhi, gramajından çalınmayan ekmeği bu millete yedirmek devletin asli görevidir” dedi.
PANDEMİ SÜRECİNİ YAŞIYORUZ ARTIK AMBALAJA GİRSİN
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, ”Ekmek fakirin halkımızın tek yaşam kaynağı. Tek gıdası. O da olmasa millet açlıktan kırılacak. Yapmayın. Yurdun değişik yerlerinde çok farklı fiyatlardan ve gramajlardan ekmek satışı yapılıyor. Ekmeğin maliyeti belli… Abartmaya gerek yok. Abartıp kabartıp bizlere sunulan ekmeği önce hijyen hale getirin. Tebliğe uygun çıkartın. Elli kişinin çıplak olarak elinin değdiği ekmeği halka arz etmekten bu milleti kurtarın. Halkın sağlığına daha fazla önem gösterin. Ayrıca Aynı gramajdaki ekmeği ayrı ayrı bölgelerde ayrı fiyatlarla satmayı da bırakın. Ve her şeyden önemlisi Tarım Bakanlığı, Belediyeler ve Valilikler Bu işi kolluk kuvvetleri ile beraber çok sıkı denetime almalılar. Merdiven altı çalışanı engellemeli, düzgün çalışmayanı engellemeli, hijyen koşulda ekmek üretmeyeni engellemeliler. Bu arada ambalaja bir türlü girmeyen ekmek hususunda da önlemler arttırılmalıdır. Ekmek elle kontrol edilerek alınmamalı. Bu sebze meyve değil. Alıp yıkamıyorsunuz. Direk tüketiliyor. Pandemi sürecinde en çok dikkat ve özen gerektiren gıda maddesi” dedi.
İlginizi Çekebilir
UYSAL BABA ARAMIZDAN AYRILALI 5 YIL OLDU
Mersin'in sevilen ve saygı duyulan siyasi siması E.Gülnar Belediye Başkanlarından ve Mersin Bş.Bld. Başkan yardımcılarından Uysal Turhan'ın ebediyete intikalinin 5 yılındayız.
RSF 2025 raporu: Son bir yılda 67 gazeteci öldürüldü, tutuklu 503 gazeteciden 3'ü Türkiye'de
Rapordaki mesajında gazetecileri 'tarihin tanıkları' olarak tanımlayan RSF Genel Direktörü Thibaut Bruttin, gazetecilerin giderek daha fazla 'rehine, pazarlık unsuru ve ortadan kaldırılması gereken kişiler' haline getirildiğini vurguladı.
Güllü'nün ölümüyle ilgili soruşturmada kızı gözaltına alındı
Güllü olarak ünlenen şarkıcı Gül Tut'un ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada yaklaşık 2.5 ay sonra kızı ve kızının bir arkadaşı gözaltına alındı.
Ali Bozan : 20 yaş üstü araçlar için kanun teklifi: Araç sahiplerine ÖTV indirimi sağlansın!
DEM Parti’li Ali Bozan’dan 20 yaş üstü araçlar için kanun teklifi: Araç sahiplerine ÖTV indirimi sağlansın!