Mersin Milletvekili Ekmen: “Mersin Sanayi Odası, gıda sanayisinde markalaşmayı sağlar”
EKONOMİGünlerdir, belirli çevrelerce, maksatlı ve kasıtlı yapılan tartışmaların ne kadar yersiz olduğunu, Mersin vekili Ekmen'de tavır alarak göstermiş oldu. Ekmen: "Tarımsal üretimde Türkiye 3’üncüsü Mersin’in tarıma dayalı gıda sanayisinde marka eksikliği nedeniyle geri kaldığını belirten DEVA Partisi Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin Sanayi Odası’nın faaliyete girmesiyle bu alanda önemli çalışmalara imza atıp kente yeni bir ivme kazandıracağını söyledi"
DEVA Partisi Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, kentte kurulum çalışmaları hızla süren Mersin Sanayi Odası’nın kente sağlayacağı kazanımlardan bahsetti. Sanayi odası kurulumunu doğru bulduğunu ve desteklediğini belirten Ekmen, sürecin en kısa sürede başarıyla tamamlanmasını temenni etti. Gündeme dair her gelişmenin dayanışma, iş/görev dağılımı mantığıyla ele alınması gerektiğinin altını çizen Ekmen, “Bugün Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın 32 bin küsur üyesi, 41 komitesi var. Bin 200 üyeli ve birkaç komiteli Mersin Sanayi Odası’nın odağı farklı olacaktır” dedi.
MUT ZEYTİNYAĞI MERSİN’DE 300, AYVALIK’TA 1.000 LİRA
Mersin’in markalaşma sürecinde hızlı yol alması gerektiğini birkaç örnekle göz önüne seren Ekmen, “Dünya bakliyat piyasasını elinde tutan şehirlerden biriyiz. Arbel, Başhan ve Memişoğlu gibi firmalar doğru yönlendirmeyle gıda ve tarım sanayisinde Mersin’e sınıf atlatabilir. Eğriçayır Bal hakkında iki profesörün bilimsel raporları yayınlandı. Bu bal, Avrupa’da birçok bölgede üretilen baldan daha üstün değer ve özelliklere sahip. Peki ya Anzer Balı ve Eğriçayır Balı ne kadara satılıyor? Eğriçayır Balı’nın fiyatları, neredeyse Türkiye ortalamasının altında. Oysa içerdiği besin değerleriyle 7-8 kat fazla fiyata satılabilmeliydi. Gülnar Kuş Üzümü tescil aldı. Gülnar Ziraat Odası Başkanı Hacer Emiş Işık, ‘Sumağın da tescile ihtiyacı var’ dediğinde belgelendirmenin önemini konuştuk. Başkanımız, ‘Pazarda başka bir yerin ürünü Gülnar etiketiyle satılamayacak. Dolayısıyla bizim ürünümüzün değeri yukarı çekilecek’ diye ekledi. Ayvalık’tan Mut’a gelen tüccarların tankerlerle satın alıp götürdükleri zeytinyağını, ‘Ayvalık Zeytinyağı’ diye pazarladığını biliyorum. Ayvalık’taki bir firma 250 mililitrelik zeytinyağını birkaç etiketle bin liraya satıyor. Mutlu üretici zeytinyağının litresini 300-350 liraya satamıyor. Dolayısıyla markalaşmaya ihtiyacımız var. ‘Tarımsal üretimde Türkiye 3’üncüsüyken, tarıma dayalı gıda sanayisinde neden esamemiz okunmuyor’ sorusunu sormalıyız. Mersin Sanayi Odası’nın bu alanda doğru hedefleme, doğru yönlendirme ve mikro politikalarla ciddi çalışmalar yapacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir
CHP'li Adalar Belediyesi'ne operasyon: Başkan dahil 37 gözaltı
CHP'li belediyelere yönelik operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Adalar Belediyesi'ne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında sabah saatlerinde dört ilde operasyon düzenlendi.
Silifke Belediyesi'ne operasyon. Belediye Başkanı Mustafa Turgut dahil çok sayıda gözaltı var
Mersin'de CHP'li Silifke Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyonda Belediye Başkanı Mustafa Turgut'un da aralarında bulunduğu 18 şüpheli gözaltına alındı.
TOROSLARIN BAŞKANI DOĞRUDAN TEMİNİ ÇOK MU SEVİYOR?
Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut. Ayrıca birbirine benzeyen işlerin toplu halde ihaleye çıkması daha doğru değil mi? Neden aynı işler aynı kişilerden sık sık alınıyor? İşte 2 aylık doğrudan teminlerden bazıları:
SİLİFKE- MUT- YENİŞEHİR- TOROSLAR İHALELERİNE BAKIN HELE…
Yürürlükte tasarruf genelgeleri var. Devletin kör kuruşunun hesabını yapmak lazım. Ama gerekli gereksiz, abartılı alımlar milletin canını sıkıyor. Bu kez SİLİFKE- MUT- YENİŞEHİR- TOROSLAR Belediyelerinin ihalelerine baktık ve aktarıyoruz:
KARAYOLLARININ PAZARLIKLI İŞLERİ: 5 MİLYAR 7 YÜZ 12 MİLYON 7 YÜZ 79 BİN 3 YÜZ 84 LİRA…
KARAYOLLARI 5.BÖLGEDE PAZARLIKÇI ÇIKTI. 2026 ilk aydan bu güne kadar 5 MİLYAR 7 YÜZ 12 MİLYON 7 YÜZ 79 BİN 3 YÜZ 84 LİRALIK pazarlıklı alım yaptılar. Yürürlükte tasarruf genelgeleri var. Devletin kör kuruşunun hesabını yapmak lazım diyen devlet büyüklerimizin dediklerini dikkate almaları lazım. İhaleler böylesine büyük çapta olmasına rağmen neden AÇIK ihale değil de, pazarlıklı yapılıyor?
NİYE PAZARLIK, NİYE AÇIK İHALE DEĞİL?
Mersin Büyükşehir'in ihalelerini inceledim. Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut. Belediyelerin alım gücü belli. Yapılan ihale ve alımlar neden pazarlık usulü, niçin açık ihale değil. Açık ihale olsa katılım daha fazla olup rekabet oluşmaz mı?