haberanaliz

TARSUS’DA 6 MİLYONLUK İHALE

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TARSUS’DA 6 MİLYONLUK İHALE
Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut. Belediyelerimizin durumu belli. Mersin’in Tarsus ilçesi bir alım yapar. İçinde kedi köpek maması alımı da var. İşte detayları:

TARSUS BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ, 2025/598793 İKN NUMARASI İLE "Kedi Köpek Maması, İlaç ve Medikal Malzeme Alım İşi" Nİ İHALE VE ALIMA ÇIKAR. BU İŞ İÇİN AYNI GÜN ÜÇ AYRI SONUÇ İLANI YAYINLANIR. TOPLAM YAKLAŞIK MALİYET İSE: 7.763.483,18 TRY. ANCAK İŞ KISIM KISIM SONUÇLANDIĞI İÇİN BAKIN NELER OLMUŞ. 

1.977.237,36 TRY BEDEL YAKLAŞIK MALİYET BELİRLENEN BÖLÜM İÇİN, 1.789.785,00 TRY TEKLİF VEREN AS MER ENDÜSTRİYEL AMBALAJ VE TEMİZLİK LİMİTED ŞİRKETİ - (AYDIN KAAN SÜTÇÜ)  MERSİN İLE SÖZLEŞME İMZALAMIŞLAR.

2.144.935,82 TRY BEDEL YAKLAŞIK MALİYET BELİRLENEN İKİNCİ BÖLÜM İÇİN BİR TEKLİF İLE BOLU TED ECZA DEPOSU İLAÇ TARIM HAYVANCILIK İNŞAAT SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ - BOLU İLE 2.128.325,00 TRY BEDELLE SÖZLEŞME İMZALAMIŞLAR.

3.641.310,00 TRY BEDEL YAKLAŞIK MALİYET BELİRLENEN ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İÇİN İSE YİNE BİR TEKLİF İLE 2.079.500,00 TRY BEDELLE RİNGA BALIK VE YEM ÜRÜNLERİ LİMİTED ŞİRKETİ - (EMİR YAKUP DUMANİ) MERSİN İLE SÖZLEŞME İMZALAMIŞLAR.

BU İŞLER İÇİN TOPLAM: 5.996.825,00 TRY.

DAHA HENÜZ BU RAKAMIN İÇİNDE KDV YÜZDE 20 YOK.

BİRDE O EKLENİNCE RAKAM DAHADA ARTACAK.

Şimdi…  Tarsus Belediyesinin kardeş belediyesi Mersin, Ankara’dan örnek vereceğim. Öncelik Ankara. Çünkü bu işi ilk önce onlar başardı. Örnek oldular. Kedi köpek mamasını piyasadan almayıp, kendileri ürettiler. Bunun için çok cüzi rakamlar ile bir tesis kurdular. İsterlerse sorar öğrenirler. Ardından MBB bu minik tesisi kurdu. Üretim yapıp yapmadığını bilmiyorum. Tarsus bu harcadığı parayı harcamayabilir, kasasında tutabilirdi. Ankara BB ile temas kurup bu işi kökünden çözebilir. Harcanan para tüysüz yetimlerin ve şehitlerin hakkının olduğu BEYTÜLMAL. Yazık. Elbette cerrahi alet, medikal malzemeyi üretecek halleri yok. Ama MAMA işini çok küçük bir para ile tesis kurup ANKARA gibi çözebilir, o parada kasalarında kalır. Dışarıdaki mama Lobilerine para kazandırmaya, ne marka, içeriği ne belli olmayan ürünleri hayvanlara yedirmeye de gerek yok. Bu işinde sektörü oluşmuş. Halkçı ve sosyal belediyecilik sektör oluşturmaya değil, halkın ve doğanın yanında olmayı gerektirir.

PARA YOK, AMA BU İŞLERE ÇOK…

5018 SAYILI KAMU MALİ YONETIMI VE KONTROL KANUNU açısından DEVLETİN ZARARI MESELESİ İLE OLAYLARA BAKTIĞIMIZDA:  “….. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanun’un “Kamu Zararı” başlıklı 71’inci maddesinin birinci fıkrası uyarınca kamu zararı, “kamu görevlilerinin kasıt, kusur veya ihmallerinden kaynaklanan mevzuata aykırı karar, işlem veya eylemleri sonucunda kamu kaynağında artışa engel veya eksilmeye neden olunması” şeklinde tanımlanmış olup bahse konu maddenin ikinci fıkrasının (g) bendinde ise, “Mevzuatında öngörülmediği halde ödeme yapılması” hususu kamu zararının belirlenmesinde esas alınacak kriterler arasında sayılmıştır. 

Hesap verme sorumluluğu: Madde 8- Her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili olanlar, kaynakların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak elde edilmesinden, kullanılmasından, muhasebeleştirilmesinden, raporlanmasından ve kötüye kullanılmaması için gerekli önlemlerin alınmasından sorumludur ve yetkili kılınmış mercilere hesap vermek zorundadır. 

Üst yöneticiler: Madde 11- Bakanlıklarda ve diğer kamu idarelerinde en üst yönetici, il özel idarelerinde vali ve belediyelerde belediye başkanı üst yöneticidir. Üst yöneticiler, idarelerinin stratejik planlarının ve bütçelerinin kalkınma planına, yıllık programlara, kurumun stratejik plan ve performans hedefleri ile hizmet gereklerine uygun olarak hazırlanması ve uygulanmasından, sorumlulukları altındaki kaynakların etkili, ekonomik ve verimli şekilde elde edilmesi ve kullanımını sağlamaktan, kayıp ve kötüye kullanımının önlenmesinden, malî yönetim ve kontrol sisteminin işleyişinin gözetilmesi, izlenmesi ve kanunlar ile Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde belirtilen görev ve sorumlulukların yerine getirilmesinden .... mahallî idarelerde ise meclislerine karşı sorumludurlar. Üst yöneticiler, bu sorumluluğun gereklerini harcama yetkilileri, malî hizmetler birimi ve iç denetçiler aracılığıyla yerine getirirler.. DEMEKTEDİR.

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun “Hesap verme sorumluluğu” başlıklı 8. Maddesinde YUKARIDA NE DİYORDU?:  “Her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili olanlar, kaynakların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak elde edilmesinden, kullanılmasından, muhasebeleştirilmesinden, raporlanmasından ve kötüye kullanılmaması için gerekli önlemlerin alınmasından sorumludur ve yetkili kılınmış mercilere hesap vermek zorundadır.”

BU DEVLETİN HESAP SORACAK MERCİ VE MAKAMLARI NE YAPIYOR ACABA?!

ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN

CEVAP VE DÜZELTME HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES: 

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com

Dikkat: Takla attırmadan, içeriği değiştirmeden, noktası virgülü aynı olacak şekilde, değiştirmeden, (haber içerik ve kaynak: haberanaliz.net) ibaresi koyarak kullanabilirsiniz. Aksi takdirde hakkınızda HIRSIZLIK suçlaması ile yasal işlem yapılacaktır.


Ermenistan’da muhalefet Paşinyan hakkında ceza davası açılmasını talep ettiÖnceki Haber

Ermenistan’da muhalefet Paşinyan hakkınd...