© Haberanaliz 2023

AKDENİZ BELEDİYESİ’NİN ŞAŞIRTAN “BİT”İ...

Bilindiği üzere Belediyeler her yerde kendileri tarafından şirketler kuruyorlar ve başında bulundukları belediyenin çok sayıda işini bu şirketlere veriyorlar. Yasa, kanun, tüzük formalite tamam ise kimsede ses çıkarmıyor. Mersin’in Ak Partili AKDENİZ Belediyesi de kendi kurduğu Belediye İktisadi Teşekkülü (BİT) olan AKDENİZ BELEDİYESİ PERSONEL ANONİM ŞİRKETİ üzerinden alıma çıkıyor. İşte o detaylar...

ALIM

İHALE NUMARASI: 2022/454452

İşin Adı: 22 Kalem Yazlık Koruyucu İşçi Kıyafeti Alım işi.

İhalenin alım usulü: PAZARLIK

Sözleşme Bedeli: 928.624,00 TRY

Tarihi: 30.5.2022 (yeni)

İşi alan firma: BEŞİR ÖNER - Çankaya mah 4718 sk no 5 AKDENİZ/MERSİN

BU İŞ İÇİN 3 KİŞİ DOKÜMAN BAKMIŞ, 3 KİŞİ TEKLİF VERMİŞ, 3 GEÇERLİ TEKLİF ÇIKMIŞ.

İŞİ ALAN KİŞİ İLE SÖZLEŞME BEDELİ EKRAN GÖRÜNTÜSÜ AŞAĞIDA

İŞİ İHALE EDEN BELEDİYE ŞİRKETİ (BİT) AKDENİZ BELEDİYESİ PERSONEL ANONİM ŞİRKETİ...

BU ŞİRKETİN MTSO DA KAYITLI OLAN KURUCU VE ORTAK İLE YETKİLİ BİLGİLERİ İSE AŞAĞIDA...

Lütfen dikkatli okuyun. İsimlerin hepsi AKDENİZ belediyesinde etkin ve yetkin isimler. Hatta bir kısmı parti içinde aktif siyaset yapan kişiler.

Belediye Başkanı da, O dönem özel kalem müdürü olan şu an başkan yardımcılığı da yapan kişide, diğer başkan yardımcıları da, meclis üyeleri de, partinin eski gençlik kolu başkanı da, neler ve ne isimler var. Okurlarımız isimleri ve MERSİN siyasetindeki yerlerini, konumlarını kendileri araştırsınlar.

BİT (Belediye iktisadi teşekkülü) Nedir?

Belediye iktisadi teşebbüsleri, kimi yerel hizmetlerin yürütülmesi amacıyla belediyeler tarafından kurulan ya da yönetiminin elde edilmesi şartıyla ortak olunan, bağımsız bütçeli, özel hukuk tüzel kişileri şeklinde tanımlanmaktadır.

haberanaliz.net / ÖZEL

İlginizi Çekebilir

Şarap üreticisine 50 milyon liraya varan teminat zorunluluğu

Tütün ve şarap üreticilerine 50 milyon liraya varan teminat zorunluluğu getirildi. Üreticiler "Butik şarapçılığın sonu olur" diye tepki gösterirken, Çiftçi-Sen'den "Tekelleşmenin önünü açar" uyarısı geldi.

Kamuda tasarrufun detayları ortaya çıktı: 3 ayaklı olacak

Kamuda tasarruf önlemlerini içeren üç ayaklı bir eylem planı hazırlandı. Hazırlanan eylem planı; acil olmayan kamu yatırımlarının ertelenmesini, belli görevler dışında makam araçlarının sınırlanmasını, görevin gerekleri dışında alınan ödenek, huzur hakkı ve maaşların kaldırılmasını içeriyor.

Veteriner hekimlerden 'özlük hakları' açıklaması

Ankara'da veteriner hekimler, '27 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Günü' kapsamında özlük haklarında iyileştirmeler yapılması talebiyle açıklama yaptı.

MERSİN GSB, DOĞRUDAN TEMİNE DEVAM.. YAZIK BU DEVLETE...

Mersin GSB il müdürlüğünde ihale birimleri acayip çalışmalarını sürdürmeye devam ediyorlar ve Pazarlıklı alım, doğrudan temin ile işlere son hızla sarılıyorlar. Müdürlükte ihale düzeni kuran idare yapılan alım satımları, nasılsa kimse hesap sormuyor zihniyeti ile umarsızca sürdürürken, işin ucu gençlik ve spor olunca çoğunluk işler de yurt işleri olunca yetkili makamda oturanlar da daha fazla hoşgörülü oluyor deniyor. Harcanan paranın TÜYSÜZ YETİMLERİN HAKKININ olduğu beytülmal dediğimiz devlet kasası. Üstelik kamuda tasarruf yapılsın diyen bir Maliye bakanımız var. Ancak kimse tasarruf dinlemiyor. Bu gün sizlere doğrudan temin alımlarda kaldığımız yerden devam ederek, Mersin GSB’nin yeni yapılan doğrudan teminleri aktarıyoruz...

TÜM HABERLER