SAYIŞTAY’IN İŞİNE DE AKIL ERMİYOR!!!
EKONOMİBildiğiniz üzere SAYIŞTAY kamu kurum ve kuruluşlarını denetliyor. Sonunda da bir rapor yayınlıyor. Her ne hikmet ise MERSİN için 2023 raporları yayınlanırken, 2025’in Ocak ayı bu gün bitti. Halen Bazı ilçe Belediyelerimizin 2023 yılına ait olan Sayıştay denetim raporları yayınlanmadı.
Mersin ilinde raporları yayınlanan Belediyeler şöyle; Mersin Büyükşehir Belediyesi, MESKİ, Yenişehir, Tarsus, Mut, Mezitli, Gülnar ve Bozyazı Belediyelerinin 2023 denetim raporları yayınlandı.
Ancak ne hikmet ise, ANAMUR, AKDENİZ, TOROSLAR, SİLİFKE, ÇAMLIYAYLA, ERDEMLİ, AYDINCIK ilçelerinin Belediyelerine ait olan ve Mersin BB bağlı İmar inşaatın 2023 denetim raporları yayınlanmadı.
Raporların yayınlanmama sebebini merak eden Mersin halkı, “Sayıştay her yıl yaptığı denetim sonucunu bir sonraki yıl en geç Eylül ayı sonuna kadar kendi kurumsal sitesinde yayınlar iken, adı geçen bu belediyelerin (ANAMUR, AKDENİZ, TOROSLAR, SİLİFKE, ÇAMLIYAYLA, ERDEMLİ, AYDINCIK, Mersin BB bağlı İmar inşaatın) raporlarını 2025 Ocak ayı bitti, neden yayınlamıyor?” diye soruyorlar.
İlginizi Çekebilir
SAYIŞTAY SİZİ UYARMAKTAN BIKTI, SİZ KAMU MALINA “SAHİP ÇIKMAMAKTAN” BIKMADINIZ!!!
Devletin, tüyü bitmedik yetimin ve şehidin hakkının olduğu BEYTÜLMALINI korumaktan aciz memurları, yasa, kanun, mevzuat, yönetmelik ve bu usuldeki örf âdeti de dinlemiyor, kamu malı peşkeş halde devam ediyor….
Belediye şirketleri denetim dışı kaldı: Yeni düzenleme gündemde
Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör, son dönemde artan belediye yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının odağında belediye iştiraklerinin bulunduğunu yazdı. Güngör, bu şirketlerin denetim dışı kaldığını belirterek hükümetin Meclis açıldıktan sonra yeni düzenleme hazırlığında olduğunu aktardı.
MERSİN SANAYİ PLATFORMU: "İHTİSASLAŞMA ‘BÖLÜCÜLÜK’ DEĞİL, ÇAĞIN İHTİYACIDIR"
MERSİN İLİNDE MERKEZDE SANAYİ ODASI KURULSUN DİYE BÜYÜK HRAKET İÇİNE GİREN MERSİNLİ SANAYİCİLERİN OLUŞTURDUĞU MERSİN SANAYİ FLATFORMA, HAKLARINDA ORTAYA ATILAN ASILSIZ KARALAMA İDDİALARINA KARŞI SERT BİR AÇIKLAMA YAPARAK: "İHTİSASLAŞMA ‘BÖLÜCÜLÜK’ DEĞİL, ÇAĞIN İHTİYACIDIR" DİYEREK CEVAP VERDİLER. İŞTE O ÖNEMLİ AÇIKLAMANIN TAM METNİ:
SANAYİ ODASI HABERİMİZE DESTEK YAĞDI
Mersin’de yıllardır sürüncemede kalan ve bir takım çevrelerce Mersin hak ettiği yere gelmesin çabası ile kurulması engellenmeye çalışılan SANAYİ ODASI kurulsun yazımız ile ilgili çok sayıda tebrik ve takdir telefonu aldık.