© Haberanaliz.net 2005

TARSUS’DA 6 MİLYONLUK İHALE

Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut. Belediyelerimizin durumu belli. Mersin’in Tarsus ilçesi bir alım yapar. İçinde kedi köpek maması alımı da var. İşte detayları:

TARSUS BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ, 2025/598793 İKN NUMARASI İLE "Kedi Köpek Maması, İlaç ve Medikal Malzeme Alım İşi" Nİ İHALE VE ALIMA ÇIKAR. BU İŞ İÇİN AYNI GÜN ÜÇ AYRI SONUÇ İLANI YAYINLANIR. TOPLAM YAKLAŞIK MALİYET İSE: 7.763.483,18 TRY. ANCAK İŞ KISIM KISIM SONUÇLANDIĞI İÇİN BAKIN NELER OLMUŞ. 

1.977.237,36 TRY BEDEL YAKLAŞIK MALİYET BELİRLENEN BÖLÜM İÇİN, 1.789.785,00 TRY TEKLİF VEREN AS MER ENDÜSTRİYEL AMBALAJ VE TEMİZLİK LİMİTED ŞİRKETİ - (AYDIN KAAN SÜTÇÜ)  MERSİN İLE SÖZLEŞME İMZALAMIŞLAR.

2.144.935,82 TRY BEDEL YAKLAŞIK MALİYET BELİRLENEN İKİNCİ BÖLÜM İÇİN BİR TEKLİF İLE BOLU TED ECZA DEPOSU İLAÇ TARIM HAYVANCILIK İNŞAAT SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ - BOLU İLE 2.128.325,00 TRY BEDELLE SÖZLEŞME İMZALAMIŞLAR.

3.641.310,00 TRY BEDEL YAKLAŞIK MALİYET BELİRLENEN ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İÇİN İSE YİNE BİR TEKLİF İLE 2.079.500,00 TRY BEDELLE RİNGA BALIK VE YEM ÜRÜNLERİ LİMİTED ŞİRKETİ - (EMİR YAKUP DUMANİ) MERSİN İLE SÖZLEŞME İMZALAMIŞLAR.

BU İŞLER İÇİN TOPLAM: 5.996.825,00 TRY.

DAHA HENÜZ BU RAKAMIN İÇİNDE KDV YÜZDE 20 YOK.

BİRDE O EKLENİNCE RAKAM DAHADA ARTACAK.

Şimdi…  Tarsus Belediyesinin kardeş belediyesi Mersin, Ankara’dan örnek vereceğim. Öncelik Ankara. Çünkü bu işi ilk önce onlar başardı. Örnek oldular. Kedi köpek mamasını piyasadan almayıp, kendileri ürettiler. Bunun için çok cüzi rakamlar ile bir tesis kurdular. İsterlerse sorar öğrenirler. Ardından MBB bu minik tesisi kurdu. Üretim yapıp yapmadığını bilmiyorum. Tarsus bu harcadığı parayı harcamayabilir, kasasında tutabilirdi. Ankara BB ile temas kurup bu işi kökünden çözebilir. Harcanan para tüysüz yetimlerin ve şehitlerin hakkının olduğu BEYTÜLMAL. Yazık. Elbette cerrahi alet, medikal malzemeyi üretecek halleri yok. Ama MAMA işini çok küçük bir para ile tesis kurup ANKARA gibi çözebilir, o parada kasalarında kalır. Dışarıdaki mama Lobilerine para kazandırmaya, ne marka, içeriği ne belli olmayan ürünleri hayvanlara yedirmeye de gerek yok. Bu işinde sektörü oluşmuş. Halkçı ve sosyal belediyecilik sektör oluşturmaya değil, halkın ve doğanın yanında olmayı gerektirir.

PARA YOK, AMA BU İŞLERE ÇOK…

5018 SAYILI KAMU MALİ YONETIMI VE KONTROL KANUNU açısından DEVLETİN ZARARI MESELESİ İLE OLAYLARA BAKTIĞIMIZDA:  “….. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanun’un “Kamu Zararı” başlıklı 71’inci maddesinin birinci fıkrası uyarınca kamu zararı, “kamu görevlilerinin kasıt, kusur veya ihmallerinden kaynaklanan mevzuata aykırı karar, işlem veya eylemleri sonucunda kamu kaynağında artışa engel veya eksilmeye neden olunması” şeklinde tanımlanmış olup bahse konu maddenin ikinci fıkrasının (g) bendinde ise, “Mevzuatında öngörülmediği halde ödeme yapılması” hususu kamu zararının belirlenmesinde esas alınacak kriterler arasında sayılmıştır. 

Hesap verme sorumluluğu: Madde 8- Her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili olanlar, kaynakların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak elde edilmesinden, kullanılmasından, muhasebeleştirilmesinden, raporlanmasından ve kötüye kullanılmaması için gerekli önlemlerin alınmasından sorumludur ve yetkili kılınmış mercilere hesap vermek zorundadır. 

Üst yöneticiler: Madde 11- Bakanlıklarda ve diğer kamu idarelerinde en üst yönetici, il özel idarelerinde vali ve belediyelerde belediye başkanı üst yöneticidir. Üst yöneticiler, idarelerinin stratejik planlarının ve bütçelerinin kalkınma planına, yıllık programlara, kurumun stratejik plan ve performans hedefleri ile hizmet gereklerine uygun olarak hazırlanması ve uygulanmasından, sorumlulukları altındaki kaynakların etkili, ekonomik ve verimli şekilde elde edilmesi ve kullanımını sağlamaktan, kayıp ve kötüye kullanımının önlenmesinden, malî yönetim ve kontrol sisteminin işleyişinin gözetilmesi, izlenmesi ve kanunlar ile Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde belirtilen görev ve sorumlulukların yerine getirilmesinden .... mahallî idarelerde ise meclislerine karşı sorumludurlar. Üst yöneticiler, bu sorumluluğun gereklerini harcama yetkilileri, malî hizmetler birimi ve iç denetçiler aracılığıyla yerine getirirler.. DEMEKTEDİR.

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun “Hesap verme sorumluluğu” başlıklı 8. Maddesinde YUKARIDA NE DİYORDU?:  “Her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili olanlar, kaynakların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak elde edilmesinden, kullanılmasından, muhasebeleştirilmesinden, raporlanmasından ve kötüye kullanılmaması için gerekli önlemlerin alınmasından sorumludur ve yetkili kılınmış mercilere hesap vermek zorundadır.”

BU DEVLETİN HESAP SORACAK MERCİ VE MAKAMLARI NE YAPIYOR ACABA?!

ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN

CEVAP VE DÜZELTME HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES: 

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com

Dikkat: Takla attırmadan, içeriği değiştirmeden, noktası virgülü aynı olacak şekilde, değiştirmeden, (haber içerik ve kaynak: haberanaliz.net) ibaresi koyarak kullanabilirsiniz. Aksi takdirde hakkınızda HIRSIZLIK suçlaması ile yasal işlem yapılacaktır.

İlginizi Çekebilir

SİLİFKE- MUT- YENİŞEHİR- TOROSLAR İHALELERİNE BAKIN HELE…

Yürürlükte tasarruf genelgeleri var. Devletin kör kuruşunun hesabını yapmak lazım. Ama gerekli gereksiz, abartılı alımlar milletin canını sıkıyor. Bu kez SİLİFKE- MUT- YENİŞEHİR- TOROSLAR Belediyelerinin ihalelerine baktık ve aktarıyoruz:

KARAYOLLARININ PAZARLIKLI İŞLERİ: 5 MİLYAR 7 YÜZ 12 MİLYON 7 YÜZ 79 BİN 3 YÜZ 84 LİRA…

KARAYOLLARI 5.BÖLGEDE PAZARLIKÇI ÇIKTI. 2026 ilk aydan bu güne kadar 5 MİLYAR 7 YÜZ 12 MİLYON 7 YÜZ 79 BİN 3 YÜZ 84 LİRALIK pazarlıklı alım yaptılar. Yürürlükte tasarruf genelgeleri var. Devletin kör kuruşunun hesabını yapmak lazım diyen devlet büyüklerimizin dediklerini dikkate almaları lazım. İhaleler böylesine büyük çapta olmasına rağmen neden AÇIK ihale değil de, pazarlıklı yapılıyor?

NİYE PAZARLIK, NİYE AÇIK İHALE DEĞİL?

Mersin Büyükşehir'in ihalelerini inceledim. Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut. Belediyelerin alım gücü belli. Yapılan ihale ve alımlar neden pazarlık usulü, niçin açık ihale değil. Açık ihale olsa katılım daha fazla olup rekabet oluşmaz mı?

MERSİN BÜYÜKŞEHİRİN 50 MİLYONLUK PAZARLIKLI İHALESİ

Yürürlükte tasarruf genelgeleri de var. Ama idareler ne hikmet ise pazarlıklı alımlardan bir türlü vazgeçmiyorlar.

MERSİN GSB, İŞTE BU!!!

Mersin Gençlik Ve Spor il Müdürlüğünün yapmış olduğu ihale ve alımları yıllardır dile getiriyoruz. Şimdi ikidir büyük ihaleler AÇIK ihale oldu ve RUTİN değişti. O her zaman işleri alan bildik, tanıdık, tipler işleri pay edememişler. Doğrudan teminde, pazarlıklı alımda, davet usulde, işleri hep aynı firmalar alıyor idi, o firmalar bu işleri neden alamadılar? Bakın o sürekli doğrudan temin ve pazarlıklı alımlarda iş alan firmaların çoğu burada da ihaleye katılım yapmış fakat alamamışlar. Ama ne hikmet ise pazarlık, doğrudan temin işlerde lop lop götürüyorlardı… Demek ki, neymiş? Devlet ebet mübetmiş ve devletin idarecisi ister ise bu işler devletin yararına ve kazancına oluyormuş…

TORSLARIN MUHASEBECİ BELEDİYE BAŞKANIDA PAZARLIKÇI ÇIKTI İYİ Mİ?

Yürürlükte TASARRUF genelgeleri mevcut. Bu arada Belediyelerin çoğunluğu bu genelgeye uymuyor Sayıştay denetimlerini de takılıyorlar. Mersin de bir kısım Belediyeler AÇIK ihale yaparak katılımı ve rekabeti arttırmak yerine, PAZARLIK alımları ile dikkat çekiyor. Üstelik milyonluk ihaleler. Eski para ile trilyonluk işler… Banlardan birisi de TOROSLAR Belediyesi. İşte detaylar:

TÜM HABERLER