© Haberanaliz.net 2005

KARAYOLLARININ PAZARLIKLI İŞLERİ: 5 MİLYAR 7 YÜZ 12 MİLYON 7 YÜZ 79 BİN 3 YÜZ 84 LİRA…

KARAYOLLARI 5.BÖLGEDE PAZARLIKÇI ÇIKTI. 2026 ilk aydan bu güne kadar 5 MİLYAR 7 YÜZ 12 MİLYON 7 YÜZ 79 BİN 3 YÜZ 84 LİRALIK pazarlıklı alım yaptılar. Yürürlükte tasarruf genelgeleri var. Devletin kör kuruşunun hesabını yapmak lazım diyen devlet büyüklerimizin dediklerini dikkate almaları lazım. İhaleler böylesine büyük çapta olmasına rağmen neden AÇIK ihale değil de, pazarlıklı yapılıyor?

KARAYOLLARI 5. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ, 2026/435390 Andırın - Göksun Yolu Km: 30+500 - 33+820 ile Km: 39+940 - 42+955 (G)/42+500 (İ) Kesimlerinin İkmal Yapım İşini PAZARLIKLI ihaleye çıkar.

Yaklaşık maliyet: 562.023.156,83 TRY

GÜL İNŞAAT NAKLİYAT MADENCİLİK VE PETROL ÜRÜNLERİ TURİZM SANAYİ TİCARET İTHALAT İHRACAT ANONİM ŞİRKETİNE (ANKARA) 449,520,990.00 TRY BEDEL İLE VERİLİR.

Aynı idare, 2026/441290 Kozan-Feke-Saimbeyli-Tufanbeyli-6BlHd Devlet Yolu, (Adana-Kozan) Ayr- Mansurlu-6BLHd İl Yolu ve Tarsus-Çamlıyayla il Yolu Proje Danışmanlık Hizmet Alım İşini yine pazarlıklı alıma çıkar.

Yaklaşık Maliyet: 30.584.068,46 TRY

YÜKSEL PROJE ANONİM ŞİRKETİNE (ANKARA) 27,036,339.00 TRY BEDEL İLE VERİLİR.

Aynı idare, 2026/416104 Gülnar - Mut Yolu Km: 0+000 - 37+253,277 Arası ve Mut-3Bl Hd Yolu Km:6+800-35+500 Arası İkmal Yapım İşini pazarlıklı alıma çıkar.

Yaklaşık Maliyet: 2.244.034.413,75 TRY

SİSTEM ELEKTRO MEKANİK TESİSLER SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİNE (ANKARA) 1,750,347,885.64 TRY BEDEL İLE VERİLİR.

Aynı idare 2026/330542 Pazarcık Çevre Yolu Km:13+600 - 24+100 Arası Toprak İşleri, Sanat Yapıları, Köprü ve Üstyapı İşleri Yapılması Yapım İşini pazarlıklı alıma çıkar.

Yaklaşık maliyet: 2.084.003.982,30 TRY

KARFEN İNŞAAT SANAYİ TURİZM ENERJİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİNE (İSTANBUL) 1,646,358,220.00 TRY BEDEL İLE VERİLİR.

Aynı idare 2026/304329 Kozan - Feke - Saimbeyli - Tufanbeyli - 6BlHd Yolu Kozan Şehir Geçişi Km:58+600 - 67+000 Arası ve Ceyhan- Çukurköprü Yolu Km:0+000 - 35+795 Arası (İkmal) Yapım İşini pazarlıklı alıma çıkar.

Yaklaşık Maliyet: 2.282.170.480,74 TRY

İNTEKAR YAPI TURİZM ELEKTRİK İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİNE (ANKARA) 1.825.396.850,00 TRY BEDEL İLE VERİLİR.

Aynı idare bu kez, 2026/83093 Karayolları 5Bölge Müdürlüğü Tesisler ve Bakım Başmühendisliği hizmetlerinde 10 ay süreyle çalıştırılmak üzere malzeme, araç-gereç ve personel nakli hizmetleri için pikap tipi taşıtların (yakıt idareden) şoförlü hizmet aracı kiralanması işini pazarlıklı alıma çıkar.

Yaklaşık Maliyet: 17.433.330,00 TRY

BSMTUR TAŞIMACILIK İNŞAAT TURİZM ELEKTRİK EMLAK PETROL ÜRÜNLERİ TEMİZLİK PEYZAJ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİNE (OSMANİYE)  14,119,100.00 TRY BEDEL İLE VERİLİR.

Bu PAZARLIKLI VERİLEN İHALELERİN TAMAMININ TOPLAMI; 5.712.779.384.64 TRY.

5 MİLYAR 7 YÜZ 12 MİLYON 7 YÜZ 79 BİN 3 YÜZ 84 LİRA…

Eski para ile Katrilyon…

Rakamın büyüklüğüne bir bakın.

Daha bu rakamın içinde KDV yok.

Fatura kesiminde birde KDV eklenecek bu rakama. Boyutu daha da artacak.

Niçin bu işler pazarlıklı alım? Neden açık ihale değil? Harcanan para tüysüz yetimlerin ve şehitlerin hakkının olduğu BEYTÜLMAL dediğimiz devlet kasası.

5018 SAYILI KAMU MALİ YONETIMI VE KONTROL KANUNU açısından DEVLETİN ZARARI MESELESİ İLE OLAYLARA BAKTIĞIMIZDA:  “….. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanun’un “Kamu Zararı” başlıklı 71’inci maddesinin birinci fıkrası uyarınca kamu zararı, “kamu görevlilerinin kasıt, kusur veya ihmallerinden kaynaklanan mevzuata aykırı karar, işlem veya eylemleri sonucunda kamu kaynağında artışa engel veya eksilmeye neden olunması” şeklinde tanımlanmış olup bahse konu maddenin ikinci fıkrasının (g) bendinde ise, “Mevzuatında öngörülmediği halde ödeme yapılması” hususu kamu zararının belirlenmesinde esas alınacak kriterler arasında sayılmıştır. 

Hesap verme sorumluluğu: Madde 8- Her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili olanlar, kaynakların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak elde edilmesinden, kullanılmasından, muhasebeleştirilmesinden, raporlanmasından ve kötüye kullanılmaması için gerekli önlemlerin alınmasından sorumludur ve yetkili kılınmış mercilere hesap vermek zorundadır. 

Üst yöneticiler: Madde 11- Bakanlıklarda ve diğer kamu idarelerinde en üst yönetici, il özel idarelerinde vali ve belediyelerde belediye başkanı üst yöneticidir. Üst yöneticiler, idarelerinin stratejik planlarının ve bütçelerinin kalkınma planına, yıllık programlara, kurumun stratejik plan ve performans hedefleri ile hizmet gereklerine uygun olarak hazırlanması ve uygulanmasından, sorumlulukları altındaki kaynakların etkili, ekonomik ve verimli şekilde elde edilmesi ve kullanımını sağlamaktan, kayıp ve kötüye kullanımının önlenmesinden, malî yönetim ve kontrol sisteminin işleyişinin gözetilmesi, izlenmesi ve kanunlar ile Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde belirtilen görev ve sorumlulukların yerine getirilmesinden .... mahallî idarelerde ise meclislerine karşı sorumludurlar. Üst yöneticiler, bu sorumluluğun gereklerini harcama yetkilileri, malî hizmetler birimi ve iç denetçiler aracılığıyla yerine getirirler.. DEMEKTEDİR.

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun “Hesap verme sorumluluğu” başlıklı 8. Maddesinde YUKARIDA NE DİYORDU?:  “Her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili olanlar, kaynakların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak elde edilmesinden, kullanılmasından, muhasebeleştirilmesinden, raporlanmasından ve kötüye kullanılmaması için gerekli önlemlerin alınmasından sorumludur ve yetkili kılınmış mercilere hesap vermek zorundadır.”

BU DEVLETİN HESAP SORACAK MERCİ VE MAKAMLARI NE YAPIYOR ACABA?!

ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN

CEVAP VE DÜZELTME HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES: 

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com

İlginizi Çekebilir

Tarımda sistem adaletsiz

Yaş sebze ve meyve piyasasında fiyatları manipüle ederek haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla 41 büyük dağıtıcı firmanın yöneticileri hakkında gözaltı kararı verildi. Çiftçi-Sen Başkanı Ali Bülent Erdem ve tarım ekonomisi uzmanı Prof. Tayfun Özkaya ise sorunun yalnızca piyasa manipülasyonundan ibaret olmadığını, mevcut tarım ve gıda tedarik sisteminin üretici ve tüketiciyi güçlü alıcılar karşısında savunmasız bıraktığını belirtti.

İSTANBUL BAŞSAVCILIĞI AÇIKLADI: İSTANBUL- ANTALYA - MERSİN - ANKARA - İZMİR'DE EŞ ZAMANLI GÖZALTILAR VAR

İSTANBUL BAŞSAVCILIĞI AÇIKLADI: İSTANBUL- ANTALYA - MERSİN - ANKARA - İZMİR'DE EŞ ZAMANLI GÖZALTILAR VAR

22 ilde fahiş fiyat operasyonu: 41 büyük dağıtıcı firmanın 41 şüpheli yöneticisi hakkında gözaltı kararı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, fiyat manipülasyoncularına yönelik operasyonlarda 41 büyük dağıtıcı firmanın 41 şüpheli yöneticisi hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu.

Araç sahipleri dikkat!

Zorunlu trafik sigortasında eylül ayı primlerine yaklaşık yüzde 2 zam geldi. İstanbul'da en riskli otomobil sürücüsünün primi 58 bin 214 liraya, ticari taksilerde 172 bin 447 liraya yükselirken, 31 ve üzeri koltuklu otobüslerde tutar 423 bin 661 liraya kadar çıktı.

BU GSB DE NELER OLUYOR BÖYLE?

İHALEYİ YAPARLAR, EKAPTAN NUMARA ALIP, İHALEYİ EKAPTA YAYINLAMAZLAR. OLAYI ORTAYA ÇIKARAN HABERİ YAPARIZ, KİMSENİN UMURUNDA OLMAZ. ARDINDAN BİZİM HABERDEN SONRA İLGİLİ KURUM SONUÇ İLANINI YAYINLAR ONU DA YAYINLARIZ. SORULAR SORARIZ, İLGİLİ VE YETKİLİSİ O YERLİ BİLE OLMAZ. BÜYTÜLMAL DEDİĞİMİZ, DEVLETİN KASASI OLAN ŞEHİTLERİMİZİN VE TÜYÜ BİTMEDİK YETİMLERİMİZİN HAKKININ OLDUĞU KASAYI KORUMAK BU MU?

SAYIŞTAY NEDEN YAYINLAMIYOR -2-

Her yıl Sayıştay raporlarını belirli bir süre içinde yayınlar iken, bir kısım Belediyelerin raporlarını bir türlü yayınlamıyor. Acaba neden? Haber sitemiz bu soruyu 5 Mayıs 2026 günü de sormuş idi. Ses seda çıkmadı. Aradan aylar geçti. Şimdi Eylül ayındayız. 2024 yılının belediler ve onlara bağlı kuruluşların denetim raporlarının şu ana kadar çoktan sayıştay sitesine konmuş olması lazım idi. Ama Halen yok. Bu ayrıcalık neden? İlgili ve yetkililer bizim yayınları okumuyor mu?

TÜM HABERLER