Milletvekili Ali Bozan: “Tarsus’ta yurt rantı için çabalıyorlar”
EKONOMİDEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Meclis’te gündeme getirdiği konuşmaya bir skandalı ortaya koydu. Bozan, “Mersin’de gençler, rant yurduna heba edilmeye çalışılıyor. Maliyeti 800 milyon, tadilatı ise 250 milyon. Bu ranttan hangi bürokratlar ne kadar faydalanacak?” dedi.
Mersin’in Tarsus ilçesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından konut alanı olan binaları her türlü yetersizliğine karşılık yüksek maliyetle yurt olarak satın almaya çalıştığını dile getiren Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekili Ali Bozan, “Gençlerin hayatlarını ranta kurban etmeyeceğiz” diye konuştu.
“GENÇLERİMİZİN HAYATLARINI RANT YURTLARINDA YOK ETMEYE ÇALIŞANLARI TEŞHİR EDECEĞİZ”
Mersin’de bir yurttan, rant çıkarıldığını savunan Bozan, şöyle devam etti:
"Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde. Gençlik Spor ve İl Müdürlüğü, Tarsus ilçesinde özel bir inşaat firmasının konut olarak yaptığı ancak 2 yıldır satamadığı binaları satın alıp yurt olarak kullanmak için Mayıs 2024’te girişimlere başlamış. Bina inceleme komisyonu kurulmuş. Komisyon inceleme raporuna göre; bina yurt olarak kullanıma uygun değil ve tadilat yapılması gerekiyor. Tespit edilen birkaç eksiklik; yangın söndürme sitemi yok, merkezi ısıtma ve sıcak su tesisatı yok, soğuk hava deposu yok, yemekhane çamaşırhane alt yapısı yok, klima sistemi yok, ses anons sistemi yok, jeneratör yok, çevre duvarı yok, güvenlik kulübesi yok, sığınak yok, asansör yetersiz, elektrik tesisatı yetersiz. Yani yok, yok, yok…Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Tarsus’ta yurt ihtiyacını yurt olarak kullanıma elverişli olmayan bu binayı satın alarak gidermeye çalışıyor. Ortada daha kıymet takdir komisyonu yok ama binaya ödenmesi düşünülen para miktarı da bürokratlar arasında konuşulmaya başlanmış. Konuşulan rakam, 800 milyon. Yanlış duymadınız, 800 milyon. Tadilat için düşünülen rakam ise 250 milyon."
Millitvekili Bozan, konuya ilişkin yanıt bekleyen sorunları şöyle sıraladı:
-6 Şubat depreminden hiç mi ders çıkarmadınız? Gençlerimizi alıp bu rant binalarına yerleştirmeye vicdanınız nasıl razı geliyor?
-Konut olarak yapılan binayı nasıl yurda dönüştüreceksiniz?
-Tarsus’ta yurt yapılacak hiç mi hazine arazisi yok?
-Yapılması düşünülen satın alma işinden ve sonra planlanan tadilattan hangi bürokratlar ne kadar pay alacak?
-Yurttaşa “tasarruf genelgesi” deyip, “lokmanızı küçültün” deyip AKP’li bürokratlara ve yandaşlara rant kapısı açmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz?
-Bu halkın vicdanını, rantlarıyla yanlışlarıyla sızlatanlara rahat bırakmayacağız. Gençlerimizin hayatını bu rant yurtlarında yok etmeye kalkanları teşhir etmeye devam edeceğiz. Bu işin de takipçisi olacağız.”
İlginizi Çekebilir
SİLİFKE- MUT- YENİŞEHİR- TOROSLAR İHALELERİNE BAKIN HELE…
Yürürlükte tasarruf genelgeleri var. Devletin kör kuruşunun hesabını yapmak lazım. Ama gerekli gereksiz, abartılı alımlar milletin canını sıkıyor. Bu kez SİLİFKE- MUT- YENİŞEHİR- TOROSLAR Belediyelerinin ihalelerine baktık ve aktarıyoruz:
KARAYOLLARININ PAZARLIKLI İŞLERİ: 5 MİLYAR 7 YÜZ 12 MİLYON 7 YÜZ 79 BİN 3 YÜZ 84 LİRA…
KARAYOLLARI 5.BÖLGEDE PAZARLIKÇI ÇIKTI. 2026 ilk aydan bu güne kadar 5 MİLYAR 7 YÜZ 12 MİLYON 7 YÜZ 79 BİN 3 YÜZ 84 LİRALIK pazarlıklı alım yaptılar. Yürürlükte tasarruf genelgeleri var. Devletin kör kuruşunun hesabını yapmak lazım diyen devlet büyüklerimizin dediklerini dikkate almaları lazım. İhaleler böylesine büyük çapta olmasına rağmen neden AÇIK ihale değil de, pazarlıklı yapılıyor?
NİYE PAZARLIK, NİYE AÇIK İHALE DEĞİL?
Mersin Büyükşehir'in ihalelerini inceledim. Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut. Belediyelerin alım gücü belli. Yapılan ihale ve alımlar neden pazarlık usulü, niçin açık ihale değil. Açık ihale olsa katılım daha fazla olup rekabet oluşmaz mı?
MERSİN BÜYÜKŞEHİRİN 50 MİLYONLUK PAZARLIKLI İHALESİ
Yürürlükte tasarruf genelgeleri de var. Ama idareler ne hikmet ise pazarlıklı alımlardan bir türlü vazgeçmiyorlar.
MERSİN GSB, İŞTE BU!!!
Mersin Gençlik Ve Spor il Müdürlüğünün yapmış olduğu ihale ve alımları yıllardır dile getiriyoruz. Şimdi ikidir büyük ihaleler AÇIK ihale oldu ve RUTİN değişti. O her zaman işleri alan bildik, tanıdık, tipler işleri pay edememişler. Doğrudan teminde, pazarlıklı alımda, davet usulde, işleri hep aynı firmalar alıyor idi, o firmalar bu işleri neden alamadılar? Bakın o sürekli doğrudan temin ve pazarlıklı alımlarda iş alan firmaların çoğu burada da ihaleye katılım yapmış fakat alamamışlar. Ama ne hikmet ise pazarlık, doğrudan temin işlerde lop lop götürüyorlardı… Demek ki, neymiş? Devlet ebet mübetmiş ve devletin idarecisi ister ise bu işler devletin yararına ve kazancına oluyormuş…
TORSLARIN MUHASEBECİ BELEDİYE BAŞKANIDA PAZARLIKÇI ÇIKTI İYİ Mİ?
Yürürlükte TASARRUF genelgeleri mevcut. Bu arada Belediyelerin çoğunluğu bu genelgeye uymuyor Sayıştay denetimlerini de takılıyorlar. Mersin de bir kısım Belediyeler AÇIK ihale yaparak katılımı ve rekabeti arttırmak yerine, PAZARLIK alımları ile dikkat çekiyor. Üstelik milyonluk ihaleler. Eski para ile trilyonluk işler… Banlardan birisi de TOROSLAR Belediyesi. İşte detaylar: