Astana’da “Türk Dünyası Diyalogları: Ortak Gelecek, Ortak Vizyon” başlıklı panel düzenlenecek
DÜNYAİLETİŞİM BAŞKANLIĞI DUYURDU: Başkanlığımızca Kazakistan’ın başkenti Astana’da, “Türk Dünyası Diyalogları: Ortak Gelecek, Ortak Vizyon” başlıklı panel düzenlenecektir.
YAPILAN DUYURU:
Başkanlığımız tarafından, 29-30 Ekim 2026 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek TDT 13. Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi öncesinde, TDT üyesi ve gözlemci ülkelerde “Türk Dünyası Diyalogları: Ortak Gelecek, Ortak Vizyon” başlıklı bir panel serisinin düzenlenmesi planlanmaktadır. Panel serisinin ilki 4 Eylül 2026 tarihinde Kazakistan’ın başkenti Astana’ta gerçekleştirilecektir.
Panel, Uluslararası Türk Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bülent BAYRAM moderatörlüğünde; Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali KARASAR, L.N. Gumilyov Avrasya Millî Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zhanat MOMYNKULOV, L.N. Gumilyov Avrasya Millî Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Talgat MOLDABAY ve Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Avrasya Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Suat BEYLUR’un katılımıyla gerçekleştirilecektir.
Program kapsamında eğitim, ekonomi, ulaştırma, enerji, bilim ve teknoloji, savunma sanayii, medya ve kültür başta olmak üzere mevcut iş birlikleri ile geleceğe yönelik fırsatların değerlendirilmesi planlanmaktadır. Söz konusu panel programıyla TDT’nin bölgesel ve küresel ölçekteki görünürlüğünün artırılması, Türk dünyasının ortak vizyonunun farklı kamuoylarına aktarılması ve ülkeler arasındaki akademik, kültürel ve toplumsal etkileşimin güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca programda 29-30 Ekim 2026 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek TDT 13. Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi’ne ilişkin beklentiler ele alınacaktır.
İlginizi Çekebilir
Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev nükleer santral inşaatını hızlandırma çağrısı yaptı
Cumhurbaşkanı Tokayev, yıllık ulusa sesleniş konuşmasında Kazakistan’ın gelecek yılki önceliklerini açıkladı. Hükümete enerji ve inşaat projelerini hızlandırma çağrısı yaparken kamu politikalarındaki verimsizlikleri eleştirdi. Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, çarşamba günü yaptığı yıllık ulusa sesleniş konuşmasında uzun vadeli bir ulusal uranyum rezervi oluşturulması ve iki nükleer santralin inşasında ilerlemenin hızlandırılması çağrısında bulundu.
Pentagon'dan NATO ortaklarına çağrı: Rusya'yı kışkırtmayın
ABD yönetiminin bazı NATO müttefiklerinden, Rusya'yı kışkırtıcı açıklamalar yapmamalarını istediği öne sürüldü. Washington'un özellikle Baltık ülkelerini uyardığı iddia ediliyor.
MERSİN BÜYÜKŞEHİRİN 2025 SAYIŞTAY RAPORU DA ORTAYA ÇIKTI
Belediyeleri Ali Babanın çiftliği gibi görenler, bu raporu çok dikkatli okusunlar. Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut. Belediyelerin borç bataklarında olduğu belli. Öyle ise bu alımlar, ihaleler neyin nesi?
Zaharova: Obama yönetimi, Ukraynalılara Batı'nın sunduğu avantajları vaat ederek ihanet etti
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, eski ABD Başkanı Obama’nın yönetiminin, Ukraynalılara kendi tarihlerini unutmaları ve ulusal çıkarlarından vazgeçmeleri karşılığında ‘Batı demokrasisinin’ maddi getirilerini vaat ederek onlara ihanet ettiğini belirtti.
AB, yeni üyeler için daha sıkı önlemleri görüşmeye başladı: Sınav sırasında ilk Karadağ var
AB ülkeleri, Karadağ'ın yeni genişleme kuralları için ilk sınav ülkesi olmasıyla birlikte, gelecekteki üyelere yönelik 15 yıllık denetim süresi ve oy haklarının askıya alınması gibi önerilen güvenceler konusunda görüş ayrılığı yaşıyor.
Almanya: 16 yıl işe gitmeyip maaş alan öğretmene dava
Almanya'da 2009'dan bu yana rapor alıp ders vermeyen 62 yaşındaki öğretmene dava açılıyor. Savcılık yüz binlerce euro haksız kazancın peşine düştü.