MÜ, REKTÖR EROL YAŞAR İLE ÇAĞ ATLADI
GÜNDEMMersin Üniversitesi kurulduğu yıldan bu yana ilk kez böylesine güzel ve randımanlı bir şekilde çalıştığı gibi, ses getirecek işlere de imza atıyor. Araştırmacı Gazeteci Yazar ve İktisatçı, Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Rektör Erol Yaşar’ı makamında ziyaret etti.
MÜ’nün Erol Yaşar’ın bu göreve gelmesi ile kabuğunu kırıp çok farkındalık yaratan işlere imza atması Yaşar’ın kurduğu ekip ile oldu. Yakın çalışma arkadaşları ile beraber yaptıkları icraat ve çalışmalarla Üniversiteye neredeyse çağ atlattılar. Öğrencilere sunulan yemek hizmeti başta olmak üzere, çocukların can ve mal güvenliğinin tesis edildiği, pırıl pırıl bir çehreye kavuşan üniversite, sayılı öğretim kurumlarından biri haline geldi.
Bu etkin ve verimli çalışmalar neticesi, MÜ’ne bağlı, Anamur Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık ve Turizm Otel İşletmeciliği Programları TURAK Tarafından Akredite Edildikten sonra, Yine Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) Tarafından Beş Yıllığına Akredite Edildi. Ardından Mersin Üniversitesinde TUBİTAK 2209 - A ve 2209 - B Projelerinde Rekor bir Yükseliş ortaya çıktı. 177 Proje Desteklenmeye Hak Kazandı. 2021 de 8, 2022 de 35, 2023 de 47 olan sayı 2024 de 177’ye çıktı.
YAŞAR: "ÜSTAD HOŞ GELDİNİZ"
Mersin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erol Yaşar, Göktaş’ın nezaket ziyareti esnasında, “Üstadım hoş geldiniz. Mersin için ve ülke için bir beklenti içinde olmadan yaptığınız karşılıksız çalışmalarınızın topluma ve insanlığa sunduğu katkıları biliyorum. Sizi takdir ve tebrik ile takip ediyorum. Ziyaretinizden memnuniyet duyduğumu bilmenizi isterim” dedi.
GÖKTAŞ: "SAYIN REKTÖR SİZ BİR ŞANSSINIZ"
Ziyaret sırasında Göktaş ise, “Sayın Rektörüm siz Mersin ve yöremiz için bir şanssınız. Göreve geldiğiniz günden beri sizi yakından takip ediyorum. Gerek başında bulunduğunuz üniversiteye gerekse memleketimize çok hayırlı hizmetlere imza attınız. Yörenin çocuğu olmanız size ayrı bir katkı sundu. Bölgeyi ve bölgemizin sorunlarını çok iyi bilen ve bu sorunların çözümü için gayret sarf eden bir insansınız. O nedenle, iyi ki varsınız” dedi.
İlginizi Çekebilir
SENE 1998.. KIYILARI TALAN EDENLERİN SURATLARINA TÜKÜRMÜŞÜZ....
GAZETECİ YAZAR İKTİSATÇI MUSTAFA GÖKTAŞ GAZETECİLİK MESLEĞİNİN HİÇ BİR ANINDA DURMADI. HEP YAZDI. ADALETSİZLİĞİ, HAKSIZLIĞI, YOLSUZLUĞU, AHLAKSIZLIĞI SÜREKLİ DİLE GETİRDİ. MERSİN VE BÖLGESİNDE YAYINDA OLAN O GÜNKÜ GAZETESİ HAVADİS'İN MANŞETLERİ BUNUN KANITI... İŞTE O DÖNEM KIYILARIN KATLİ, ÇEVRENİN YOK EDİLİŞİ, BİNALARIN RUHSATSIZ DİKİLİŞİ, DOLGU ALANININ TALANI, SAĞLIKTAKİ AVANTA DÜZENİ VE BU İŞİN TERÖR HALİNE GELMESİ VE DAHA NELER, NELER... 1998- 99- 2000- 2001- 2002 VE SONRASI 25 YIL HEP YAZILDI ÇİZİLDİ... O ZAMAN YAN GELİP YATANLARIN BU GÜN BİZLERE LAF SÖYLEME HAKKI YOKTUR. BİZ ATTIĞIMIZ MANŞETLER YÜZÜNDEN MAHKEMELERDE AHLAKSIZLARLA, HIRSIZLARLA CEBELLEŞİRKEN, NEREDEYDİNİZ?
ÇETKODER'DEN UFUK ÇAKIR'A TAKDİR VE ONUR BELGESİ
Mersin'in yetiştirdiği SİYASİLERDEN MİLLETVEKİLİ UFUK ÇAKIR'A kısa adı ÇETKODER olan Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneğince, çevreye ve doğaya katkıları ile tüketicinin hak ve hukukunun korunmasına yönelik çabalarından dolayı takdir ve onur belgesi verildi.
ÇETKODER'DEN ABDULLAH DUMAN'A TAKDİR VE ONUR BELGESİ
Mersin'in yetiştirdiği değerli bürokrat ve devlet adamlarından Abdullah Duman'a, kısa adı ÇETKODER olan Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneğince, çevreye ve doğaya katkıları ile tüketicinin hak ve hukukunun korunmasına yönelik çabalarından dolayı takdir ve onur belgesi verildi.
25 SENE ÖNCE YAZDIK: EMEKLİ AÇ
Ülkemizde bazı şeyler aynı nakarat halinde devam eder gider. Bunlardan birisi EMEKLİNİN GEÇİM DERDİ… Sahibi olduğumuz HAVADİS Gazetesinin 30 Mayıs 2000 tarihli nüshasında “Bütün emekliler aç” başlığını atmışız. Birde mevcut partilerin nasıl bizleri uyuttuğunun altını çizip, “Doğru yol, Fazilet, CHP tingirifistan giderken ANAP yerel yöneticilere iyi giydirdi” başlığını atıp, o gün dönen oyunları, ihaleleri, avantaları, yolsuzlukları dile getirmişiz.. Tam 25 yıl geçmiş… Ne değişmiş?! Biz halen haberanaliz de yolsuzluk, ihalelerdeki fahiş alımları dile getirip, arsızlığı sizlere aktarıyoruz. 42 yıllık meslek hayatımızın her anında aynı çaba, aynı heyecan ve aynı dik duruşu sergiledik. Ne kumpaslara, ne iftiralara uğradık. Ama yılmadık. Bu iş bir duruş ve karakter meselesi…