VAHAP SEÇER'İN BİR GÜNÜ BÖYLE GEÇTİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
VAHAP SEÇER'İN BİR GÜNÜ BÖYLE GEÇTİ
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in bir günü aşağıdaki faaliyetler ile geçti. Sırasıyla;

KADINLARIN ENERJİSİ VE COŞKUSU HERKESTEN TAM NOT ALDI

Kadın dostu belediyecilik anlayışı ile kadın dayanışmasını kentte büyüten Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadınların sosyal hayata daha çok katılmasını sağlamak amacıyla TADEKA bünyesinde hayata geçirdiği ‘Kadın Ritim Grubu’ ile Antika Pazarı’na gelen ziyaretçilerine keyifli anlar yaşattı. Tarsus’ta yaşayan ve 16 kadının bir araya gelerek oluşturduğu koro, daha önce ilçelerde gerçekleştirmiş olduğu müzik ziyafetini bu kez merkeze taşıdı ve antika tutkunlarıyla buluşturdu.

Kadın dostu belediyecilik anlayışı ile kadın sesini ve kadın dayanışmasını kentte büyüten Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadınların sosyal hayata daha çok katılmasını sağlamak amacıyla Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) bünyesinde hayata geçirdiği ‘Kadın Ritim Grubu’ ile Antika Pazarı’na gelen ziyaretçilerine keyifli anlar yaşattı. Tarsus’ta yaşayan ve 16 kadının bir araya gelerek oluşturduğu koro, daha önce Gülnar, Mut gibi ilçelerde vermiş olduğu müzik ziyafetini merkeze taşıyarak antika tutkunlarıyla buluşturdu.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde her Cumartesi, Yenişehir İlçesi’nde kurulan ‘Antika Pazarı’ndan yükselen nostaljik seslerin yerini bu kez, kadın ritimleri sardı. Ziyaretçilerin sık sık alkışlarla eşlik ettiği ve hep bir ağızdan söylediği mini dinleti, herkesten tam not aldı.

Sert: “TADEKA Kadın Ritim Grubu’muz, ziyaretçilere güzel anlar yaşattı”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı personeli Burcu Sert, Antika Pazarı’nda TADEKA Kadın Ritim Grubu’na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Çok yoğun bir ilgi vardı. Kadın ritim grubumuz Tarsus'tan geldiler ve Antika Pazarı ziyaretçilerine güzel anlar yaşattılar. Hepsine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Demir: “Hem biz eğleniyoruz hem bizi izleyenleri eğlendiriyoruz”

TADEKA’da Kadın Ritim Grubu’ndan Serpil Demir ise, grubun ortaya çıkışını ve gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlatarak, “Biz 16 kadın bir araya gelip darbuka çalmak istedik ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Bey bize darbuka gönderdi. Şu anda 16 kişi olarak geldik ve Antika Pazarı’nda bir etkinlik yaptık” dedi. Başkan Seçer’in kendilerine ulaşım konusunda da yardımcı olduğunu ve bu sayede kentin farklı noktalarında gösteriler düzenlediklerini aktaran Demir, “Gülnar’a ve Mut’a gittik. Oralarda da çaldık. Mut’ta Taşhan’da da çaldık” diye konuştu. Ritim Grubu’nun çoğunlukla çalışmayan kadınlardan oluştuğunu belirten Demir, “Kadınları evden çıkartıp motive etmek istedik. Çok eğleniyoruz. Her tarzdan parçalar çalıyoruz. O yüzden hem biz eğleniyoruz hem bizi izleyenleri eğlendiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Otluoğlu: “Bu tür etkinlikler pazara renk katıyor”

Antika Pazarı’ndan sorumlu Ebru Otluoğlu da TADEKA Kadın Ritim Grubu’nu Antika Pazarı’nda ağırlamanın kendilerini çok mutlu ettiğini ve çok eğlendiklerini söyleyerek, “Antika Pazarı yaklaşık iki senedir faaliyette ve böyle duyulmak, merak edilmek ve insanların gelmesi bizleri çok mutlu ediyor. Bu tür etkinlikler de pazara renk katıyor. Kadınlar eski ve yeni müziklerle bizleri coşturuyorlar. Bugün bizim için gerçekten keyifli bir gün oldu” dedi.

Aysel: “Kadınların hayatın her alanında olması bizim için çok büyük mutluluk”

Vatandaşlardan Koray Aysel ise kadınların hayatın her alanında yer almasının mutluluk verici olduğunu vurgulayarak, “Burada da bizi şaşırttılar ve güzel bir başarıya imza attılar. Çok teşekkür ediyoruz, iyi ki varlar” dedi. Büyükşehir sayesinde son dönemlerde kentin bir hareketlilik kazandığına dikkat çeken Aysel, “Bundan sonra da Büyükşehir’in bu konuda gerekeni fazlasıyla yapacağına inanıyorum. Bu bizim için çok büyük bir kazanım. Kadınların hayatın her alanında olması bizim için çok büyük mutluluk. Belediye de bu konuda zaten üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Onlara da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ÇOCUKLARIN YÜZÜ, BÜYÜKŞEHİR’LE GÜLMEYE DEVAM EDİYOR.. BÜYÜKŞEHİR, KURDUĞU OYUN GRUPLARI İLE ÇOCUKLARI MUTLU ETTİ

Çocukların fiziksel ve sosyal gelişimlerinde önemli bir yer tutan oyun ve oyun gruplarının önemini bilen Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, bu anlayışla kentte yaşayan çocukların yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir, oluşturulan talepler doğrultusunda Akdeniz, Tarsus, Toroslar ve Yenişehir İlçesi’ne yeni oyun grupları kazandırdı.

Kent genelinde 7’den 70’e her yaş grubuna yönelik hizmetlerini sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, çocukların doyasıya eğlenebilmesi ve keyifli zaman geçirmesi için gelen talepler doğrultusunda okul ve mahallelere çocuk oyun grupları kazandırmaya devam ediyor.  Çocukların fiziksel ve sosyal gelişimlerinde önemli bir yer tutan oyun ve oyun gruplarının önemini bilen Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, bu anlayışla kentte yaşayan çocukların yüzlerini güldürüyor.

Büyükşehir, Toroslar ilçesinde yer alan Toroslar Özel Eğitim Anaokulu, Toroslar Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Yenişehir İlçesi’nde yer alan Kuzeykent Mahallesi Cuma pazarı yanında yer alan alana çocuk oyun grubu kazandırdı. Çocukların güvenle oynayabileceği oyun gruplarının içerisinde; düz kaydırak, spiral kaydırak, salıncak ve tahterevalliler bulunuyor.

Arkan: “Çocuklarımızın huzur ve güvenle oynayabileceği oyun grupları kazandırıyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda Peyzaj Mimarı olarak görev yapan Görkem Arkan, kent genelinde çocukların eğlenebilmesi için güvenli oyun alanları oluşturduklarını dile getirdi. Vatandaşlardan gelen talepler üzerine mahallelere çocuk oyun grupları kurduklarını belirten Arkan, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanları içerisinde bulunan anaokulu ve ilkokul bahçelerine de bu oyun gruplarını kazandırdıklarını ifade etti.

Çocuk oyun grupları hakkında bilgi veren Arkan, “Oyun grubunun içerisinde donanım olarak; düz kaydırak, spiral kaydırak, salıncak ve tahterevalliler bulunuyor. Her bir malzemenin kuruluşlar tarafından güvenli olduğuna dair raporları da bulunmaktadır. Aynı zamanda kurulum sonrasında yine yetkili akreditasyon kuruluşları alana gelerek oyun alanının güvenli olduğuna dair tarafımıza bir rapor vermekte ve biz de bu rapora istinaden çocuklarımızın kullanımını açmaktayız” dedi.

Doğal bir malzeme olması sebebiyle zeminde kum tercih ettiklerini de sözlerine ekleyen Arkan, “Vücutta biriken elektrik enerjisini alması ve çocukların düşme ihtimaline karşı oluşabilecek yaralanmaları en aza indirgenmesi için zeminde doğal bir malzeme olan kumu tercih ediyoruz. Aileler ve çocukları bu alanları güvenle ve huzurla kullanabilirler. Bizler de bu kapsamda gelen talepler doğrultusunda kurulumlarımızı yapmaya devam etmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımız için memnuniyetle çalışıyoruz”

Vatandaşların taleplerini ‘Alo 185’ ve ‘Teksin’ üzerinden oluşturabileceklerini hatırlatan Arkan, “Okullarımız, bizlere İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla taleplerini iletiyor. Bizde bunun üzerine sahaya giderek alanın önce uygunluğuna bakıyoruz. Eğer uygunsa onu idaremizle paylaşıp kurulumlarımızı gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımız için memnuniyetle çalışıyoruz” dedi.

BAŞKAN SEÇER GAZETECİ RUŞEN ÇAKIR’IN SÖYLEŞİSİNE KONU OLDU:  “HER 3 KİŞİDEN 2’SİNİN BEĞENİSİNİ VE GÜVENİNİ ALMAK SON DERECE ANLAMLI”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Gazeteci Ruşen Çakır’ın Medyascope’ta gerçekleştirdiği söyleşi programına konuk oldu.

Yerel seçimlerde elde edilen başarıda CHP’li Büyükşehir Belediye başkanlarının hayata geçirdiği uygulamalar ve hizmet anlayışlarının çok büyük payı olduğuna dikkat çeken Seçer, proje ve hizmetlerde farklılık olsa da CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanlarının hepsinin ‘Herkesin belediye başkanı’ anlayışında olduklarını ve bu anlayışın da sandığa yansıdığını belirtti.

Mersin’de farklı etnik yapılara, kültürel özelliklere ve inanç gruplarına sahip insanların yaşadığını kaydeden Seçer, “Böyle siyasal, heterojen ve toplumsal yapının olduğu bir yerde, her 3 kişiden 2’sinin beğenisini ve güvenini almak son derece anlamlı” ifadelerini kullandı.

Geçmiş dönemlerde toplumum farklı kesimlerinde CHP için oluşan algının 2019’dan sonra sona erdiğini hatırlatan Seçer, “2019’dan sonra farklı bir şey oldu. Sadece çok iyi ve şehircilik anlayışıyla yapılan belediyecilik yapılmadı, insanlara dokunuldu, farklı bir dille konuşuldu. Belediye başkanları halkla çok siyaset konuşmadı. Belediye başkanları milliyetçisine de muhafazakârına da Atatürkçü’süne de gitti, dokundu” dedi.

Yerel seçimlerde halkın artık var olan düzeni değiştirmek istediğini net bir şekilde gösterdiğini de söyleyen Seçer, “Toplumun farklı kesimlerinin sorunlarının hesabı sandıkta görüldü. Çiftçinin, emeklinin, geçim sorunları, hayat pahalılığı, israf, talan, ötekileştirme her şeyden önemlisi adaletsizlik; adaletsizliğin tavan yaptığı bir ülkede sandıktan böyle bir sonuç çıktı” dedi.

Yerel seçimlerde alınan başarının CHP için bir iktidar yürüyüşü niteliğinde olduğunu söyleyen Seçer, “Eğer yeni seçilen belediye başkanları başarılı bir süreç yaşarsa; bizler; toplum tarafından kabul görmüş mevcut belediye başkanları bu durumlarımızı tahkim edersek, zenginleştirirsek 2028 yılında iktidar kaçınılmaz olur” diye belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Gazeteci Ruşen Çakır’ın Medyascope’ta gerçekleştirdiği söyleşi programına konuk oldu.

“Türkiye’nin özeti olarak tanımladığımız bu kentte yüzde 59 buçuk gibi çok önemli bir oy oranına ulaşıldı”

Yayın başında, tüm yurttaşların Ramazan Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başlayan Başkan Seçer,

Ruşen Çakır’dan gelen; “Rakamlara bakıyorum, açıkçası Mansur Yavaş ‘Yüzde 60’ı aştı’ diye haklı bir şekilde çok konuşuldu. Ama siz de yüzde 59.51 oy oranı ile 625 bin oy aldınız. İkinci sıradaki MHP adayı Serdar Soydan’ın oy oranı yüzde 31 ve seçimde neredeyse yarı yarıya fark atmışsınız. Aradaki fark çok bariz. Bunu bekliyor muydunuz?” sorusuna yanıt verdi.

Böyle bir seçim sonucunu beklediğini ifade eden Seçer, yaptıkları çalışmaları ölçümleyip, bilimle hareket ettiklerinden söz ederek, bu zamana kadar hep yurttaşın geri dönüşlerini dinlediklerini ifade etti. Her yıl yatırım programı ve kamuoyu araştırması yaparken de yurttaşların talebine göre bölgesel uygulamalar yaptıklarını sözlerine ekleyen Seçer, “Bu yaptığımız çalışmalarda 5 yıldır kamuoyunun siyasal bakışını da ölçmeye çalıştık. Son zamanlarda yaptığımız seçim anketlerinde de açıkçası yüzde 55-60 arası bir oy oranı bekliyorduk. Mersin sosyolojisinde, Türkiye’nin özeti olarak tanımladığımız bu kentte yüzde 59 buçuk gibi çok önemli bir oy oranına ulaşıldı. Bu önemli ve incelenmesi gereken bir durumdur. Mersin’in demografisini, sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik yapısını iyi bilen her gözlemci, bu sonucun anlamlı olduğunu söyler ve bu konuda analiz yapılması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

“Her 3 kişiden 2’sinin beğenisini ve güvenini almak son derece anlamlı”

Mersin’de 5 benzemezin bir araya geldiğinden bahsederek, Mersin’in göçlerle büyümüş bir kent olduğunu dile getiren Seçer, kentin yerli nüfusunun çok üzerinde Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen insanların yaşadığını ve artık hepsinin de Mersinli olduğunu dile getirdi. Kentte farklı etnik yapılara, kültürel özelliklere ve inanç gruplarına sahip insanların yaşadığını kaydeden Seçer, “Böyle bir kentte 8 ayrı partiden milletvekilinin olduğu bir kentten bahsediyoruz. Böyle siyasal, heterojen ve toplumsal yapının olduğu bir yerde, her 3 kişiden 2’sinin beğenisini ve güvenini almak son derece anlamlı” ifadelerini kullandı.

Ruşen Çakır’ın; “Bugünkü seçimde MHP’nin ve sizin aldığınız oya baktığım zaman MHP’nin oylarındaki; bunlar AKP destekli MHP oyları; oylarında 5 yıl içerisinde seçmen sayısı artmasına rağmen yaklaşık 100 bin düşüş var ve sizde de 100 binin üzerinde artış var. Bu bana çok kolaylıkla şunu söyletiyor; siz hem AK Parti seçmeninden hem MHP seçmeninden oy aldınız” yorumu üzerine konuşmasını sürdüren Seçer, bunun doğru bir tespit olduğunun altını çizdi.

Seçer, Bütünşehir Yasası’nın 2014 yılında başladığından bahsederek, 2014’ten sonra idari sınırların belediye sınırları olduğunu dile getirerek, “Mersin 2014’ten önce, yani Macit Bey döneminde Büyükşehir’di, 4 merkez ilçesi vardı. 2014’ten sonra idari sınırlar belediye sınırları oldu, 13 ilçe oldu. Periferideki ilçeler daha önceki Büyükşehir konseptinde yoktu, sadece 4 merkez ilçe vardı. Çünkü periferideki ilçelerdeki oy oranı milliyetçi ağırlıklı oy oranı. Yani CHP daha önceki Büyükşehir konseptinde zaten merkezde çok güçlü, seçimi çok rahat alabiliyordu. 2014’te MHP seçim kazandı, yeni yasayla beraber periferideki ilçeler ilk kez tarihinde Büyükşehir’e oy kullandı. Ben 2019’da aday olduğumda yeni konsept Büyükşehir’le yüzde 45 oy aldım ve burada Millet İttifakı yoktu. Demokrat Parti-İYİ Parti İttifakı vardı. Eski Ekonomi Bakanımız Ayfer Hanım vardı. Yüzde 12-13 civarında oy aldı” dedi.

“Bu seçimi oyumuzu 148 bin arttırarak kazandık”

2024 yılında girilen seçimlerde de aynı koşullarda İYİ Parti’nin, Demokrat Parti’nin ve diğer partilerin aday çıkardığından bahseden Seçer, “Sadece 2019 ve 2024’te o günkü HDP bugünkü DEM aday çıkarmadı. Aynı koşullarda girdiğimiz seçimde bu seçimi biz oyumuzu 148 bin arttırarak kazandık. Türkiye’de genelinde sandığa gitme oranı düştü. Bizim 2019’daki geçerli oy sayısıyla, bugünkü geçerli oy sayısı aynı. Evet, seçmen sayısı 110 bin artmış ama oy kullanan oranı sabit kalmış. Yani nispi olarak düşüş görünüyor ama sayısal olarak aşağı-yukarı aynı. 1 milyon 50 bin kişi oy kullanmış” dedi. 2019 yılında oy kullanan 1 milyon 50 bin kişinin 477 bininin oyunu aldığını, 2024’te de oy kullanan kişi sayısının aynı olduğunu ve bu seçimde 625 bininin oyunu aldığını belirten Seçer, “Bir taraftan siz oylarınızı anlamlı bir şekilde yükseltirken; 148 bin oy yükselmiş; diğer taraftan MHP, AK Parti ittifakından oluşan Cumhur İttifakı 100 bin oy kaybıyla yüzde 41’den yüzde 31’e düşmüş. 10 puan düşmüş. Siz yaklaşık 15 puan artırarak da yüzde 59 buçuk yüzde 60’lara ulaşan bir oy almışsınız” diye belirtti.

“CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları ‘herkesin belediye başkanı’ oldu”

Yerel seçimlerde elde edilen başarıda CHP’li Büyükşehir Belediye başkanlarının hayata geçirdiği uygulamalar ve hizmet anlayışlarının çok büyük payı olduğuna dikkat çeken Seçer, proje ve hizmetlerde farklılık olsa da CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanlarının hepsinin ‘herkesin belediye başkanı’ anlayışında olduklarını ve bu anlayışın da sandığa yansıdığını belirtti. Geçmiş dönemlerde toplumum farklı kesimlerinde CHP için oluşan algının 2019’dan sonra sona erdiğini hatırlatan Seçer, “2019’dan sonra farklı bir şey oldu. Sadece çok iyi ve şehircilik anlayışıyla yapılan belediyecilik yapılmadı, insanlara dokunuldu, farklı bir dille konuşuldu. Belediye başkanları halkla çok siyaset konuşmadı. İdeolojisini çok öne çıkarmadı. Biri milliyetçiliği referans alır, bir diğeri muhafazakârlığı bir diğeri ise Atatürkçülüğü, laikliği vesaire. Belediye başkanları ona bakmadı, milliyetçisine de muhafazakârına da Atatürkçüsüne de gitti, dokundu” dedi.

“Ayrım yapmadan destek götürdük”

Kendisinin de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini bu anlayışla sürdürdüğünü vurgulayan Seçer, “Vahap Seçer 10 TL’ye yemeği 48 noktada siyasi görüşü ne olursa olsun herkese yaptı. Mersin’de öğrencilere otobüs ücreti 1 TL’dir. Bunu herkese yaptı. ‘Otobüse sadece CHP’liler 1 TL’ye binecek’ demedi. Hamile kadınlara süt, dezavantajlı mahallelerde çocuklara atıştırmalık gönderirken bir ayrım yapmadı. Tarımsal ve hayvancılık destekleri yaparken de yapmadı. ‘Bu köyden bize oy çıktı ya da çıkmadı’ ayrımı yapmadan destekleri götürdü” ifadelerine yer verdi.

“CHP’li belediye başkanları halka nüfuz etti”

Belediye başkanlarının halka en yakın siyasiler olduğuna işaret eden Seçer, kimin cenazesi, düğünü, askeri var, hastası var, kimin başında bir sıkıntı varsa belediye başkanlarının hepsini bildiğini ve gördüğünü söyledi. İktidarın belediye başkanlarının güç zehirlenmesiyle halktan süratle uzaklaştığını ancak CHP’li belediye başkanlarının halka nüfuz ettiğini belirten Seçer, “İktidarın belediye başkanlarının dilleri, tavırları, giyimleri, kuşamları, insanları irrite etti. Yolsuzluk iddiaları, talan, israf çok sayıda olumsuzluğun altına imza attılar, onlarla anıldılar. Şimdi farklı bir uygulama var. Halk bize yöneldi. Bize dokunmayan, gelmeyen, inanmayan insanlar şimdi bize sarılıyor, bizden hizmet istiyor, bize güven duyuyor. Bizim kalbi güzel, insanları seven insanlar olduğumuzu gördüler. Vatandaşla iletişim ve gönül bağı kuruldu” ifadelerine yer verdi.

“Toplumun farklı kesimlerinin sorunlarının hesabı sandıkta görüldü”

Yerel seçimlerde halkın artık var olan düzeni değiştirmek istediğini net bir şekilde gösterdiğini de sözlerine ekleyen Seçer, “Toplumun farklı kesimlerinin sorunlarının hesabı sandıkta görüldü. Çiftçinin, emeklinin, geçim sorunları, hayat pahalılığı, israf, talan, ötekileştirme her şeyden önemlisi adaletsizlik; adaletsizliğin tavan yaptığı bir ülkede sandıktan böyle bir sonuç çıktı” dedi. Halkın bu kararı vermesinde belediye başkanlarının iyi birer örnek olduklarını da hatırlatan Seçer,  “Halk seçimlerde, ‘Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Antalya, Aydın ve Eskişehir örneği var. Bakın gayet güzel başkanlık yapıyorlar. Bizim iktidara bir ders vermemiz lazım. Önemli sorunlar var, bir uyarıda bulunmamız lazım. Yeni belediye başkan adaylarını da destekleyelim. Hem iktidara ders verelim hem zaten bir şans vermiştik CHP’ye, mevcut belediye başkanları fevkalade başarılı oldu. Neden bunlar olmasın?’ dedi. Asıl her şey şimdi başlıyor” diye konuştu.

“2028 yılında iktidar kaçınılmaz”

Ruşen Çakır’ın yerel seçimlerde alınan başarının 2028 seçimleri için; ‘Bu CHP için bir iktidar yürüyüşü mü?’ sorusu üzerine Seçer, “Elbette. Büyük güç elde etmişsiniz, yerel iktidarsınız; moral ve motivasyon pik yapmış, kendinize özgüveniniz artmış, bu muazzam bir şey. Benim rüştüm, söylemlerim, sizin yaptığınız programlar, gazetelerde yer alan bana övgü dolu röportajlar ya da reklamlar değil, halk sandıkta; ‘Bu başkanın rüştü budur’ dedi. Diğer başkanlar için de öyle. Bu son derece değerlidir. Bunu neden genel iktidara taşımayalım” dedi. Vatandaşların 2028 seçimlerinde oy verirken CHP’li belediye başkanlarının Türkiye genelinde yaptığı hizmetleri baz almasını istediklerini kaydeden Seçer, “Vatandaşları; ‘Neden genel iktidarı vermeyelim ki. Artık ekonomiyi, milli eğitimi, Türkiye’nin dış politikasını onlar yönetsin’ deme noktasına getirmek şu anda bizim elimizde ve bunu yapabiliriz. Eğer yeni seçilen belediye başkanları başarılı bir süreç yaşarsa; bizler; toplum tarafından kabul görmüş mevcut belediye başkanları bu durumlarımızı tahkim edersek, zenginleştirirsek 2028 yılında iktidar kaçınılmaz olur” diye belirtti.

“Kadın ve çocuk projelerimiz ön planda”

Çakır’ın; hayata geçireceği projeler arasından en önemsediği projenin hangisi olduğunu sormasını üzerine ise Seçer,  Metro, Sosyal Konut ve Müftü Deresi Yaşam Vadisi ‘nin  majör projeler arasında yer aldığını söyleyerek, “Ama sosyal politikalarda hem mevcut projelerimizin devamı ve onların zenginleştirilmesi hem yeni projeler; bunun içerisinde tarım destekleri, kadın, çocuk politikaları ön planda” ifadelerine yer verdi.

“Sosyal Konut; belediye evleri olacak”

Seçer, Mersin için en önce yapmak istediği şeyin metro olduğunu sözlerine ekleyerek, şunları söyledi:

“5 yıl sonra bu kentte insanlar metroyla yolculuk etsin istiyorum, onu bitirelim. Diğer bir konu da Sosyal Konut. Kira fiyatları dar gelirli yurttaşların canını yakıyor. Belediye evleri olacak. Belediye, yurttaşlarına bu konutları uygun rakamlarla kiraya verecek ya da kira öder gibi taksitlerle satışını yapacak. Bu son derece önemli bir sosyal proje ve bunu mutlaka hayata geçireceğiz. Ve büyük park alanları; 500 dönümlük Müftü Deresi Yaşam Vadisi projemiz var. Ben bu 3 majör projeyi Mersinlilere söz olarak verdim.” Seçer, vatandaşlarından da bu projelerin takipçisi olmasını istediğini de kaydetti.

ÇOCUKLARIN YÜZÜ BAYRAMDA BÜYÜKŞEHİR’LE GÜLDÜ:  MERSİN’İN HER SOKAĞINDA ÇOCUKLARA BÜYÜKŞEHİR’DEN HEDİYE

Her zaman çocukları önceleyen ve onları mutlu etmek, geleceğe hazırlamak için projeler üreten Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı’nda da çocukları unutmadı. ‘Keyifle bitirip, sevgiyle biriktirin’ sloganıyla yola çıkan Büyükşehir ekipleri, binlerce çocuğun yüzünü içi şeker dolu kumbaralarla güldürdü.

Her zaman çocukları önceleyen ve onları mutlu etmek, geleceğe hazırlamak için projeler üreten Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı’nda da çocukları unutmadı. ‘Keyifle bitirip, sevgiyle biriktirin’ sloganıyla yola çıkan Büyükşehir ekipleri, binlerce çocuğun yüzünü güldürdü.

Mahalle mahalle çocukları sevindirmek için dolaşan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, kumbaralara doldurdukları şekerler ile çocukların hem bayramda mutlu olmalarını hem de para biriktirmelerine katkı sağladı.

Yazgı: “Bu sevince ortak olmak bizim içinde çok kıymetli”

Mersin’in 13 ilçesinde binlerce çocuğa hediyelerini ulaştırdıklarını söyleyen Sosyal Hizmet Uzmanı Yusuf Yazgı, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak  özel günlerde çocukların bizi beklediğini biliyoruz. Bu bayram da içi şekerle dolu kumbaralarımızı çocuklarımıza dağıtıyoruz. ‘Keyifle bitirip, sevgiyle biriktirin’ diyoruz. Çocukların bayram sevincine ortak oluyoruz. Bu sevince ortak olmak bizim içinde çok kıymetli. Bu vesileyle Mersin halkının Ramazan Bayramı’nı kutlar nice mutlu bayramlar yaşamalarını temenni ederiz” diye konuştu.

Çelik: “Vahap Başkanımız bizi sevindirdi, güldürdü, Allah da onu güldürsün”

İçinde şeker olan kumbarayı çok beğendiğini söyleyen Akın Çelik, “İçinde renkli renkli şekerler, güzel bir not var. Kumbara göndermişler. Harçlıklarımı topladım, o paraları bu kumbaraya atacağım. Bayram harçlıklarımda tablet almayı düşünüyorum” dedi. Başkan Seçer’e teşekkür eden Çelik, “Bizi sevindirdi, güldürdü, Allah da onu güldürsün” ifadelerine yer verdi.

Hediyeleri çok beğendiğini söyleyen Ezvin Polat, “Kumbara var, içinde şeker de var. Kumbarama çok sahip çıkacağım, çok güzel şeyler katacağım içine. Bayram harçlıklarımı koyacağım içine. Vahap Başkanım size çok teşekkür ederim” dedi.

Her kapıyı çalarak hem bayramlaşan hem de bol bol şeker toplayan Hamza Biçici, “Bugün mahalle mahalle dolaşarak çok fazla şeker topladık. Harçlık da topladık, o harçlıkları bu kumbaraya koyacağım. Topladığım paraları da yetim yurtlarına bağışlayacağım. Başkanımıza çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Kudret Ela Döner ise, “Çok güzel, teşekkürler Vahap Seçer amcaya. Harçlıklar toplayacağım, o harçlıkları da bu kumbaraya koyacağım” diyerek, herkesin bayramını kutladı.

BAŞKAN SEÇER, KENT PROTOKOLÜ VE VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞTI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ramazan Bayramı’nın birinci gününde Mersin Valiliği tarafından düzenlenen resmi programlara katılarak kent protokolü ve halkla bayramlaştı.

Mersinlilerin bayramını kutlayan Seçer, “İnsanlarda pozitif bir hava ve enerji var. Umut ediyorum tüm dünya için her şey güzel olsun, barış olsun. Kardeşlik, bolluk, bereket, iyiye dair ne varsa bayram onları getirsin” dedi.

Mersin’de vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için görev başında olduklarını sözlerine ekleyen Seçer, “Bayram boyunca otobüslerimiz ücretsiz. Çocukların hoşça vakit geçirebileceği MERCAN 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezimiz, okuma salonlarımız, Tarsus Doğa Parkımız açık. Sahilimiz her yönüyle hazır. Bütün birimlerimiz işlerinin başında” diye konuştu.

Mersin’de birliği ve beraberliği daim kılmak için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Seçer, bir yandan rutin hizmetleri sürdürürken bir yandan da vizyon projeleri hayata geçireceklerine dikkat çekti.

Kentin her noktasına ve her kesimine yönelik hizmetlerin hız kesmeden devam edeceğini ifade eden Seçer, “Modern, çağdaş, huzurlu, gülen ve mutlu insanlar yoğun olduğu bir kent olmaya dair ne varsa ben gecemi gündüzüme katarak her şeyi yapacağım” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ramazan Bayramı’nın birinci gününde Mersin Valiliği tarafından düzenlenen resmi programlara katılarak kent protokolü ve halkla bayramlaştı. Mersinlilerin bayramını kutlayan Başkan Seçer, bayramın, tüm dünyaya huzur ve barış getirmesini temenni etti.

Ramazan Bayramı programı Kültür Merkezi’nde başladı

Sabah saatlerinde ilk olarak Mersin Kültür Merkezi Şeref Salonu’nda düzenlenen programa katılan Başkan Seçer, burada Ramazan Bayramı programı kapsamında kamu görevlileri ve halkla bayramlaştı. Mersin Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Başkan Seçer’in yanı sıra; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, kent protokolü, sivil toplum kuruluşu ve oda temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

“İyiye dair ne varsa bayram onları getirsin”

Tüm vatandaşların Ramazan Bayramı’nı kutlayan Başkan Seçer, “İnsanlarda pozitif bir hava ve enerji var. Umut ediyorum tüm dünya için her şey güzel olsun, barış olsun. Kardeşlik, bolluk, bereket, iyiye dair ne varsa bayram onları getirsin” dedi.

Mersin’de vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için görev başında olduklarını sözlerine ekleyen Seçer, “Bayram boyunca otobüslerimiz ücretsiz. Çocukların hoşça vakit geçirebileceği MERCAN 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezimiz, okuma salonlarımız, Tarsus Doğa Parkımız açık. Sahilimiz her yönüyle hazır. Çocukları; parklarımıza, Trafik Parkı’na getirsinler. Bayram boyunca güzel vakit geçirsinler. Bütün birimlerimiz işlerinin başında. Belediye otobüslerimiz Güneykent, Çiftlikköy ve Akbelen mezarlıklarımıza ücretsiz servis yapacak” diye konuştu. Yurttaşların herhangi bir talepte Alo 185’i arayabileceklerini kaydeden Seçer, “Tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum. Sadece ülkemize değil, tüm dünyaya güzel dileklerim olsun. Bayram uğurlu gelsin, güzellikleri, bolluğu, bereketi, kardeşliği getirsin. Her şey çok daha güzel olsun”  diye belirtti.

“Yüzde 60 oy oranı 5 yılın memnuniyetinin sonucudur”

Yüzde 60 civarında bir oyla tekrar Belediye Başkanı seçilmekten duyduğu mutluluğu da dile getiren Seçer, mutluluğun yanı sıra sorumluluğunun da arttığının bilincinde olduğunu söyleyerek, “Vatandaşlarımız rahat olsunlar, bu yüzde 60 oy oranı 5 yılın memnuniyetinin sonucudur. Tüm yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum. Oy vermeyen, destek olmayanlar da endişe etmesin, ben onların da belediye başkanıyım. Onların talepleri, hassasiyetleri, şikâyetleri benim başımın tacıdır. Onları memnun etmek için çalışmalarımız daha da sıklaşarak devam edecek. Mersin’den yana kimsenin endişesi olmasın” dedi.

“Mersin’de birliği ve beraberliği daim kılmak için çalışmaya devam edeceğiz”

Mersin’de birliği ve beraberliği daim kılmak için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Seçer, bir yandan rutin hizmetleri sürdürürken bir yandan da vizyon projeleri hayata geçireceklerine dikkat çekti. Seçer, “Başta raylı sistemler, özellikle sosyal projelerin son derece önemli olduğunu biliyoruz. Geçim sıkıntısının, hayat bağlılığın olduğu bir dönemde ki hayat pahalılığı seçimde sandıklarına da yansıdı. Her kesimin; emeklilerin, çiftçinin, işçinin, öğrencinin şikâyetleri sandığa yansıdı. Bunu da göz önünde bulundurarak politikalarımız uygulayacağız, sosyal konutları hayata geçireceğiz. Daha geniş park, rekreasyon alanları, vatandaşlarımızın zaman geçireceği alanlar yaratacağız” diye konuştu.

“Herkese hizmetlerimiz sürecek”

Kentin her noktasına ve her kesimine yönelik hizmetlerin hız kesmeden devam edeceğini ifade eden Seçer, “Kentimiz daha temiz olacak. Trafik sorunumuz daha minimize olacak. Temizlikten, kentin düzeninden estetiğinden asla taviz vermeyeceğiz. Herkese hizmetlerimiz sürecek. Kültür-sanat, spor etkinlikleri yine devam edecek. Modern, çağdaş, huzurlu, gülen ve mutlu insanlar yoğun olduğu bir kent olmaya dair ne varsa ben gecemi gündüzüme katarak her şeyi yapacağım. Bu konuda Mersinliler lütfen rahat olsunlar” dedi.

Bayramlaşma kent protokolü ile devam etti

Kamu görevlileri ve halkla bayramlaşmanın ardından ise Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı’nda devam eden bayramlaşma töreni, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ile sona erdi.

 


SEÇİM ÖNCESİ YAPILAN İHALELER YENİ BAŞKANLARCA İNCELENMELİÖnceki Haber

SEÇİM ÖNCESİ YAPILAN İHALELER YENİ BAŞKA...

Kemal Yüksel: KOVULMADAN ÇEKİLİNSonraki Haber

Kemal Yüksel: KOVULMADAN ÇEKİLİN

Başka haber bulunmuyor!