© Haberanaliz.net 2005

KİMİN UMURUNDA BEYTÜLMAL?!!!

Mersin GSB hakkında yüzlerce konuyu gündeme taşıdık. Müfettişler gelip gitti. İl müdürü değişti. Ancak müdürlükteki işler bir türlü YASA- KANUN- YÖNETMELİK- MEVZUAT çerçevesinde yerli yerine oturmuyor. Halen branşı dışında istihdam edilenler mevcut. Halen ihaleler aynı firmalarca alınıyor. Halen aynı kadro ve ekip tarafından işler yürütülüyor. SİYASET- SENDİKA- TİCARET üçgeni içinde Beytülmal dediğimiz tüyü bitmedik yetimin ve şehidin hakkı olan kasa ve kurum DEVLETİN ve MİLLETİN yararına kullanılamıyor.

Mersin Gençlik Spor İl Müdürlüğünde, haber sitemizde yer alan haberler sonrası, gelen müfettişler ve yapılan incelemeler sonucu nöbet değişimi yaşandı. İl müdürü alındı yerine eski AK PARTİ milletvekili Faruk Öz’ün yğeni olduğu belirtilen sporcu Göksun Öz atandı.

Haber sitemiz Göksun Öz geldikten sonra geçmişte olan biteni bilsin, neler olmuş anlasın diye aşağıdaki haberleri servis etti:

En son 13 Eylül.2024 günü, “MERSİN GSB’DE NELER OLUYOR?” başlıklı haber ile duyurduk;

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-gsbde-neler-oluyor-21967

Ondan önce, 5.Eylül.2024 günü, “GENÇLİK SPOR İLGİLİLERİNİN DİKKATİNE!!!” başlıklı haber ile yeni gelen müdüre seslendik;

https://www.haberanaliz.net/haber/genclik-spor-ilgililerinin-dikkatine-21923

Ancak henüz hoş geldin beş gittin ziyaretleri ile vakit öldürülüyor ve bu arada müdürlüğe SİYASET- SENDİKA- TİCARET aracılığı ile çöreklenmiş olan kadrolar yerli yerinde duruyor.

Yeni gelen il müdürünün bir an evvel yatırım işlerine, alım satımlara be personel işlerine bakan müdür ve şube müdürlerini değiştirmesi gerektiğinin altını çizen müdürlük çalışanları, kadrolu müdür yardımcısı ve şube müdürleri varken vekâleten bu kadroların kullandırılmasın devlete zarar olduğunu belirtiyorlar.

İhale birimlerinde ve stratejik yerlerde masa başında işçi çalıştırılmamasını, müdürün özel kalemi olarak bilinen sekreteryasının ise bir an evvel değiştirilmesini belirtiyorlar.

Diğer taraftan Yurt sorununun halen çözümlenmediğini belirtenler var. Bizde haber sitesi olarak daha önce aşağıdaki köşe yazısı ile ilgillere seslenmiş YURT binası olacak merkezdeki atıl durumdaki devlet binalarını sıralamıştık.

https://www.haberanaliz.net/makale/genclik-spor-mudurlugu-3437

Şimdi ise yine Merkez AKDENİZ ilçesinde, yani il müdürlüğünün olduğu yakın ilçede yeni 2 bina daha bulundu. İşte o binalar:

Burası Çakmak Caddesi SGK’nın boşalttığı ve atıl durumda olan cadde üzeri mükemmel bir bina. Bağkur binası olarak bilinir.

Burası ise (Aşağıdaki resimler) PTT lojmanı idi. Orman Bölge müdürlüğünün karşısına düşer. Toros devlet hst. civarı.

Devlete ait olan Her iki binaya ufak bir tadilat ve boya ile yüzlerce öğrenci barınır hale gelir.

Tarsus ilçesinde milyonlar ödenerek alınan ve halen hazır hale gelemeyen ve yine milyonlar harcanan bina bir tarafta dururken devlete ait boş ve atıl durumda olan bu binaları hayata geçirmek çok mu zor?

Mersin Vekilleri, siyasileri hop lop işleri ile uğraşacaklarına devletin malına sahip çıksınlar, memlekete hizmeti şiar edinsinler...

ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir.

Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com 

İlginizi Çekebilir

Alihan Kuriş tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın çıkar amaçlı Alihan Kuriş Suç Örgütüne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 38 şüpheliden 32’si hakkında tutuklama, 6’sı hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi. Örgüt lideri Alihan Kuriş tutuklandı.

Almanya'da otomotivde istihdam kaybı derinleşiyor

Alman otomotiv sektöründe bir yılda 42 bin kişi işini kaybetti. Sektör 2005'ten beri en düşük istihdam seviyesine geriledi.

Almanya'nın doğusunda işgücü alarmı

Almanya sanayide göçmen çalışanlara bağımlı. Ancak ülkenin doğusunda bu bağımlılık daha da büyük. Uzmanlar göç olmazsa doğuda büyük istihdam açığı yaşanacağı uyarısı yaptı.

Kuriş örgütü soruşturması: 2,2 milyar lira ciroluk şirkete kayyım atandığı belirtiliyor

Süleymancılar olarak bilinen cemaate yönelik operasyonda Ayakkabı Dünyası'na da kayyım atandığı belirtiliyor. Şirketin yönetici gözaltında.

MTSO, NE YAPTIĞINI SANIYOR BÖYLE?!

Haber sitemizi yüzlerce e posta geldi, firmalar belki bu işten memnun ama vatandaş değil. Vatandaş, bizi kandıran, dolandıran, üçkâğıda getirenleri nasıl tespit edeceğiz diyor. Olay şu:

MERSİN’DE DEVLETİN MALINA SAHİP ÇIKACAK KİMSE YOK MU?

Yıllardır naçizane bu sütunlardan seslenip, KAMUYA ait olan boş ve atıl binaların hayata geçirilmesini dile getiriyoruz. Çok ciddi tesis ve binalar bomboş atıl duruyor ve çürüyor. Bunlar yetimin ve şehidin hakkının olduğu BEYTÜLMÜL. Hepimiz bunu korumakla, kollamakla yükümlüyüz. Yazılarımızdan sonra harekete geçen devlet makamları, komisyonlar kuruyor tespitler yapıyor, ama bu binalar yine atıl ve bomboşlar. Çoğu ayyaş, berduş, serseri yatağı haline geliyor, kötülük saçıyor. Bu arada bu binalar boşken devletin bazı kurumları kiralarda oturuyor. Mersin de siyaset yapanlar, gücü elinde bulunduranlar, milletvekilleri, belediye başkanları, il ilçe başkanları siz ALLAH AŞKINA bunları görmüyor muşunuz ve niçin bunlara el atmıyorsunuz? Bu binaların bir kısmı belediyelere tahsis edilmiş atıl, onlar çivi çakmıyor, ellerinden alın hayata kazandırın. Zor mu?!

TÜM HABERLER