Gündem ANALİZ

Gündem ANALİZ

Mail: ganaliz@gmail.com

Ak Parti Mersin üzerine...-2-

Bir önceki köşe yazımda ( 14 Nisan 2024 günlü) Ak partinin Mersin de neden bu hale geldiğinin başlıca özetini ele aldım.

Yazıda adı geçen MYK üyesi Mustafa Sever bana geç saatlerde vatsaptan mesaj atarak, “... 284 büyük aktivite yapmışız. 100 gün sahada çalıştık. Ekiple beraber 30.000 km yol yaptık. Mersin’imizi bütün ilçeleri ile belgeleriyle beraber birçok köyde ziyaret ederek iki tur dolaştım. Her ilçede kurucularla Eski ilçe başkanları ve yönetimleri ile Eski kadın kolları başkanları ve yönetimleriyle, Eski gençlik kolları başkanları ve yönetimleriyle hep beraber değerlendirme toplantıları yaptık tavsiyeleri dinledik kırgınlıkları giderdik bireysel dertleri çözdük. Bütün sivil toplum örgütleriyle, Odalarla - Birliklerle -Kooperatiflerle - Muhtarlarla - Kanaat önderleriyle - İş âlemi ile toplantılar yaptık, Her ilçede basınla toplantılar yaptık. 5000’den fazla kişinin bireysel derdini çözdük. Onlarca proje başlattık. Yatırım programlarını aldırdık. Mevcut devam eden projelerin ödeneklerini artırdık. Her ilçede en az dört gün beş gün çalıştık. Günlük programımız gece 11-12 gibi bittikten sonra gece ikilere üçlere kadar hemşerilerimizin bireysel sorunlarını dinledik çözüm üretmeye gayret ettik. Yaptıklarımızla ilgili Raporumuz toplam 321 sayfa...” demiş.

Sayın Sever, Ben Toroslarda Ali ÖZ’ün seçim programına nasıl iştirak ettiğinizi,  oraya nasıl geldiğinizi, kaç saat nerede kaldığınızı, nerelerde göründüğünüzü çok iyi biliyorum.

Tarsus adayı Mahmut Tat ile aynı şekilde nasıl bir araya geldiğinizi de...

Mesele bu değil.

Mesele kendi doğduğunuz ilçe olan MUT ilçesinde seçimi kaybetmenizdir.

Siz MYK üyesisiniz, diğer hanımefendi de YHD üyesi. İkiniz de MUT ilçesi doğumlusunuz. Obanın çocuğu olarak oraya çok ağırlık verip, elinizdeki belediyeyi kaybetmemeniz gerektiğini yazdım. Hem de defalarca yazdım. Bırakın başka ilçeleri doğduğunuz ilçe elinizden gidecek ne yapın edin orayı kaptırmayın diye yazdım. Toroslar da, Tarsus da işiniz ne, Siz MUT ilçesi kritik durumda oraya ağırlık verin diye yazdım.

Ve sizlere de yazdığım her yazıyı vatsaptan link olarak attım. Tüm partililere, yöneticilere, ak parti genel yönetimine de attım. Elimde kayıtlı.

Siz bana o yazıları yazdığım vakit niye dönüp de, “okudum, biz çalışıyoruz, şöyle çalışıyoruz” deme lüzumunu görmediniz de, şimdi, seçimi kaybettikten sonra, yazdığım eleştiri karşısında bana dönme gereği duydunuz?!

Üstelik rapor adı altında gönderdiğiniz PDF dosyaları inceledim. Hepsi sizin sözde Mersin deki çalışmalarınızla ilgili, sizin program içerikleriniz, bir kısım basına verdiğiniz demeçlerden oluşuyor.

Son iki köşe yazısı ise ilginç...

İkisi de MUT kökenli hemşerileriniz tarafından kaleme alınmışlar.

Şahsen ben sizin Mersin’e bu seçimde olağanüstü bir katkınızı göremediğim gibi, öyle ahım şahım bir katkınızı da göremedim.

Acaba yanılıyor muyum diye MERSİN Ak parti içindeki dostlarımı, MHP içindeki dostlarımı aradım. (Malum cumhur ittifakı) gönderdiğiniz rapordan sonra tek tek sordum.

Eski yeni yöneticiler, başkan adayları, meclis üyesi adayları, Mersin’deki çok sayıda gazeteciye de sordum.

Sizin kendinizin bahsettiği başarınızdan, yaptığınız çalışmalardan ve katkılarınızdan ziyade,  tabanda olmadığınız, partililerin bile sizi, tanıştırmazlar ise tanımadıklarını, Akdeniz ilçesinde Toroslar da, Tarsus da hiçbir etkinizin olmadığını, buralarda boşuna boy gösterdiğinizi söylediler.

Bende zati bunun altını çizdim.

2014 de Büyükşehir adayı idiniz.

Seçilemeyince çekip gittiniz.

Bir daha partinin Mersin deki çatısında görünmediniz.

MYK seçiminden sonra ortaya çıktınız, partilide işin farkında.

Bende durumun bu şekil sonuçlanacağını, tüm ildeki sonuçları 31 Marttan 20 gün önce yazarak sizlere duyurdum.

Ve dedim ki, MUT’u bari kaybetmeyin.

Oraya MYK ve YHD üyeleri olarak oturun, devletin tüm kaynakları ile o başkana sahip çıkın elinizdeki belediye gitmesin dedim.

Nüfusu belli, kaç oyla kaybedildiği belli. Sıkı bir şekilde başkana ve seçime sarılmış olsaydınız, o başkanlık elinizde iken gider miydi?

“5000’den fazla kişinin bireysel derdini çözdük” diyorsunuz, kim bu bireysel derdi olanlar ve sorununu çözdükleriniz?

Açıklar mısınız?

İl geneli 5 bin bireysel sorun çözeceğinize, MUT ilçesinde 5 bin kişiye tek tek dokunsaydınız, kapısını çalsaydınız, kendinizi tanıtıp oy isteseydiniz ve onlarda sizden bireysel talepte bulunsalar ve onların işini halletseydiniz...

Emin olun 5 bin kişiye dokunmuş olsanız ve taleplerini yerine getirmiş olsaydınız şu anda MUT belediyesi sizlerin elinde idi.

Benim, bana attığınız mesajda ve gönderdiğiniz rapor adlı genel merkezinize sunacağınız hazırlığınızdan anladığım şu:

Siz çok çalışmışsınız ama başkan adayı ve meclis üyesi adaylarının halk da karşılığı yokmuş, sizde olmasanız bu oyları da alamayacaklar mış...(!)

Tencerem var, tavam var, Ben MYK’dayım havam var!!!

Yok öyle dava, olmaz böyle HAVA...

Mersin Ak parti ve MHP kökenli adayların sahadaki çalışma arkadaşlarının, seçimlerle ilgili yapılan çalışma, eksiklikler, yanlışlar için ne söylediklerini ayrıca kaleme alacağım.

Ben şahsen ayrıca sahada yaptığım incelemelerde sizin bir başarınızı göremedim, gördüğünü söyleyen MHP - AKP li taraftarlara da, eski yeni yöneticilere de rastlamadım.