ICE Minnesota'dan çekiliyor
SİYASETABD'de büyük tartışmalara neden olan ICE'ın, Minnesota'daki operasyonlarına son verildi. Eyaletteki tüm ICE memurlarının gelecek hafta sonuna dek buradan ayrılmış olacağı duyuruldu.
Amerika Birleşik Devletleri'nde, İç Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE) ekiplerinin, kısa süre önce operasyonlar esnasında iki sivili öldürdükleri Minnesota eyaletinden ayrılacağı bildirildi.
ABD hükümetinde, Sınır Güvenliği Sorumlusu olarak görev yapan Tom Homan, Perşembe günü Minneapolis kentinde yaptığı açıklamada, Başkan Donald Trump'a bu eyaletteki ICE görevinin sona erdirilmesini önerdiğini ve Trump'ın da "elde edilen başarılar" neticesinde bu öneriyi kabul ettiğini dile getirdi.
Homan, Minnesota'daki ICE memurlarının tamamının gelecek haftanın sonuna kadar buradan ayrılmış olacağını da aktararak "Büyük çaplı bir çekilme bu hafta içinde halihazırda başladı ve bu önümüzdeki haftaya dek devam edecek" ifadelerini kullandı.
ABD Sınır Güvenliği Sorumlusu Tom Homan
Tom Homan geçen hafta yaptığı bir açıklamada da Minnesota'dan yaklaşık 700 ICE memurunun çekileceğini ancak yaklaşık 2 bin memurun burada bir süre daha kalacağını dile getirmişti. ABD Başkanı Donald Trump da, Şubat ayı başında yaptığı açıklamada, Minneapolis'te görevli yüzlerce sınır koruma memurunun geri çekileceğini duyurmuştu.
Minneapolis Belediye Başkanı Frey: Rahatladım
ICE operasyonlarına başından bu yana karşı çıkan Minneapolis'in Demokrat Partili Belediye Başkanı Jacob Frey, Homan'ın açıklamasının ardından, "komşularımız ve işletmelerimiz için bir felaket" olarak nitelendirdiği operasyonların sona ermesi haberi ile rahatladığını ifade etti.
ICE'ın Minneapolis kentindeki operasyonları esnasında, 7 Ocak'ta Renée Good, 24 Ocak'ta da Alex Pretti isimli sivil ABD vatandaşları, herhangi bir tehlike arz etmemelerine rağmen öldürülmüşlerdi.
Pretti'nin ölümünden sorumlu olduğu belirtilen Gümrük ve Sınır Koruma Dairesi'nin (CBP) iki memurunun, daha sonra görevden uzaklaştırıldığı duyuruldu.
AFP,dpa / ET,AÜ
haber içerik kaynak:
https://www.dw.com/tr/ice-minnesotadan-%C3%A7ekiliyor/a-75939895
İlginizi Çekebilir
Bakan Gürlek'ten narkotik uyarısı... "Günümüzün en büyük sorunlarından biri"
Adalet Bakanı Akın Gürlek, HAKMED temsilcilerini kabul ederek uyuşturucu ile mücadelede yürütülen çalışmaları anlattı. Gürlek, cezaevlerinde uyuşturucudan arındırma amacıyla iki örnek cezaevi kurulduğunu ve hükümlülerin infazlarına son 6 ay kala temiz şekilde tahliye edildiğini açıkladı. İstanbul'da torbacılardan ana dağıtıcılara kadar geniş çaplı operasyonlar düzenlendiğini vurgulayan Gürlek, ıslah ve rehabilitasyon sürecinin güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Bakan Gürlek: Yargı paketi ayrı, Terörsüz Türkiye süreci ayrı yürüyor
Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Terörsüz Türkiye sürecini Meclis yürütüyor. 12. Yargı Paketi'ne son şeklini vermek üzere Meclis'te yoğun bir hazırlık süreci devam ediyor. Bu çalışmalar birbirinden bağımsız ilerliyor. Ülkemizin farklı sorunlarını çözmeye yönelik çok önemli çalışmalar yürütülüyor" dedi.
CHP'li Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu tutuklandı
CHP'li Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu dahil 10 kişi "rüşvet" suçlamasıyla tutuklandı.
Erdoğan: “2026, her alanda zirveye oynayan Türkiye için zirveler yılı olarak devam ediyor”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Havalimanı ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Başkent Ankara’nın diplomasi trafiğindeki konumu her geçen yıl güçleniyor. Türkiye’nin küresel siyasetteki ağırlığı artıkça, Ankara’ya ziyarete gelen yabancı heyetlerin sirkülasyonu da artıyor. Yalnızca dört saatlik uçuş mesafesiyle 1,5 milyar insanın yaşadığı 67 ülkenin kalbinde yer alan Türkiye; Ankara İstanbul ve Antalya ile artık uluslararası diplomasinin de kalbinin attığı yer olmaya başlamıştır” dedi.
İran anlaşması sonrası petrol düştü, altın fırladı
Hürmüz gerilimi azalırken petrol düştü, dolar zayıfladı, altın fiyatları ise yükselişe geçti. Temkinli açıklama yapan ECB, enerji kaynaklı enflasyon risklerine karşı uyardı.
İsviçre'de referandum: Nüfusu sınırlama planı reddedildi
İsviçre'de nüfusun 10 milyonla sınırlandırılması için yapılan referandumdan "hayır" çıktı. Sağ popülist SVP tarafından gündeme getirilen tasarı kabul edilseydi, AB ile yapılan serbest dolaşım anlaşması iptal edilecekti.