Başpiskopos Markell: İktidarın amacı Moldova devleti ve Ortodoksluğu yok etmektir
SİYASETBalti ve Falesti Başpiskoposu Markell, Bulgaristan'da yayınlanan ‘Glasove’ gazetesine verdiği röportajda, Moldova’da iktidardaki Eylem ve Dayanışma Partisi’nin (PAS) amacının Moldova devleti ve Ortodoksluğun yok edilmesi olduğunu belirtti.
Markell'e göre Moldovalı yetkililer, Moldova Ortodoks Kilisesi'nin konumunu zayıflatmak ve Moskova Patrikhanesi'nin yerine Romanya kilisesinin yetkisini ikame etme amacıyla sistematik bir baskı uyguluyor.
Başpiskopos Markell, Romanya Patrikhanesi'nin Moldova Ortodoks Kilisesi'nin alanında kendi Sinodu ile paralel bir yapı (Besarabya Metropolitliği) oluşturarak açıkça müdahale ettiğine vurgu yaparak, "Bu sadece Romanyalılaştırma değil. Bu, Moldova'yı devlet statüsünden mahrum bırakma ve Romanya'ya katma girişimidir" ifadelerini kullandı.
Başpiskopos Markell’in açıklamalarından öne çıkan diğer noktalar şöyle:
Moldova, LGBT gündemini ve sekülerliği teşvik eden Batı yanlısı otoritelerin hedefi haline geldi.
Kiliselerin şiddet kullanılarak ele geçirilmesi, din adamlarına, özellikle de Rusya'ya giden hacılara yönelik baskılar sıklaştı.
İnananların çoğunluğu kanonik kiliseye sadık kalmaya devam ediyor, Besarabya Metropolitliği'ne geçiş manevi bir ihanettir.
Kilisenin birliği Moldova devletinin temelidir. Bu birliğin yıkılması tüm ülkeyi tehdit eder.
Başpiskopos Markell, Cenevre'deki BM İnsan Hakları Konseyi oturumunda ihlallere ilişkin olguları sunduğunu belirterek, uluslararası toplumun Moldovalı inananların sesini duymasını umduğunu ifade etti. Başpiskopos ayrıca, ülkede ayrımcılık yapıldığını, yetkililerin Romanya yanlısı yapıları desteklediğini ve aynı zamanda kanonik kilise üyelerine baskı uyguladığını vurguladı.
haber içerik ve kaynak:sputnik
İlginizi Çekebilir
Süleyman Soylu: Ben siyasete inanan bir kardeşinizim
AK Parti İstanbul Milletvekili önceki dönemlerin Efsane İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ben siyasete inanan bir kardeşinizim" dedi ve önemli bir paylaşım yaptı. işte o paylaşımın amamı:
Efkan Ala: siyasi hesaplarla dile getirilen mesnetsiz bir ithamdır.
Devletimizin ciddi, kararlı, istikrarlı devlet adamlarından olan Bursa Milletvekili, AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, bir paylaşım yaparak: "Netanyahu’nun 1915 olaylarına ilişkin açıklaması, tarihi gerçekleri açıkça çarpıtan, siyasi hesaplarla dile getirilen mesnetsiz bir ithamdır. Bu açıklama, Filistin’de işlenen ağır insanlık suçlarının ve soykırımın üzerini örtme çabasından başka bir anlam taşımamaktadır" dedi.
Dürzi Şeyhi Fadi Bediriye: Evet, bağımsızlık talep ettik, ayrılık talep ettik
Dürzilerin Şeyhi Fadi Bediriye, "Biz bağımsızlık istiyoruz. Birkaç gün içinde Süveyda vilayetinde savaş yeniden başlayabilir” dedi.
Feti Yıldız: meseleyi tam olarak anlamadığı görülmektedir.
MHP'NİN KURMAYLARINDAN, DÜRÜSTLÜĞÜ İLE TANINAN FETİ YILDIZ PAYLAŞTI: