© Haberanaliz.net 2005

AFAD’dan 4 il için 'turuncu' uyarı!

AFAD tarafından, bugün öğle saatlerine kadar 4 il için turuncu kodlu gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı. İçişleri Bakanlığı da vatandaşları heyelan, sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) NSosyal hesabından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son bilgiler ve yapılan değerlendirmelere göre, gök gürültülü sağanak nedeniyle bugün öğle saatlerine kadar Rize, Giresun, Trabzon ve Artvin illerine turuncu kodlu uyarı verildiği bildirildi.

Bölgede iki gündür devam eden aşırı yağışlar sonucu sel ve taşkınların meydana geldiği belirtilen açıklamada, gelen ihbarlara Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında müdahale çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

"Yağışlara 2 bin 614 personel 984 araçla müdahale ediliyor"

Bölgede devam eden müdahale çalışmalarını yerinde koordine etmek amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan ve AFAD Daire Başkanlarının Rize'ye gittiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sayın Bakanlarımız ve AFAD Başkanımız, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Milletvekili Harun Mertoğlu, Belediye Başkanı, Rahmi Metin ve ilgili kurum temsilcileri ile birlikte selden etkilenen alanlarda incelemelerde bulundu, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Turuncu uyarı verilen illerimizde meydana gelen yağışlara AFAD, 112 Acil Sağlık, Karayolları, DSİ, İtfaiye, Jandarma, Emniyet, Özel İdare, Belediye ve STK ekipleri toplamda 2 bin 614 personel 984 araçla müdahale etmektedir. Aşırı yağışlar nedeniyle kapanan yolların açılması ve enerji kesintilerinin giderilmesi için ilgili ekiplerin çalışmaları devam etmektedir.

Turuncu yağış uyarısı verilen Rize, Giresun, Trabzon ve Artvin illerimizden sel, su baskını, toprak kayması ve mahsur kalma kapsamında gelen ihbarlarla ilgili olarak gerekli çalışmalar yapılmıştır, yol açma çalışmaları devam etmektedir. Olumsuz hava olaylarından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."

Türkiye İçişleri Bakanlığı da uyardı

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bugün öğle saatlerine kadar Doğu Karadeniz'de halen devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Giresun ve Trabzon illerinde kuvvetli, Giresun'un doğu, Trabzon'un batı ve doğu ilçeleri, Rize ve Artvin'in kuzeyinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli olacağının tahmin edildiği belirtildi.

Vatandaşlardan, toprak doygunluğu göz önüne alındığında başta heyelan olmak üzere sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli, tedbirli olmaları ve yetkili mercilerin uyarılarını dikkate almaları istendi.

KAYNAK: RUDAW

İlginizi Çekebilir

PROF.DR. TAYFUN ÖZKAYA UYARDI: ZEYTİNLİKLER YOK OLMADAN!!!

ÇEVRECİ VE HAK SAVUNUCUSU OLAN PROF.DR. TAYFUN ÖZKAYA TÜM İLGİLİ VE YETKİLİLER İLE HALKIMIZI UYARDI: "ZEYTİNLİKLER YOK OLMADAN!!!" İŞTE O MÜKEMMEL YAZISI:

BİZ KIYILARI DİLE GETİRKEN SIRTÜSTÜ YATANLAR ŞİMDİ KONUŞAMAZLAR!

Ülkenin dört bir yanında sahil bandımı ve kıyılarımızı talan eden zihniyet yıllar önce harekete geçtiğinde biz an be an milleti ve ilgili yetkilileri uyaran yazılar yazdık. Özellikle Mersin ili çehresinde birbirinden berbat yapılaşmaları yapan çıkarcı zihniyet ve onlarla el ele veren yetkili takımı dile getirdik. Ve mahkemelik olduk. Mahkemelerden beraat ettik ama bu pislikler pisliklerini saçtılar ve Mersin’in kıyılarını bu hale getirdiler. Her yer beton yığını oldu. Mimari estetikten yoksun, dev tabutluk haline geldi. Sene 1990 – 2002 arası HAVADİS Gazetesinde sürmanşetten defalarca, ısrarla verdiğimiz (108 kez) haberler kâğıt üzerinde inceleme ve yazışmalarla üstü örtüldü. O tarihlerden sonrada yazma devam ettik. Susmadık. Biz işimiz yazmak. Torbamızı doldurmak değil!!! Dosyalar tozlu raflara kalktı. Mersin’in sahil bandı, kıyılar da böylesine talan edilmiş oldu. Güzelim narenciye bahçeleri, yemyeşil bitki örtüsü yerine, bu günkü ucube yer aldı. Şimdi kakmış, biz şu an bunları dile getirince, ‘bu işler olurken siz neredeydiniz” diye mırıldanan sözde memleket çocuğuyum diyenlerle bürokrat ve aydınlara sesleniyorum: BİZ KIYILARI DİLE GETİRKEN SIRTÜSTÜ YATANLAR ŞİMDİ BİZE KARŞI KONUŞAMAZLAR!..

Macron çiftinden "cinsiyet iftirasına" karşı dava

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un eşi Brigitte Macron'un cinsiyeti hakkında ortaya atılan iddialar ABD'de yargının konusu oldu. Brigitte'nin kadın olduğuna dair belgelerin mahkemeye sunulması gündemde.

Baerbock: BM, Ukrayna ve Ortadoğu’daki çatışmaları çözmek için çalışmalarına devam edecek

BM 80. Genel Kurul Başkanı Annalena Baerbock, Ukrayna ve Ortadoğu’daki çatışmaların çözümüne yönelik çabaların kararlılıkla sürdürüleceğini açıkladı.

TÜM HABERLER