MBB’NİN GIDA KOLİSİ VE İFTAR YEMEKLERİ İHALESİ
EKONOMİYürürlükte tasarruf genelgeleri var. Ayrıca Belediyemizin ekonomik durumu da belli.. Belediyemize ait sosyal hizmetler dairesi konusu benzer olan iki ihale çıkar. Biri Ramazan gıda kolisi alımı işi... Diğeri ramazanda iftar yemekleri alımı işi… Birisi 20.1.2025 günü diğeri 23.1.2025 günü ihaleye çıkar. Aslında tek bir ihale olarak çıkabilir. İşte detayları:
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI, 2024/1816203 İKN NUMARALI, "RAMAZAN GIDA KOLİSİ ALIMI" İŞİNİ İHALEYE ÇIKAR.
İŞİN ADI: RAMAZAN GIDA KOLİSİ ALIMI
Niteliği, türü ve miktarı: 120.000 adet gıda kolisi içerisinde 12 kalem muhtelif gıda paketi
YAPILACAĞI YER TESLİM TARİHİ: Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde Sosyal Hizmetler Daire Başkalığının Teknik Şartnamede belirtmiş olduğu yerlere teslim edilecektir.
İŞE BAŞLAMA TARİHİ: Sözleşmenin imzalanmasına müteakip aynı gün işe başlanır.
20.1.2025 GÜNÜ YAPILAN BU İHALEDE, BU GÜN OLMUŞ SONUÇ AÇIKLANMIYOR. ANCAK EKAP KAYITLARINDA: TEKLİF DEĞERLENDİRME TAMAMLANMIŞ YAZIYOR.
BU İŞİN İDARİ ŞARTNAMESİ HAZIRLANMIŞ, KİMİN HAZIRLADIĞI VE İMZALADIĞI BELLİ DEĞİL ANCAK İlgili personelinin adı, soyadı ve unvanı: Özlem YAŞAR Sosyal Yardımlar Şube Müdürü V. DİYEREK İBARE KONMUŞ.
TEKNİK ŞARTNAMESİ İSE 8 SAYFA HAZIRLANMIŞ, İLK BİRİNCİ SAYFA VE SON SAYFAYI AŞAĞIYA ALIYORUM.
BAZI MALZEMELER 2, BAZI MALZEMELER KOLİLERE 5 ADET KONMUŞ.
YİNE MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI, 2024/1848857 İKN NUMARASI İLE "RAMAZAN AYI İFTAR YEMEKLERİ GIDA MALZEMESİ VE TEK KULLANIMLIK MALZEME ALIMI" İŞİNİ İHALEYE ÇIKAR.
İŞİN ADI: RAMAZAN AYI İFTAR YEMEKLERİ GIDA MALZEMESİ VE TEK KULLANIMLIK MALZEME ALIMI
NİTELİĞİ TÜRÜ VE MİKTARI: 7 Kalem den Oluşan Muhtelif Miktarda Kırmızı Et, Kuru Gıda ve Ayran Alımı ile 3 Kalemden Oluşan Tek Kullanımlık Malzeme Alımı
TESLİM YERİ: Mersin Büyükşehir Belediyesine ait Yusuf Kılınç Mah. Mezarlık Cad. 83002 Sok. No:22 Toroslar/MERSİN Adresindeki Aşhane'ye ya da idarece belirtilen yere teslim edilecektir.
SÜRESİ VE TESLİM TARHİ: Sözleşme imzalandıktan sonra ihtiyaca binaen sipariş tarihinden itibaren 3 (Üç) işgünü içerisinde peyder pey 29/03/2025 tarihine kadardır.
İŞE BAŞLAMA TARİHİ: Sözleşmenin imzalanmasına müteakip aynı gün işe başlanır.
23.1.2025 GÜNÜ YAPILAN BU İHALEDE, BU GÜN OLMUŞ SONUÇ AÇIKLANMAMIŞ. EKAP KAYITLARINDA TEKLİF DEĞERLENDİRME TAMAMLANMIŞ YAZIYOR.
BU İŞİN İDARİ ŞARTNAESİDE HAZIRLANMIŞ, KİMİN HAZIRLADIĞI BELLİ DEĞİL, ANCAK İlgili personelinin adı, soyadı ve unvanı: Suzan DÖNMEZLER (Sosyal Hizmetler Şube Müdürü V.) DİYE İBARE KONMUŞ.
TEKNİK ŞARTNAMESİ İSE 9 SAYFA, SON SAYFASINI AŞAĞIYA ALIYORUM:
Her iki iş ve alım aynı dairenin işi. Benzer iş. Birbirini tamamlayan iş.. İhaleye Toplu olarak birlikte çıkabilir yani. Ama ayrı ayrı çıkarmışlar.
İhale yapılalı bir ay olmuş, sonucu, bu gün olmuş halen EKAP’a konmuyor.
Hani para yoktu, borç içinde idiniz. Bu ihalelere nereden buluyorsunuz parayı?
Ayrıca bunu Ak Partili MHP’li belediyeler yaptığı vakit, makarnacı, uncu, şuncu, buncu diyenler var idi. Peki siz sosyal demokrat arkadaşlar, sizde aynını yapıyorsunuz şimdi, ne değişti? SGK pirimi ödemeye geldi mi para yok, ama müteahhit ve taşeron firmalara geldi mi, gidin bankadan faizle para alın borcumuzu ödeyin mantığı ile iş olur mu?
Şimdi bu sonucu açıklanmayan iki benzer ihalenin sözleşme bedellerini de hep birlikte önümüzdeki günler göreceğiz.
Rakamlar öyle az buz değil. Baya ciddi rakamlar. Ramazan’a da az kaldı. Sizin bizim ödediğimiz vergiler ile oluşan devlet kasası olan beytül maldan yapılan alımlar ve harcamalar bunlar. Hiçbir belediye başkanı cebinden para harcayıp da ramazan gıda kolisi dağıtmıyor, ramazanda kesesinden millete yemek yedirmiyor. Dünde böyle idi, bu günde böyle… Üstelik birde dağıtımı yapılan kolilerin üzerinde ilgili belediyenin adının yazması yeterli iken belediye başkanlarının adının yazılması ise başka bir ayıp idi, daha önceki haberlerimizde dile getirmiştik. BAKALIM bu işin bu seferki FATURASI bizlere NE OLACAK?
BU DEVLETİN HESAP SORACAK MERCİ VE MAKAMLARI NE YAPIYOR ACABA?!
ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN
CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.
Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.
CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:
batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com
İlginizi Çekebilir
SİLİFKE- MUT- YENİŞEHİR- TOROSLAR İHALELERİNE BAKIN HELE…
Yürürlükte tasarruf genelgeleri var. Devletin kör kuruşunun hesabını yapmak lazım. Ama gerekli gereksiz, abartılı alımlar milletin canını sıkıyor. Bu kez SİLİFKE- MUT- YENİŞEHİR- TOROSLAR Belediyelerinin ihalelerine baktık ve aktarıyoruz:
KARAYOLLARININ PAZARLIKLI İŞLERİ: 5 MİLYAR 7 YÜZ 12 MİLYON 7 YÜZ 79 BİN 3 YÜZ 84 LİRA…
KARAYOLLARI 5.BÖLGEDE PAZARLIKÇI ÇIKTI. 2026 ilk aydan bu güne kadar 5 MİLYAR 7 YÜZ 12 MİLYON 7 YÜZ 79 BİN 3 YÜZ 84 LİRALIK pazarlıklı alım yaptılar. Yürürlükte tasarruf genelgeleri var. Devletin kör kuruşunun hesabını yapmak lazım diyen devlet büyüklerimizin dediklerini dikkate almaları lazım. İhaleler böylesine büyük çapta olmasına rağmen neden AÇIK ihale değil de, pazarlıklı yapılıyor?
NİYE PAZARLIK, NİYE AÇIK İHALE DEĞİL?
Mersin Büyükşehir'in ihalelerini inceledim. Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut. Belediyelerin alım gücü belli. Yapılan ihale ve alımlar neden pazarlık usulü, niçin açık ihale değil. Açık ihale olsa katılım daha fazla olup rekabet oluşmaz mı?
MERSİN BÜYÜKŞEHİRİN 50 MİLYONLUK PAZARLIKLI İHALESİ
Yürürlükte tasarruf genelgeleri de var. Ama idareler ne hikmet ise pazarlıklı alımlardan bir türlü vazgeçmiyorlar.
MERSİN GSB, İŞTE BU!!!
Mersin Gençlik Ve Spor il Müdürlüğünün yapmış olduğu ihale ve alımları yıllardır dile getiriyoruz. Şimdi ikidir büyük ihaleler AÇIK ihale oldu ve RUTİN değişti. O her zaman işleri alan bildik, tanıdık, tipler işleri pay edememişler. Doğrudan teminde, pazarlıklı alımda, davet usulde, işleri hep aynı firmalar alıyor idi, o firmalar bu işleri neden alamadılar? Bakın o sürekli doğrudan temin ve pazarlıklı alımlarda iş alan firmaların çoğu burada da ihaleye katılım yapmış fakat alamamışlar. Ama ne hikmet ise pazarlık, doğrudan temin işlerde lop lop götürüyorlardı… Demek ki, neymiş? Devlet ebet mübetmiş ve devletin idarecisi ister ise bu işler devletin yararına ve kazancına oluyormuş…
TORSLARIN MUHASEBECİ BELEDİYE BAŞKANIDA PAZARLIKÇI ÇIKTI İYİ Mİ?
Yürürlükte TASARRUF genelgeleri mevcut. Bu arada Belediyelerin çoğunluğu bu genelgeye uymuyor Sayıştay denetimlerini de takılıyorlar. Mersin de bir kısım Belediyeler AÇIK ihale yaparak katılımı ve rekabeti arttırmak yerine, PAZARLIK alımları ile dikkat çekiyor. Üstelik milyonluk ihaleler. Eski para ile trilyonluk işler… Banlardan birisi de TOROSLAR Belediyesi. İşte detaylar: