‘NATO’nun yeniden silahlanma planları Rusya’yla çatışma için tasarlandı’
SİYASETRusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gruşko, NATO'nun üye ülkelerin ordularını yeniden donatma, askeri bütçelerini arttırma ve komuta yapısını reforme etme planlarının Rusya ile askeri çatışma amacıyla yapıldığını belirtti.
Moskova'da düzenlenen Gelecek Forumu 2050 kapsamında Sputnik’e konuşan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, NATO’nun yeniden silahlanma planının hedefini değerlendirdi.
Gruşko, “NATO'ya bakacak olursak, bunun sadece tatbikatlarda değil, aynı zamanda orduları yeniden donatma, askeri bütçeleri arttırma, komuta yapısında reform yapma ve yeni komutanlıklar kurma planlarına da yansıdığını ve tüm bu askeri yapılanmanın temelde Rusya ile askeri bir çatışma için tasarlandığını görebiliriz” ifadesini kullandı.
Rus diplomat ayrıca ittifakın Rusya ile çatışmaya hazırlanmasının, Moskova'nın NATO ülkeleriyle askeri ve siyasi ilişkilerini belirleyen bir gerçeklik olduğunu kaydetti.
Rusya son yıllarda Batı sınırlarında NATO’nun eşi benzeri görülmemiş bir faaliyet gösterdiğine dikkat çekiyor. İttifak, ‘Rus saldırganlığını caydırmak’ bahanesiyle girişimlerini giderek genişletiyor.
Moskova, bloğun Avrupa'da güç yığınağı yapmasından duyduğu endişeyi defalarca dile getirmişti. Rusya Dışişleri Bakanlığı, NATO ile diyaloğa açık olduklarını ancak bunun eşitlik temelinde olması gerektiğini, Batı'nın da kıtayı askerileştirme politikasından vazgeçmesi gerektiğini belirtmişti.
haber içerik ve kaynak: sputnik
İlginizi Çekebilir
ERDOĞAN: “Türkiye barış masalarının aranan aktörü hâline geliyor”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEİK 38. Olağan Mali Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Türkiye barış masalarının aranan aktörü hâline geliyor. Bugün Türkiye kendisine güveniyor, kendisine inanıyor, öz güvenli bir şekilde hedeflerine doğru sağlam adımlarla ilerliyor” dedi.
ABD'de tarihi buluşma: Aliyev ile Paşinyan Beyaz Saray’da Trump'la görüşecek
Beyaz Saray’da ABD başkanının ev sahipliğinde yapılacak zirve, Moskova’ya güçlü bir mesaj gönderecek.
AB raporu: Gazze’deki kriz, bazı olumlu adımlara rağmen hâlâ 'çok ciddi'
Geçtiğimiz ay AB, gıda kamyonlarının sayısının arttırılması ve 'yardım çalışanlarının hayatlarının korunması' anlaşması da dahil olmak üzere Gazze'ye insani yardım erişiminin 'önemli ölçüde' iyileştirilmesi için müzakerelerde bulunmuştu.
Hesekê'de tüm bileşenlerin katılımıyla 'Ortak Tutum Konferansı' düzenleniyor
Rojava’daki (Kuzey ve Doğu Suriye) tüm toplumsal bileşenleri bir araya getiren "Ortak Tutum Konferansı," bugün Hesekê’nin Gweiran Mahallesi’ndeki Kültür ve Sanat Merkezi’nde başladı. Bölgenin geleceğine ışık tutacak önemli kararların alınması beklenen konferansa yoğun katılım gösteriliyor.