Topçu : Medeniyet Coğrafyamızda Kafalarına Göre Harita Çizemeyecekler
SİYASETPençe- Kilit Operasyon bölgesinde şehadete eren 12 kahraman askerimize rahmet,yaralılara acil şifalar dileyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu,” Bizim medeniyet coğrafyamızda kimse kafasına harita çizemeyecek” dedi.
herhavadis.com haber sitesine mülakat veren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, "28 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan ve yoğun ateş sonucu, naaşına ulaşılamayan Piyade Üsteğmen Nuri Melih Bozkurt’u arama çalışmalarında Pençe-Kilit Harekat bölgesinde bulunan, önceden hastane maksadıyla kullanıldığı bilinen, PKK’lı teröristlerden temizlenmiş olan 852 rakımlı tepedeki bir mağarada 6 Temmuz 2025 tarihinde yapılan arama-tarama faaliyeti sırasında metan gazına maruz kalan 19 askerin derhal hastaneye sevk edildiğini ve yapılan tüm müdahalelere rağmen 12 kahraman askerin şehit olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu : “Şehadetle buluşan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, acılı ailelerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum “ dedi. Türkiye Yüzyılı’nda Terörsüz Türkiye vurgusunu yineleyen Yalçın Topçu : “Aziz milletimizin kahır ekseriyetle desteklediği ve “ Türkiye Yüzyılı” nda kadim kardeşliğimizin pekişmesine vesile olacak “Terörsüz Türkiye” sadece Edirne ile Ardahan arasına faydası olmayacak!.. “Terörsüz Türkiye” li “Türkiye Yüzyılı” nda kardeşlerimizin kadim yurtları; Gazze , Kerkük, Felluce, Halepçe, Hama’da katliamlar yaşanmayacak, başta ALTUNKÖPRÜ olmak üzere hiç bir kardeşimizin baba ocağına onun istemediği yönetici atanamayacak, onun istemediği isim konulamayacak!.. Dahası da bizim medeniyet coğrafyamızda,komşu ve kardeş ülkelerde 11 bin kilometre ötelerden gelenler asla kafalarına göre harita çizemeyecekler!.. " diye sözlerine ekledi.
İlginizi Çekebilir
ABD'de tarihi buluşma: Aliyev ile Paşinyan Beyaz Saray’da Trump'la görüşecek
Beyaz Saray’da ABD başkanının ev sahipliğinde yapılacak zirve, Moskova’ya güçlü bir mesaj gönderecek.
AB raporu: Gazze’deki kriz, bazı olumlu adımlara rağmen hâlâ 'çok ciddi'
Geçtiğimiz ay AB, gıda kamyonlarının sayısının arttırılması ve 'yardım çalışanlarının hayatlarının korunması' anlaşması da dahil olmak üzere Gazze'ye insani yardım erişiminin 'önemli ölçüde' iyileştirilmesi için müzakerelerde bulunmuştu.
Hesekê'de tüm bileşenlerin katılımıyla 'Ortak Tutum Konferansı' düzenleniyor
Rojava’daki (Kuzey ve Doğu Suriye) tüm toplumsal bileşenleri bir araya getiren "Ortak Tutum Konferansı," bugün Hesekê’nin Gweiran Mahallesi’ndeki Kültür ve Sanat Merkezi’nde başladı. Bölgenin geleceğine ışık tutacak önemli kararların alınması beklenen konferansa yoğun katılım gösteriliyor.
DEM PARTİ sahte diploma skandalına ilişkin suç duyurusunda bulundu
DEM PARTİ Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, kamuoyunda "Sahte Diploma Skandalı" olarak bilinen ve kamu kurumlarına sızma, resmi belgelerde sahtecilik, kişisel verilere izinsiz erişim gibi suçları içeren usulsüzlüklerle ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.