© Haberanaliz.net 2005

TARSUS’UN YARENLİK HARCAMASINA BAKIN!!!

Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut… Ancak uyan var mı, uyduran var mı, takip eden var mı? BİR ÇOK İHTİYACA PARA YOK, AMA İHALELERE VAR….

TARSUS BELEDİYESİ FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI, 2025/676404 İKN NUMARALI, "Tarsus Kültür Park ve Yarenlik Alanı Çevre Düzenlemesi Yapım İşi" Nİ İHALE VE ALIMA ÇIKAR.

BU İHALENİN KİMSE TARAFINDAN BİLİNMEMESİ GERKEN VE İDARECE GİZLİ HAZIRLANAN YAKLAŞIK MALİYETİ İSE: 20.218.103,68 TRY

Mersin İli, Tarsus İlçesi, İsmetpaşa Mahallesi, 631 ada, 2 parsel DE YAPILACAK VE 120 GÜN SÜRECEK BİR İŞ.

3.7.2025 GÜNÜ 16.736.934,05 TRY BEDEL İLE VEYSEL SERAN AĞAOĞLU SRN YAPI TASARIM PALMİYE MAH. 1204 SK. MİSTİLİ APT. NO: 1 İÇ KAPI NO: 5 YENİŞEHİR / MERSİN YENİŞEHİR/MERSİN İLE SÖZLEŞME İMZALARLAR.

Bu iş için teknik şartname hazırlanır. Ayrı ayrı (ELEKTRİK ÖZEL TEKNİK ŞARTNAMESİ - İNŞAAT MAHAL LİSTESİ - TESİSAT MAHAL LİSTESİ - TÜM POZ TARİFLERİ) hiç birinde kimin hazırladığı belli değil, imza ve kaşe yok, EKAP(a bu şekilde konmuş. İDARİ şartname hazırlanmış, “İlgili personelinin adı, soyadı ve unvanı: Serdar GÖKPINAR/Fen İşleri Dairesi Başkanı V.” Şeklinde ibare konmuş, bunda da kimin hazırladığı belli değil, altında imza ve kaşe yok.

SORMAK LAZIM, BU ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE RESTORASYONUN ACİLİYETİ NE, GEREKLİLİĞİ NE, KAMUSAL YARARI NE??? ŞU DAR ZAMANDA BU HARCAMAYA GEREK VAR MI?

YAPILAN İHALENİN TOPLAMI: 16.736.934,05 TRY

Daha bu rakamın içinde KDV yok. Fatura kesimlerinde yüzde 20 de KDV ekleyin, rakamın boyutuna bakın.

5018 SAYILI KAMU MALİ YONETIMI VE KONTROL KANUNU açısından DEVLETİN ZARARI MESELESİ İLE OLAYLARA BAKTIĞIMIZDA:  “….. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanun’un “Kamu Zararı” başlıklı 71’inci maddesinin birinci fıkrası uyarınca kamu zararı, “kamu görevlilerinin kasıt, kusur veya ihmallerinden kaynaklanan mevzuata aykırı karar, işlem veya eylemleri sonucunda kamu kaynağında artışa engel veya eksilmeye neden olunması” şeklinde tanımlanmış olup bahse konu maddenin ikinci fıkrasının (g) bendinde ise, “Mevzuatında öngörülmediği halde ödeme yapılması” hususu kamu zararının belirlenmesinde esas alınacak kriterler arasında sayılmıştır. 

Hesap verme sorumluluğu: Madde 8- Her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili olanlar, kaynakların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak elde edilmesinden, kullanılmasından, muhasebeleştirilmesinden, raporlanmasından ve kötüye kullanılmaması için gerekli önlemlerin alınmasından sorumludur ve yetkili kılınmış mercilere hesap vermek zorundadır. 

Üst yöneticiler: Madde 11- Bakanlıklarda ve diğer kamu idarelerinde en üst yönetici, il özel idarelerinde vali ve belediyelerde belediye başkanı üst yöneticidir. Üst yöneticiler, idarelerinin stratejik planlarının ve bütçelerinin kalkınma planına, yıllık programlara, kurumun stratejik plan ve performans hedefleri ile hizmet gereklerine uygun olarak hazırlanması ve uygulanmasından, sorumlulukları altındaki kaynakların etkili, ekonomik ve verimli şekilde elde edilmesi ve kullanımını sağlamaktan, kayıp ve kötüye kullanımının önlenmesinden, malî yönetim ve kontrol sisteminin işleyişinin gözetilmesi, izlenmesi ve kanunlar ile Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde belirtilen görev ve sorumlulukların yerine getirilmesinden .... mahallî idarelerde ise meclislerine karşı sorumludurlar. Üst yöneticiler, bu sorumluluğun gereklerini harcama yetkilileri, malî hizmetler birimi ve iç denetçiler aracılığıyla yerine getirirler.. DEMEKTEDİR.

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun “Hesap verme sorumluluğu” başlıklı 8. Maddesinde YUKARIDA NE DİYORDU?:  “Her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili olanlar, kaynakların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak elde edilmesinden, kullanılmasından, muhasebeleştirilmesinden, raporlanmasından ve kötüye kullanılmaması için gerekli önlemlerin alınmasından sorumludur ve yetkili kılınmış mercilere hesap vermek zorundadır.”

BU DEVLETİN HESAP SORACAK MERCİ VE MAKAMLARI NE YAPIYOR ACABA?!

ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN

CEVAP VE DÜZELTME HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES: 

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com

İlginizi Çekebilir

SİLİFKE- MUT- YENİŞEHİR- TOROSLAR İHALELERİNE BAKIN HELE…

Yürürlükte tasarruf genelgeleri var. Devletin kör kuruşunun hesabını yapmak lazım. Ama gerekli gereksiz, abartılı alımlar milletin canını sıkıyor. Bu kez SİLİFKE- MUT- YENİŞEHİR- TOROSLAR Belediyelerinin ihalelerine baktık ve aktarıyoruz:

KARAYOLLARININ PAZARLIKLI İŞLERİ: 5 MİLYAR 7 YÜZ 12 MİLYON 7 YÜZ 79 BİN 3 YÜZ 84 LİRA…

KARAYOLLARI 5.BÖLGEDE PAZARLIKÇI ÇIKTI. 2026 ilk aydan bu güne kadar 5 MİLYAR 7 YÜZ 12 MİLYON 7 YÜZ 79 BİN 3 YÜZ 84 LİRALIK pazarlıklı alım yaptılar. Yürürlükte tasarruf genelgeleri var. Devletin kör kuruşunun hesabını yapmak lazım diyen devlet büyüklerimizin dediklerini dikkate almaları lazım. İhaleler böylesine büyük çapta olmasına rağmen neden AÇIK ihale değil de, pazarlıklı yapılıyor?

NİYE PAZARLIK, NİYE AÇIK İHALE DEĞİL?

Mersin Büyükşehir'in ihalelerini inceledim. Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut. Belediyelerin alım gücü belli. Yapılan ihale ve alımlar neden pazarlık usulü, niçin açık ihale değil. Açık ihale olsa katılım daha fazla olup rekabet oluşmaz mı?

MERSİN BÜYÜKŞEHİRİN 50 MİLYONLUK PAZARLIKLI İHALESİ

Yürürlükte tasarruf genelgeleri de var. Ama idareler ne hikmet ise pazarlıklı alımlardan bir türlü vazgeçmiyorlar.

MERSİN GSB, İŞTE BU!!!

Mersin Gençlik Ve Spor il Müdürlüğünün yapmış olduğu ihale ve alımları yıllardır dile getiriyoruz. Şimdi ikidir büyük ihaleler AÇIK ihale oldu ve RUTİN değişti. O her zaman işleri alan bildik, tanıdık, tipler işleri pay edememişler. Doğrudan teminde, pazarlıklı alımda, davet usulde, işleri hep aynı firmalar alıyor idi, o firmalar bu işleri neden alamadılar? Bakın o sürekli doğrudan temin ve pazarlıklı alımlarda iş alan firmaların çoğu burada da ihaleye katılım yapmış fakat alamamışlar. Ama ne hikmet ise pazarlık, doğrudan temin işlerde lop lop götürüyorlardı… Demek ki, neymiş? Devlet ebet mübetmiş ve devletin idarecisi ister ise bu işler devletin yararına ve kazancına oluyormuş…

TORSLARIN MUHASEBECİ BELEDİYE BAŞKANIDA PAZARLIKÇI ÇIKTI İYİ Mİ?

Yürürlükte TASARRUF genelgeleri mevcut. Bu arada Belediyelerin çoğunluğu bu genelgeye uymuyor Sayıştay denetimlerini de takılıyorlar. Mersin de bir kısım Belediyeler AÇIK ihale yaparak katılımı ve rekabeti arttırmak yerine, PAZARLIK alımları ile dikkat çekiyor. Üstelik milyonluk ihaleler. Eski para ile trilyonluk işler… Banlardan birisi de TOROSLAR Belediyesi. İşte detaylar:

TÜM HABERLER