MESKİ'MİSİN YOKSA KESKİ'Mİ? MERSİN EN PAHALI SUYU İÇİYOR
EKONOMİMersin'de vatandaşlar isyandalar. Hayat pahalılığının vurduğu insanlar, birde su faturalarından çekiyorlar. Yaz ayında artan sıcaktan bunalan suya koşup serinlemeye çalışırken, içme suyu faturaları el yakıyor, cep deliyor...
Mersinli vatandaşlar HALKIN BELEDİYESİ olan Mersin Büyükşehir'e bağlı MESKİ adlı kuruluşn SU tarifesinin halka göre ayarlanmasını istiyorlar.
Kullanılan ton belli, uygulanan tarife belli. Atık su bedeli, derken çevre temzilik bedeli ilave katma deger vergileri fatura geliyor, 529 - 650- 900- 1200 TL.
23 ton su tüketimi yapan ev halkı 529 lira su faturası ödüyor.
Halkın belediyesi olan CHP'li Büyükşehir Belediyesinin bu uygulaması vicdanları yaraladığı gibi cüzdanları deliyor.
Halk geçim derdinde iken su faturalarını tonajına uygulanan tarife yüzünden yandım ALLAH diyor. Bu tarifenin halka uygun hale getirilmesi mümkün değil mi? Bu kadar yüksek fiyatla su vermek hakkaniyet ve adalet ile uyuşuyor mu?
İlginizi Çekebilir
TÜKETİCİLER İÇİN YENİ DÖNEM
Ticaret Bakanlığı, doğrudan satışlara ilişkin düzenlemeyi hayata geçirerek tüketici haklarında yeni bir dönem başlattı.
MBB İŞTİRAKLERİ PAZARLIKTAN HİÇ VAZGEÇMİYORLAR
Yürürlükte TASARRUF genelgeleri mevcut… Ayrıca ekonomik durum belli.. Ancak idareler PAZARLIK usulü ve DOĞRUDAN TEMİN işlerinden vazgeçmiyorlar, üstelik EKAP’A da anında ve ihale yapılmadan tüm dokümanlar konulmuyor. Özellikle Gençlik spor il müdürlüğü ihalelerinde doğrudan teminler önce kayıt alınıyor çok sonra konuluyor. Gelelim MBB iştiraklerinin ilginç ihalelerine:
BASIN İLAN KURUMUNDAN KAMUOYU AÇIKLAMASI
Kurumumuzca, Mersin genelindeki süreli yayınlarımızın 20-28 Mayıs 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerinin ardından hazırlanan Kontrol Kurulu Raporları doğrultusunda 8 gazete hakkında alınan resmî ilan durdurma kararına ilişkin kimi çevrelerce üretilen kasıtlı, art niyetli ve temelsiz suçlamalar üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
Damla Kent Evleri gayrimenkul sertifikası bugün halka arz oluyor
İstanbul'da Sultangazi'ye daha yakın konumda olan Başakşehir Belediyesi sınırları içinde kalan Damla Kent Evleri için talep toplama süreci bugün başlıyor. Gayrimenkul sertifikası Borsa İstanbul'da işlem görecek.