MESKİ'MİSİN YOKSA KESKİ'Mİ? MERSİN EN PAHALI SUYU İÇİYOR
EKONOMİMersin'de vatandaşlar isyandalar. Hayat pahalılığının vurduğu insanlar, birde su faturalarından çekiyorlar. Yaz ayında artan sıcaktan bunalan suya koşup serinlemeye çalışırken, içme suyu faturaları el yakıyor, cep deliyor...
Mersinli vatandaşlar HALKIN BELEDİYESİ olan Mersin Büyükşehir'e bağlı MESKİ adlı kuruluşn SU tarifesinin halka göre ayarlanmasını istiyorlar.
Kullanılan ton belli, uygulanan tarife belli. Atık su bedeli, derken çevre temzilik bedeli ilave katma deger vergileri fatura geliyor, 529 - 650- 900- 1200 TL.
23 ton su tüketimi yapan ev halkı 529 lira su faturası ödüyor.
Halkın belediyesi olan CHP'li Büyükşehir Belediyesinin bu uygulaması vicdanları yaraladığı gibi cüzdanları deliyor.
Halk geçim derdinde iken su faturalarını tonajına uygulanan tarife yüzünden yandım ALLAH diyor. Bu tarifenin halka uygun hale getirilmesi mümkün değil mi? Bu kadar yüksek fiyatla su vermek hakkaniyet ve adalet ile uyuşuyor mu?
İlginizi Çekebilir
Merkez Bankası politika faizini yüzde 38’e indirdi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 39,5’ten yüzde 38’e indirilmesine karar verdi.
ASGARİ ÜCRETLİ KİŞİ BAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİRİN ÜÇTE BİRİNİ, EMEKLİ DÖRTTE BİRİNİ ALABİLİYOR
CHP’Lİ BAŞEVİRGEN’DEN MİLLİ GELİR ELEŞTİRİSİ: “ASGARİ ÜCRETLİ KİŞİ BAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİRİN ÜÇTE BİRİNİ, EMEKLİ DÖRTTE BİRİNİ ALABİLİYOR”
AYDA 29 BİN LİRA FATURA, ESNAF NASIL AYAKTA KALACAK
CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “2026 Bütçe görüşmelerinde Ticaret Bakanlığı üzerine TBMM’de konuşma gerçekleştirdi.”
HASTANE YEMEK İHALELELERİNDE MERSİN’İ ÖRNEK ALIN!
Yıllardır Sağlık sektörü başta olmak üzere çok sayıda devlet kurumundaki YEMEK ihaleleri gündeme yolsuzluk ve haksızlıkla oturdu. Bugün sabah yine ekranlara yansıyan bir haber ile İstanbul’da büyük bir ihalenin adrese teslim ihale yapılacağı iddiası gündeme oturdu. Herkesin yeterliği olmayacağı, rekabetin engellendiği gibi hususlar dile getirilirken, kamu kurum kuruluşları da böylece yıpranıyor. Yazık! Çözüm: Mersin Valisi ve il sağlık Müdürünün yaptığı 6 yıllık uygulamada.