KUŞ CENNETİNİ YAKANLAR
Allah’da sizi öyle yaksın, per perişan etsin.
Sadece toprak yok edilmiyor, üzerinde yaşayan börtü böcek, hayvanat aleminden canlılar yok ediliyor…
Yurdumuzun her yerinden Orman yangını haberleri geliyor.
Tarım bakanı gerçekten gözüme girdi.
Böyle bilmiyordum.
Adam ilk günden beri hiç uyumuyor, olay yerinde, yetkilisi ile ilgilisi ile, STK önderi ile canla başla çalışıyor.
Helal olsun adama!!!
Bu yangınların en büyük nedeni biz UMARSIZ, DUYARSIZ İNSANLARIZ…
Allah’ın bize verdiği nimete yanlış yapanlarız!!!
Kuş cennetimiz yanarken, olayı KENTİNE DUYARLI İNSANLAR isimli bir guruba beni almışlar, orada yapılan paylaşımlarla öğrendim.
Biliyorsunuz 102 yaşında bir annem var ve yatalak. Başındayım ve her an onunla ilgileniyorum.
Gece o guruba aşağıdaki mesajı attım: “Değerli arkadaşlar, Bu işi, sağcı solcu ve yolcu meselesi gibi ele almadan, Hepimiz bu işin özüne inelim. Son 20 yıl içinde, Mersin sahil bandı olmak üzere buradaki imarlaşmayı rant saltanatını sorgulayalım. Bu kuş cenneti sürekli yanıyor. Niye, Neden, Niçin, Nasıl oluyor, Sonrasında orada ne oluyor,bunları inceleyelim. Orada ve yakınındaki imarlaşma ile kimler trilyoner oldu, Arkalarındaki güçler kim Ve o güçlere neden güç yetmiyor onu sorgulayalım. Orada bu güne kadar çıkan yangınlarda kimi içeri atmışlar, Hangi kişi görevini yapmadı ihmal etti diye yargılanmış, Kimden hesap sorulmuş, Bunları sorgulayalım. Oranın dibine çok katlı binaları kimler nasıl dikmiş, Hangi ilgili yetkililer seyredip bu işlere alkış tutmuş, Hiçbiri hesap vermiş mi, Bu işlere seyirci kalanların işini yapmayanların son 20 yılı ekonomik ve sosyal durumları araştırılmış mı, Biz el ele hırsıza ve namussuza karşı dik durmadığımız sürece cennet vatanımızın her güzel yerini yıkar yakar yok ederler. Rantçıların Allah belasını versin. İyi incelensin. Hep bu işlerin ardında rantçılar çıkar. İki üç garibanın kulağı çekilir. Yakında orada da inşaat yükselir. Biz Mersinlilere yazıklar olsun.”
Bu mesajdan sonra o gurupta iki kişi mesajıma emoji koymuş.
Birisi gurubun kurucusu Özcan bey. Benim için çok kıymetli bir insan. Yaklaşık 25 yıldır dostlarımın bana söylemesi ile tanırım. İki üç yıldır da onun dibindeki berberde traş olduğum için muhabbet ederiz. Adam gibi adam.
Geleyim, bu işin sonuna.
Mersin kuş cennetinde çıkan yangınların detaylı incelenmesi gerekir.
Özellikle son 20 yıl içinde orada kaç yangın çıktı, sebebi ve sonrasındaki o bölgenin yakınındaki imarlaşma ele alınmalı, o yapıları dikenlerin sahipleri ve o ruhsatları verenlerin araştırılması lazım.
Baki Selam ve Dua ile.