Kıratlı’dan Mersinlilere teşekkür, Seçer’e tepki!
SİYASETAK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Mersin’de bu yıl ilk kez düzenlenen Kültür Yolu Festivali’ne yoğun ilgi gösteren Mersin halkına teşekkür etti. Kıratlı ayrıca, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in “Konser veren sanatçıları tanımıyorum. 9-10 tane sanatçı geldi, bir tanesinin ismini bilmiyorum. Konserlere gideni görmedim de duymadım da” şeklindeki açıklamasına, festivale gölge düşürmek amacıyla yapılmış gerçekle bağdaşmayan bir açıklama olduğunu belirterek tepki gösterdi.
AK Parti Mersin Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Ali Kıratlı, Mersin’de bu yıl ilk kez düzenlenen Kültür Yolu Festivali ile ilgili açıklama yaparak Mersin halkına teşekkür etti. Kıratlı, “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın himayelerinde Mersin’imizde gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivali, şehrimizin dört bir yanında büyük bir coşku ve yoğun katılımla devam etmektedir. 16 farklı noktada düzenlenen 159 etkinlikte on binlerce vatandaşımız konserlerde, sergilerde, tiyatro ve çocuk etkinliklerinde bir araya gelerek Mersin’in kültürel zenginliğini hep birlikte yaşamaktadır.” dedi.
“BU FESTİVAL SİYASİ DEĞİL, KÜLTÜREL BİR BULUŞMADIR”
9 Mayıs’ta başlayan ve 17 Mayıs tarihine kadar sürecek olan festivalle ilgili konuşan Kıratlı, “Mersin sokaklarında oluşan yoğunluk, meydanlardaki kalabalık ve vatandaşlarımızın ortaya koyduğu ilgi ortadayken bu tabloyu küçümsemeye çalışmak, organizasyonu yok saymak Mersin halkının iradesini ve heyecanını görmezden gelmektir. Bu festival siyasi değil, kültürel bir buluşmadır. Burada kazanan Mersin’dir, sanattır, esnaftır, gençlerimizdir, çocuklarımızdır. Türkiye Kültür Yolu Festivali sayesinde Mersin’imizin tarihi, kültürü, yöresel lezzetleri ve sosyal hayatı Türkiye’nin dört bir yanına tanıtılmaktadır. Şehrimizin ekonomisine, turizmine ve sosyal hayatına ciddi katkı sunan bu önemli organizasyon dolayısıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“KÜÇÜMSENMEYE ÇALIŞILAN SANATÇILARIMIZ GEÇMİŞTE BÜYÜKŞEHİR ETKİNLİĞİNDE SAHNE ALMIŞTIR”
Dünkü Mersin Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, “Konser veren sanatçıları tanımıyorum. 9-10 tane sanatçı geldi, bir tanesinin ismini bilmiyorum. Konserlere gideni görmedim de duymadım da” şeklindeki açıklamalarına da cevap veren Kıratlı, “Yapılan açıklama talihsiz bir açıklamadır. Gerçeği yansıtmamaktadır. Gerçeklerle bağdaşmamaktadır. Mersinli hemşehrilerimiz günlerdir festival alanlarını doldurmakta, konserlerde ve etkinliklerde büyük bir heyecan yaşamaktadır. Kaldı ki bugün küçümsenmeye çalışılan sanatçılarımız, geçmişte aynı Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonlarda sahne almış ve övgüyle duyurulmuştur. Dün alkışlananı bugün yok saymaya çalışmak samimi bir yaklaşım değildir. Festival boyunca meydanları dolduran, etkinliklere sahip çıkan ve Mersin’imizin tanıtımına katkı sunan tüm hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Mersin olarak biz biriz, beraberiz. On binlerce hemşehrimiz Türkiye Kültür Yolu Festivali’ne sahip çıkıyor. Mersin’in coşkusunu, enerjisini ve birlik ruhunu görmezden gelmeyin.” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Ermenistan'da muhalefet seçimlerin iptali için başvurdu
Ermenistan'da Rusya yanlısı muhalefet, Başbakan Paşinyan'ın kazandığı 7 Haziran'daki seçimlerin iptali için başvuruda bulundu.
CHP'de Başarır ve Günaydın'ın grup başkanvekillikleri düştü
CHP'de Ali Mahir Başarır ve Gökhan Günaydın'ın grup başkanvekilliği unvanları Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) resmi internet sitesindeki özgeçmişlerinden kaldırıldı.
İngiltere'de savunma bütçesi krizi: Savunma ve Silahlı Kuvvetler Bakanları istifa etti
İngiltere'de Savunma Bakanı John Healey'nin savunma harcamalarının yetersiz olduğunu söyleyerek istifa etmesinin ardından Silahlı Kuvvetler Bakanı Al Carns da aynı gerekçeyle görevi bıraktı.
KAYA: LGS’DE ASIL SORUN GÜVENLİK DEĞİL, EĞİTİMDEKİ EŞİTSİZLİK VE ELEME ANLAYIŞIDIR
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YILDIRIM KAYA: LGS’DE ASIL SORUN GÜVENLİK DEĞİL, EĞİTİMDEKİ EŞİTSİZLİK VE ELEME ANLAYIŞIDIR
DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Tarsus’ta su kanallarını inceledi: Bu ihmal ölüme davetiye çıkarıyor!
Ali Bozan, Tarsus’ta su kanallarını inceledi: Bu ihmal ölüme davetiye çıkarıyor!
Almanya'da emeklilere yılda 300 milyar euro
Almanya'da 2025 sonu itibarıyla 19 milyon 100 bin emeklinin bulunduğu açıklandı. Tüm emeklilere ödenen yıllık toplam emekli aylığı ise 301 milyar euroyu buluyor. Ülkede ortalama emekli aylığı bin 300 euro.