© Haberanaliz.net 2005

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’E 2 BUÇUK MİLYONLUK BAYRAM ŞEKERİ VE HEDİYELİK EŞYA

Mersin’in CHP’li Büyükşehir Belediyesi Zaman zaman Baskı ve kırtasiye, bayram şekeri, hediyelik eşya gibi alımları da yapıyor. Bu kez PAZARLIKLI bir alım yapmışlar. İşte o alım ve ihale bilgileri, kimden alındığı, kaç paraya alındığı:

İhale numarası: 2022/229862İşin adı: HEDİYELİK EŞYA VE BAYRAM ŞEKERİ ALIMI işi. İhale ve alım usulü: PAZARLIK USULÜ, Sözleşme Bedeli2.243.800,00 TRY, Tarihi:  29.4.2022,  İşi alan Firma: CEYLAN TUĞAY, (Mersin firması)  Bu iş için 5 kişi doküman indirmiş, 2 kişi teklif vermiş, 2 geçerli teklif çıkmış.

SÖZLEŞME BEDELİ EKRAN GÖRÜNTÜSÜ AŞAĞIDA

Hatırlayacaksınız, bu konuda biz daha önce bir haber daha yapmıştık. işte linki:  https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-buyuksehirin-baski-isleride-hep-ayni-firmaya-16546

Para yok deniyor, hizmet yapamıyoruz deniyor, ama hediyelik eşya ve bayram şekerine 2.243.800 TL yani 2 milyon 2 yüz 43 bin 8 yüz lira para harcıyorlar. Eski para ile 2,5 trilyon. Bu kadar para ile kaç ton şeker alındı, kaç parça hediyelik eşya alındı ve kimlere nasıl dağıtılacak?! Allah aşkına Ne gerek var?

haberanaliz.net / ÖZEL

İlginizi Çekebilir

NE DEDİYSEK O ÇIKTI, YOKMU BİR HESAP SORACAK OLAN!!!

Müneccim değiliz, niyet okuyucu değiliz, haberciyiz. Ortada sabit gerçekler var. Devletin işine gelmiyor. Daha doğrusu siyasi yerler olan BELEDİYELERİN işine bir türlü gelmiyor. Ardı ardına ihale yapıyorlar, sonra iptal ediyorlar. Gerekçeleri hep aynı… Defalarca yazdık. Sonucun değişmeyeceğini, bu işlerin ihale ile değil, kendi imkan ve olanakları ile araç ve gereçleri ile devlet eli ile yıkılması gerektiğini, işin ifa edilmesi gerektiğinin altını çizdik. Kimse o yerli olmuyor, tüyü bitmedik yetimin ve şehidin hakkı olan kasadan ihale için harcamalar yapılıyor, zaman harcanıyor, netice yok!!! Günah bu devlete. Bir tane yetkili ve ilgili yok mu, bunun hesabını soracak olan?!

MBB’DEN KENDİ İŞTİRAKİ OLAN ŞİRKETE BİR İHALE DAHA

Yürürlükte TASARRUF genelgeleri var. Acili yeti olmayan işlerin bile ihaleleri yapılıyor. İşte bir ihale daha:

GSB AYNI TAS AYNI HAMAM

Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut… Ayrıca KİK mümkün olduğu kadar açık ihale yapın demesine rağmen Mersin GSB bir türlü pazarlık alımlardan ve doğrudan temin işlerinden vazgeçmiyor. Ayrıca ne hikmet ise hep aynı firmalar arasında işler dönüyor.

MBB’DE PAZARLIKLI ALIM YİNE AYNI FİRMALAR

Mersin Büyükşehir Belediyesi kendisi ve iştirakleri ne zaman bir ihale yapsalar, çoğunlukla bu işleri aynı firmalar alıyorlar. Ya akrabalar, ya yakınlar. Birbiri ile ilintili bağlantılı firmaların aldığı işleri sürekli dile getirdik, o yerli olmayan bir devlet yetkilileri ile karşı karşıyayız. Yürürlükte TASARRUF genelgeleri var. Aciliyeti olmayan işlerin bile ihaleleri yapılıyor. İşte bir ihale daha:

TÜM HABERLER