© Haberanaliz.net 2005

Mersin Büyükşehir Belediyesinde bomba rant iddiası!

Yandaşa kıyak ihale ve aynı firmalara doğrudan alımlarla gündemden düşmeyen belediyede, Genel Sekreter Olcay Tok ve MESKİ Başdanışmanı Ertan Liman ile Ulaşım Daire Başkanı Ersan Topçuoğlu’nun Mezitli’de tarla olarak geçen ikişer arsayı kapatarak, eşleri adına kaydettirdikleri ortaya çıktı.

Yandaşa kıyak ihale ve aynı firmalara doğrudan alımlarla gündemden düşmeyen belediyede, Genel Sekreter Olcay Tok ve MESKİ Başdanışmanı Ertan Liman ile Ulaşım Daire Başkanı Ersan Topçuoğlu’nun Mezitli’de tarla olarak geçen ikişer arsayı kapatarak, eşleri adına kaydettirdikleri ortaya çıktı. Mezitli Kaleburnu (Cemilli)’de bulunan ve oldukça değerli olduğu belirtilen söz konusu arsaları, imar tadilatı ile konut ticari alana çevirme planları olduğu da yine iddialar arasında. Daha önce Başdanışman Ertan Liman’ın eşinin şirketine birkaç kez ihale verilmişti. Başkan Vahap Seçer, göreve geldikten bir süre sonra, “Bizde pis işler olmaz, işini bilen kadroyla çalışıyorum, işler tıkır tıkır işliyor” demişti. Tüm bu yaşananlar, “Sahiden de işlerini biliyorlarmış” dedirtti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok ve  MESKİ Başdanışmanı Ertan Liman ile Ulaşım Daire Başkanı Ersan Topçuoğlu, Mezitli Kaleburnu (Cemilli)’deki arazileri geçtiğimiz yılın Şubat ve Nisan aylarında almışlar ve eşlerinin üzerine kaydettirmişler.


BUNA GÖRE:

R. TOK: Olcay Tok’un Eşi
Mezitli Kaleburnu (Cemilli) 122 Ada 2 Parsel Tarla. 573.76 metre. Edinim tarihi 20.04.2022
Mezitli Kaleburnu (Cemilli) 122 Ada 1 Parsel Tarla. 2576.66 metre. Edinim tarihi 14.02.2022

N. LİMAN: Ertan Liman’ın Eşi
Mezitli Kaleburnu (Cemilli) 122 Ada 2 Parsel Tarla. 573.76 metre. Edinim tarihi 17.02.2022
Mezitli Kaleburnu (Cemilli) 122 Ada 1 Parsel Tarla. 2576.66 metre. Edinim tarihi 14.02.2022
E. TOPÇUOĞLU: Ersan Topçuoğlu’nun Eşi
Mezitli Kaleburnu (Cemilli) 122 Ada 2 Parsel Tarla. 573.76 metre. Edinim tarihi 17.02.2022
Mezitli Kaleburnu (Cemilli) 122 Ada 1 Parsel Tarla. 2576.66 metre. Edinim tarihi 14.02.2022
Söz konusu arazilerin oldukça değerli olduğu ve tarla olarak görünürken, imar tadilatı ile konut ticari alana çevirme planları olduğu da yine konuşulanlar arasında.

Öte yandan, Ertan Liman’ın ilk işe başladığı zamanlarda eşinin şirketine ihaleler verildiği, yine Liman’ın kızının da psikolog olarak işe alındığı ortaya çıkmıştı.
 

HABER VE KAYNAK: DAMGA HABER

https://www.damgahaber.com/mersin-buyuksehir-belediyesinde-bomba-rant-iddiasi-56190.html

İlginizi Çekebilir

SİLİFKE- MUT- YENİŞEHİR- TOROSLAR İHALELERİNE BAKIN HELE…

Yürürlükte tasarruf genelgeleri var. Devletin kör kuruşunun hesabını yapmak lazım. Ama gerekli gereksiz, abartılı alımlar milletin canını sıkıyor. Bu kez SİLİFKE- MUT- YENİŞEHİR- TOROSLAR Belediyelerinin ihalelerine baktık ve aktarıyoruz:

KARAYOLLARININ PAZARLIKLI İŞLERİ: 5 MİLYAR 7 YÜZ 12 MİLYON 7 YÜZ 79 BİN 3 YÜZ 84 LİRA…

KARAYOLLARI 5.BÖLGEDE PAZARLIKÇI ÇIKTI. 2026 ilk aydan bu güne kadar 5 MİLYAR 7 YÜZ 12 MİLYON 7 YÜZ 79 BİN 3 YÜZ 84 LİRALIK pazarlıklı alım yaptılar. Yürürlükte tasarruf genelgeleri var. Devletin kör kuruşunun hesabını yapmak lazım diyen devlet büyüklerimizin dediklerini dikkate almaları lazım. İhaleler böylesine büyük çapta olmasına rağmen neden AÇIK ihale değil de, pazarlıklı yapılıyor?

NİYE PAZARLIK, NİYE AÇIK İHALE DEĞİL?

Mersin Büyükşehir'in ihalelerini inceledim. Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut. Belediyelerin alım gücü belli. Yapılan ihale ve alımlar neden pazarlık usulü, niçin açık ihale değil. Açık ihale olsa katılım daha fazla olup rekabet oluşmaz mı?

MERSİN BÜYÜKŞEHİRİN 50 MİLYONLUK PAZARLIKLI İHALESİ

Yürürlükte tasarruf genelgeleri de var. Ama idareler ne hikmet ise pazarlıklı alımlardan bir türlü vazgeçmiyorlar.

MERSİN GSB, İŞTE BU!!!

Mersin Gençlik Ve Spor il Müdürlüğünün yapmış olduğu ihale ve alımları yıllardır dile getiriyoruz. Şimdi ikidir büyük ihaleler AÇIK ihale oldu ve RUTİN değişti. O her zaman işleri alan bildik, tanıdık, tipler işleri pay edememişler. Doğrudan teminde, pazarlıklı alımda, davet usulde, işleri hep aynı firmalar alıyor idi, o firmalar bu işleri neden alamadılar? Bakın o sürekli doğrudan temin ve pazarlıklı alımlarda iş alan firmaların çoğu burada da ihaleye katılım yapmış fakat alamamışlar. Ama ne hikmet ise pazarlık, doğrudan temin işlerde lop lop götürüyorlardı… Demek ki, neymiş? Devlet ebet mübetmiş ve devletin idarecisi ister ise bu işler devletin yararına ve kazancına oluyormuş…

TORSLARIN MUHASEBECİ BELEDİYE BAŞKANIDA PAZARLIKÇI ÇIKTI İYİ Mİ?

Yürürlükte TASARRUF genelgeleri mevcut. Bu arada Belediyelerin çoğunluğu bu genelgeye uymuyor Sayıştay denetimlerini de takılıyorlar. Mersin de bir kısım Belediyeler AÇIK ihale yaparak katılımı ve rekabeti arttırmak yerine, PAZARLIK alımları ile dikkat çekiyor. Üstelik milyonluk ihaleler. Eski para ile trilyonluk işler… Banlardan birisi de TOROSLAR Belediyesi. İşte detaylar:

TÜM HABERLER