GENÇLİK SPOR HİÇ DÜZELMEYECEK Mİ?!
EKONOMİMersin GSB il müdürlüğü alımları, ihaleleri hep gündeme düştü. Özellikle PAZARLIK – DAVETİYE- DOĞRUDAN ALIM ihaleleri çok konuşuldu, yazıldı. Ancak bir güç var ki, bu işlere DUR diyeceği yerde, demiyor, işin içine siyasilerde girip ihale kovalar olmuşlar. İşte yeni bir ihale ve detayları:
MERSİN GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ, 2025/127488 İKN numarası ile "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında Şoförsüz ve Yakıtsız Araç Kiralama Hizmet Alımı" işini ihaleye çıkar.
İhaleyi sözde açık yapacaklar. Bir teknik şartname hazırlanır. İşleme konur. Burada bir parantez açalım, (işi açık vermek istemeyen, sürekli pazarlık ile işleri götüren ekipler, AÇIK ihalelerde şartnameleri hazırlarken mutlaka ya yanlış, ya eksik, ya hatalı bir madde koyarlar, tabi işi vermek istedikleri firmanın kendi değil yan firması işe itiraz eder. Bu sefer zeyilname çıkar. Yine eksik yâda hatalı yapılır, bu kez ihaleye katılım yapanlar KİK’e itiraz edip bozdururlar, böylece AÇIK ihalede düzen tutulmaz olur, yine pazarlığa geçerler. Hepsi bir düzen içinde yürür gider. İşin perde gerisini kimse araştırmaz. Tüm kurumlarda bu dümen titizlikle uygulanır. Buruda ne yapılmıştır bilemeyiz. Devlet araştıracak)
Bu ihalede şartnamedeki hata fark edilip bir zeyilname yapılır. Ve gün gelir 4.3.2025 günü bu ihaleyi yaparlar.
Şu anda EKAP kayıtlarına "Teklif Değerlendirme Tamamlanmış" diye geçmişler. İhalenin sonucu açıklanmış değil. Geliyoruz biz başkaca detaylara:
3 sayfa teknik şartname hazırlanır. İlk sayfadan bir görüntü aşağıda…
Bu şartnameyi kimin hazırladığı, sorumluluğun kimde olduğu belli değil, çünkü altında imza ve kaşe yok.
İdari şartnameye bakıyoruz. Orada da kaşe ve imza yok. Ancak, İlgili personelinin adı, soyadı ve unvanı: Mehmet Özgür GÖZDE (Şube Müdürü V.), Ufuk AKBAŞ (Şube Müdürü V.) şeklinde ibare koymuşlar.
Haber yapılırken an itibari ile EKAP ekran görüntüsü aşağıda:
Bugün ayın 15’i olmuş, sonuç ilanı oraya konmuyor. Acaba niye?
Dedik ve KİK de bir itiraz var mı diye sorguladık. Sorgulamada herhangi bir itirazında olmadığını gördük. Ekran aşağıda:
BU ARADA YÜRÜRLÜKTEKİ TASARRUF GENELGELERİDE AYRI BİR MEVZU.....
BU DEVLETİN HESAP SORACAK MERCİ VE MAKAMLARI NE YAPIYOR ACABA?!
ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN
CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.
Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.
CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:
batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com
İlginizi Çekebilir
Hindistan'da halka 'altın almayın' çağrısı
İran'daki çatışmanın geniş kapsamlı ekonomik etkisi büyümeye devam ederken, Hindistanlılara bir yıl boyunca altın satın almamaları çağrısı yapıldı.
MERSİN GSB, İŞTE BU!!!
Mersin Gençlik Ve Spor il Müdürlüğünün yapmış olduğu ihale ve alımları yıllardır dile getiriyoruz. Şimdi ikidir büyük ihaleler AÇIK ihale oldu ve RUTİN değişti. O her zaman işleri alan bildik, tanıdık, tipler işleri pay edememişler. Doğrudan teminde, pazarlıklı alımda, davet usulde, işleri hep aynı firmalar alıyor idi, o firmalar bu işleri neden alamadılar? Bakın o sürekli doğrudan temin ve pazarlıklı alımlarda iş alan firmaların çoğu burada da ihaleye katılım yapmış fakat alamamışlar. Ama ne hikmet ise pazarlık, doğrudan temin işlerde lop lop götürüyorlardı… Demek ki, neymiş? Devlet ebet mübetmiş ve devletin idarecisi ister ise bu işler devletin yararına ve kazancına oluyormuş…
Avrupa, Pekin'deki ABD - Çin zirvesini kenardan izliyor ve en kötüsünden korkuyor
ABD Başkanı Trump ile Çinli ev sahibi Xi Jinping arasında merakla beklenen zirve başladı - ve Avrupa bu zirveyi uzaktan izliyor. Ancak sonuç ne olursa olsun Brüksel'in iyimser olabileceği çok az şey var.
Türkiye ve Ermenistan arasında doğrudan ticaret başlıyor: Dışişleri'nden açıklama
Dışişleri Sözcüsü Öncü Keçeli, yaptığı açıklamada iki ülke arasındaki direkt ticaretin başlayacağını ve sınır kapılarının açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.
2026 Eurostat verileri: Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomileri hangi ülkeler oldu?
Euro Bölgesi, 2026’nın ilk çeyreğinde yıllık bazda yalnızca yüzde 0,8 büyüyerek sert şekilde yavaşladı. Ancak üç ekonomi, bloğun genelinden birkaç kat daha hızlı büyüyor.
TORSLARIN MUHASEBECİ BELEDİYE BAŞKANIDA PAZARLIKÇI ÇIKTI İYİ Mİ?
Yürürlükte TASARRUF genelgeleri mevcut. Bu arada Belediyelerin çoğunluğu bu genelgeye uymuyor Sayıştay denetimlerini de takılıyorlar. Mersin de bir kısım Belediyeler AÇIK ihale yaparak katılımı ve rekabeti arttırmak yerine, PAZARLIK alımları ile dikkat çekiyor. Üstelik milyonluk ihaleler. Eski para ile trilyonluk işler… Banlardan birisi de TOROSLAR Belediyesi. İşte detaylar: