Suriye Cumhurbaşkanlığı: Süveyda'ya özel bir güç gönderilecek
SİYASETSuriye Cumhurbaşkanlığı, Süveyda'daki çatışmalar nedeniyle bölgeye özel bir güç gönderileceğini açıkladı. Açıklamada, yasa dışı silahlı grupların siviller için tehdit oluşturduğu, saldırıların ülkenin birliğine tehdit olduğu belirtildi. Hükümetin intikam değil, hukuk çerçevesinde hareket edeceği vurgulandı.
Suriye Cumhurbaşkanlığı, Süveyda bölgesine özel bir askeri gücün sevk edileceğini duyurdu.
Yapılan açıklamada, yaşanan gelişmelerin 'derin bir endişe ve büyük bir üzüntüyle' takip edildiği belirtilerek, çatışmaların yasa dışı silahlı grupların etkisiyle büyüdüğü ifade edildi.
Cumhurbaşkanlığı, çatışmaların durdurulması, sivillerin korunması ve bölgede yeniden istikrarın sağlanması amacıyla özel bir askeri birliğin görevlendirileceğini vurguladı. Gönderilecek bu birliğin faaliyetlerinin, yürütülen siyasi ve güvenlik girişimleriyle tam koordinasyon içinde olacağı kaydedildi.
Suriye hükümetinin bu olaylara yaklaşımının intikam değil, toplumsal barışı sağlamak ve yasalara uygun hareket etmek yönünde olduğu ifade edilen açıklamada, tüm taraflara itidal çağrısı yapıldı. Devletin sadece belli bir mezhebe ya da gruba değil, herkese ait olduğu belirtilerek, halkın ortak çatıda birleşmesi gerektiği vurgulandı.
haber içerik ve kaynak: sputnik
İlginizi Çekebilir
ERDOĞAN: “Türkiye barış masalarının aranan aktörü hâline geliyor”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEİK 38. Olağan Mali Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Türkiye barış masalarının aranan aktörü hâline geliyor. Bugün Türkiye kendisine güveniyor, kendisine inanıyor, öz güvenli bir şekilde hedeflerine doğru sağlam adımlarla ilerliyor” dedi.
ABD'de tarihi buluşma: Aliyev ile Paşinyan Beyaz Saray’da Trump'la görüşecek
Beyaz Saray’da ABD başkanının ev sahipliğinde yapılacak zirve, Moskova’ya güçlü bir mesaj gönderecek.
AB raporu: Gazze’deki kriz, bazı olumlu adımlara rağmen hâlâ 'çok ciddi'
Geçtiğimiz ay AB, gıda kamyonlarının sayısının arttırılması ve 'yardım çalışanlarının hayatlarının korunması' anlaşması da dahil olmak üzere Gazze'ye insani yardım erişiminin 'önemli ölçüde' iyileştirilmesi için müzakerelerde bulunmuştu.
Hesekê'de tüm bileşenlerin katılımıyla 'Ortak Tutum Konferansı' düzenleniyor
Rojava’daki (Kuzey ve Doğu Suriye) tüm toplumsal bileşenleri bir araya getiren "Ortak Tutum Konferansı," bugün Hesekê’nin Gweiran Mahallesi’ndeki Kültür ve Sanat Merkezi’nde başladı. Bölgenin geleceğine ışık tutacak önemli kararların alınması beklenen konferansa yoğun katılım gösteriliyor.