İNTERNETE DUR DİYECEK YOK MU?!!!
EKONOMİHABER SİTEMİZİN "BAK ŞU AYAKLARA" İSİMLİ KÖŞEDE BU GÜNKÜ YAZIDIR:
Dünyada teknolojik alanda çok büyük devrim nitelikli işler gelişiyor. Yapay zekâ, insan robotlar ve daha niceleri.
Tüm bu gelişmelerden İNTERNET sayesinde haberdar oluyoruz. İnternet de en ufak bir aksama olsa, hayat duruyor adeta. Ellerimizdeki telefonlar, tabletler ile her alanda hayatımızı ele geçiren internet, vazgeçilmezimiz oldu. PANDEMİ olayında da bunu bire bir yaşadık, deprem olaylarında, sel ve diğer afetlerde de bunu hep yaşadık. İNTERNET hayatımızın en önemli parçası oldu.
İşimiz de, okulumuzu da, alış verişimizi de internetten yapar olduk. İnternet de çok şeyler yapıldı. Dünya oradaydı. İletişim oradaydı. Hayat oradaydı. Ülkemizdeki internet sağlayıcı operatörler çok acımasızlar. Kampanya diyorlar, indirim diyorlar ama hepsi birer aldatmaca.
Türkiye, İnternet ücreti (Pahalılık sıralaması) dünyadaki 230 ülkelik listeli araştırmada 47.nci sırada yer alıyor... Dünyanın en pahalı internet tüketen ülkelerinden birisiyiz. Türkiye internete, dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan Lüksemburg'un neredeyse 5 katı fazla para ödüyor. İşin garibi en ucuz tüketenler AFRİKA ülkeleri çıktı. Rwanda ve Sudan.
İşin bir başka boyutu bu dönemde Bilgisayar, laptop ve akıllı telefonların fiyatlarının uçması bir yana ikinci elin yok satmasıdır. Operatörler bizleri günde 2-3 kez arayıp kampanyalara davet ediyorlar. Şu kadar Dakka, şu kadar mesaj şu kadar internet... Kimsenin Dakka ile mesaj ile uğraştığı, onları düşündüğü yok. Varsa yoksa internet...
Kimse normal telefonu kullanmıyor artık. Mesaj da atmaz oldular. Herkes internet de ve sosyal medyada kendine bir yol çizmiş durumda. O yüzden internet paketleri yetmiyor. Türkiye de operatörler fırsatçılıktan vazgeçip, interneti ucuzlatmalılar. 1000 dakika görüşme 1000 sms yerine internetin GB’ını arttırsınlar, kullanım ücretini de düşürsünler. Polonya’dan bile gerideyiz. Adamlar sınırsız interneti çok komik para ile halklarına sunuyorlar. Bizde her operatör farklı paketler ile halkı avutmaya ve küpünü doldurmaya devam ediyor.
Bakın söylüyorum. Bu FIRSATÇILIĞA son verilmeli, ülkemizde kullanılan internet bir an evvel ucuzlatılmalı. Bunun için Ticaret Bakanlığı ve diğer ilgililer devreye girmeli. Hayatımızın olağan akışında en önemli yeri haline gelen internet bu kadar pahalı olamaz.Kim bu işten yükünü tutuyor, kim halkımızı kemiriyor, kim haksız zenginleşiyor?!
Buna bir son verilmeli.
İlginizi Çekebilir
Büyükşehir Kandil simidine 750 bin lira artı KDV harcadı
Yürürlükte tasarruf genelgeleri olmasına rağmen Belediyelerin gereksiz harcamaları sürüp gidiyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi halka kandil simidi dağıtımı yapar. Bunun için Doğrudan temin metodu ile ihale yapar. Simitleri 750 bin lira artı KDV ye alır ve dağıtır.
BELEDİYELER PAZARLIKLI ALIMDAN VAZGEÇMİYOLAR
Mersin’de Büyükşehir başta olmak üzere birçok belediye OCAK 2026 içinde pazarlıklı alıma devam ettiler. Yürürlükte tasarruf genelgeleri de var. Ama idareler ne hikmet ise pazarlıklı alımlardan bir türlü vazgeçmiyorlar. Bakın hangi ihaleleri yaptılar..
OVACIK MADENİNE BÜYÜK TEPKİ: İSTEMİYORUZ...
Mersin Tabip Odası ve Mersin Çevre Platformu adına yazılı ve sözlü bir basın açıklaması yapan Mersin tabip odası çevre ve ekoloji kolu üyesi Dr. Ali Koray KENZİMAN, Silifke Ovacık da yapılmakta olan Maden ile ilgili önemli hususları dile getirdi:
ANAMUR BELEDİYESİ KAÇAK YAPILARI YİNE YIKAMADI KİMSE DE HESAP SORMUYOR
Belediyeler işin kolayını bulmuşlar. Görevlerini başkalarının üzerine atarak işten yırtma peşindeler. Benzer haberleri defalarca dile getirdik, ancak yetkililerin umurunda olmadı. İMAR KANUNUNA AYKIRI (KAÇAK İNŞAAT) YAPILARIN YIKIMI için belediyeler elini taşın altına koymadığı gibi, baştan savma ihalelere çıkıyorlar. Ve o ihalelerde teknik ve idari şartnamede tüm güvenlik hizmetlerinin işi alan firmanın üstleneceği yazılınca, firmalar korkup teklif atamıyorlar. Dolayısıyla her seferindi ihaleler iptal ediliyor. Çünkü istekli çıkmıyor. Hâlbuki bu kaçak yapıları yıkacak devletin ekipmanı da, güvenlik güçleri de var. Kendileri yıkmaya cesaret edemiyorlar adeta olumsuzluklara ve kanunsuzluklara kılıf uydurma yolu ile bu işlerin önünü açıyorlar. Bakın yeni bir ihale daha: