Mersin Toros Devlet Hastanesi’nde Sendikal Baskı İddiası Gündemde!
SAĞLIKMersin Toros Devlet Hastanesi’nde sendikal baskı iddiaları sağlık çalışanlarını endişelendirdi.
İddiaya göre, etkisiz bir sendikanın temsilcileri, hastane başhekimine ait olduğu öne sürülen üyelik formunun kopyasını göstererek, diğer sağlık çalışanlarına baskı uygulamaya çalıştı. Bu durum, hastane çalışanları arasında tepkiyle karşılandı.
Genç Sağlık Sendikası’ndan Sert Tepki
Konuya ilişkin açıklama yapan Genç Sağlık Sendikası Başdanışmanı Aras Ali Altıntaş, hastane yönetiminin bu duruma sessiz kalmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Altıntaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Tarafsız olması gereken ve tüm çalışanlara eşit davranma yükümlülüğü bulunan başhekim, bu iddialara açıklık getirmelidir. Etkisiz bir sendikanın temsilcilerinin üyelerimize baskı yapmasına göz yumulamaz. Bu olay hem idari hem de adli soruşturmaya konu edilmelidir. Başhekim Bey’in bu konuda bir açıklaması var mı? Gerekli soruşturma başlatılana kadar konunun takipçisi olacağız!”
Sendikal Özgürlüğe Vurgu Yapıldı
Sağlık çalışanları ise açıklamalarında, her çalışanın sendikal özgürlüğe sahip olması gerektiğini, hiçbir çalışanın tercihleri nedeniyle baskı altına alınmaması gerektiğini dile getirdi. Adil ve tarafsız bir yönetim anlayışı beklentisi içinde olduklarını ifade eden çalışanlar, yaşanan gelişmelerin resmi makamlar tarafından aydınlatılmasını beklediklerini belirtti.
haber içerik ve kaynak:
https://www.saglikpersonelihaber.net/mersin-toros-devlet-hastanesinde-sendikal-baski-iddiasi-gundemde
İlginizi Çekebilir
Bilimsel araştırma: Yaşlanan hücreler yeniden gençleştirilebilir
Bilim insanları, hücrelerin içindeki enerji santralleri olan mitokondrileri yenilemenin yolunu buldu. Nanoflower teknolojisi kullanarak, sağlıklı kök hücrelerin ürettiği fazla enerjiyi, hasarlı ve yaşlanan komşu hücrelere aktaran bu yöntem; kalp, beyin ve kas hastalıkları tedavisinde yeni bir çığır açabilir.
Küba'da sivrisinek ısırıklarından 33 kişi öldü
Stockholm, 2 Aralık (Hibya) - Küba'nın Granma gazetesinin haberine göre, Küba'da sivrisinek kaynaklı hastalıklar nedeniyle 33 kişi hayatını kaybetti.
Kızamık yeniden yayılıyor: Avrupa ve Orta Asya’da vakalar yüzde 47 arttı
DSÖ, 2024 yılında Avrupa ve Orta Asya’da 120 binden fazla kızamık vakası görüldüğünü ve bunun son 25 yılın en yüksek seviyesi olduğunu belirtti.
Fransa: Üst düzey yetkilinin, kadınların içeceklerine ilaç atıp 'deney' yaptığı anlaşıldı
Fransa Kültür Bakanlığı’nın eski insan kaynakları yöneticisi Christian Nègre, iddiaya göre 9 yıl boyunca iş görüşmesine çağırdığı 240’tan fazla kadının içeceğine idrar söktürücü ilaç koydu. Bilgisayarında “Experiments” (Deneyler) adlı bir tablo bulunan Nègre, cinsel taciz ve kimyasal manipülasyon suçlamalarıyla yargılanmayı bekliyor.