© Haberanaliz 2023

EŞ BAŞKANLARDAN ORTAK “1 MAYIS” MESAJI

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” dolayısıyla ortak bir yazılı mesaj yayınladı. Akdeniz’de, işçi ve emekçi dostu bir yönetimi inşa edeceklerini ifade eden Eş Başkanların mesajı şöyle;

“Günümüzde toplumların en değerli sermayesi, sahip oldukları emek gücüdür. Bu nedenle emek en yüce değerdir. Emeği ve alın teri ile dünyayı, yaşamı ve yarınları güzelleştiren, kıymetli üretimleriyle geleceği mümkün kılan bütün işçi ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı kutlu olsun.

Akdeniz Belediyesi olarak, işçi ve emekçi dostu bir yönetim ilkesiyle, daha güzel bir yaşam ve geleceğin inşası için mücadele eden çalışanlarımızın hakkını ve hukukunu koruyan perspektiften taviz vermeyeceğiz. İşçi ve emekçilerin, hayat ve çalışma şartlarının yükseltilmesinin yanı sıra, sahip oldukları yasal haklara sahip çıkılması noktasında da üzerimize düşen sorumlulukla hareket edeceğiz.

Savaşların ve sömürünün olmadığı; sendikal mücadelenin güçlenerek yükseldiği; güvencesiz, esnek ve taşeron istihdam biçimlerinin ortadan kaldırılıp işçinin ve emekçinin insanca yaşam koşullarına ulaştığı bir ülke en büyük özlemimizdir. İşçi ve emekçilerin bu uğurdaki onurlu ve değerli mücadelelerini de yürekten selamlıyoruz.

1 Mayıs’ın; ülkemizde ve dünyada dostluk, dayanışma, barış ve kardeşlik içinde kutlanmasını diliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; çalışma hayatındaki tüm sorunların çözüme kavuşturularak herkesin emeği ve alın terinin karşılığını hakça alabildiği bir ülke ve dünya özlemiyle, işçinin ve emekçinin birlik ve dayanışmasının ruhunu yansıtan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyoruz.”

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER