© Haberanaliz.net 2005

Niçin pazarlık, neden açık değil?

Adana Büyükşehir Belediyesi 2025 yılı içinde çok sayıda pazarlıklı alım yapar. İhale ve işlerin detayı haberimiz içinde. Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut. Bu ihaleler neden PAZARLIK, niçin AÇIK ihale yapılmaz?!

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SATIN ALMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI, 2025/85959 İKN NUMARALI "30 Adet Elektrikli Otobüs ve Şarj İstasyonu Satın Alınması işine ait Fizibilite Raporu Hazırlanması Danışmanlık Hizmet Alımı" İŞİNİ PAZARLIK İLE ALIMA ÇIKAR. BU İŞ İÇİN İDARECE GİZLİ OLARAK BELERLENEN VE KİMSENİN BİLMEMESİ GEREKEN YAKLAŞIK MALİYET İSE: 1.880.887,50 TRY. 1.510.000,00 TRY BEDEL İLE PROTEKYAPI MİMARLIK MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ.- ANKARA ŞİRKETİ İLE SÖZLEŞME İMZALARLAR.

AYNI İDARE, 2025/215481 İKN NUMARALI "İtfaiye Araç ve Ekipmanlarının Satın Alınması İşine Ait İhtiyaç Analizi, Fizibilite ve Finansal Değerlendirme Raporlarının Hazırlanması Danışmanlık Hizmet Alımı İşi" PAZARLIK ALIMA ÇIKAR. YAKLAŞIK MALİYETİ: 1.703.000,00 TRY. 1.290.000,00 TRY BEDELLE MONORAY YAPI DEMİRYOLU İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ - ANKARA İLE SÖZLEŞME İMZALAR.

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ, 2025/249501 İKN NUMARALI, "Taş Duvar Yapım" İŞİNİ PAZARLIKLA ALIMA ÇIKAR. YAKLAŞIK MALİYET 3.765.364,20 TRY. 3.430.250,00 TRY BEDEL İLE     ALİ CAHİT ETİKE- ADANA İLE SÖZLEŞME İMZALAR.

2025/268897 İKN NUMARALI, "MASA SANDALYE ALIMI" İŞİNİ PAZARLIKLA ALIR. YAKLAŞIK MALİYETİ 2.575.020,00 TRY. 2.350.000,00 TRY BEDEL İLE 3D MRT GRUP MOBİLYA LİMİTED ŞİRKETİ- ADANA İLE SÖZLEŞME İMZALAR.

2025/278306 İKN NUMARALI, "SPORTİF FAALİYETLERDE ULAŞIM İHTİYACININ SAĞLANMASI İÇİN OTOBÜS HİZMETİ ALIMI" İŞİNİ PAZARLIKLA ALIR. 2.604.931,00 TRY YAKLAŞIK MALİYET BELİRLENİR. BİR KİŞİ TEKLİF ATAR. O ŞANSLI KİŞİDE İŞ KALIR. 2.600.500,00 TRY BEDELLE ADANA BRK TURİZM MADENCİLİK İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ- ADANA İLE SÖZLEŞME İMZALARLAR.

2025/378215 İKN NUMARALI, "SPORTİF FAALİYETLERDE KULLANILMAK ÜZERE SPOR MALZEMESİ ALIMI" İŞİNİ PAZARLIKLA YAPAR. 2.520.756,87 TRY YAKLAŞIK MALİYET BELİRLERLER. 2.433.940,00 TRY BEDEL İLE KUZEYTEK GRUP ENDÜSTRİYEL HIRDAVAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ- ADANA İLE SÖZLEŞME İMZALARLAR.

2025/435916 İKN NUMARALI, "YOL YAPIM VE ONARIM ÇALIŞMALARINDA KULLANILMAK ÜZERE PLENT ALTI ASFALT ALIMI" İŞİNİ PAZARLIKLI ALIMA ÇIKAR. 2.163.337,00 TRY YAKLAŞIK MALİYET BELİRLERLER. BİR KİŞİ TEKLİF ATAR O ŞANSLI KİŞİDEDE İŞ KALIR. 1.925.000,00 TRY BEDEL İLE KADİR GÜNDÜZ İNŞAAT TİCARET SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ- SEYHAN/ADANA İLE SÖZLEŞME İMZALARLAR.

2025/394720 İKN NUMARALI, "SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DEZAVANTAJLI GRUPLAR İÇİN AYNİ YARDIM MALZEMESİ ALIMI" İŞİNİ PAZARLIKLI ALIMA ÇIKAR. 2.542.832,55 TRY YAKLAŞIK MALİYET BELİRLERLER. 2.492.500,00 TRY BEDEL İLE HAKAN ÖNER- ADANA İLE SÖZLEŞME İMZALARLAR.

2025/424022 İKN NUMARALI, "Yer Tipi Yoğuşmalı Kazan Alımı ve Montajı İşi" PAZARLIKLI ALIMA ÇIKAR. 1.408.771,33 TRY YAKLAŞIK MALİYET BELİRLERLER. 1.399.000,00 TRY BEDELLE HÜSEYİN KALKAN- ADANA İLE SÖZLEŞME İMZALARLAR.

2025/584537 İKN NUMARALI, "Üst Geçitlerde Bulunan Asansörlerin Bakım Onarımlarının Yapılması Hizmet Alımı İşi" Nİ PAZARLIKLA ALIMA ÇIKAR. 2.367.900,06 TRY YAKLAŞIK MALİYET BELİRLERLER. 1.575.000,00 TRY BEDEL İLE TK ASANSÖR SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ- İSTANBUL İLE SÖZLEŞME İMZALARLAR.

2025/689272, İKN NUMARALI, "Sosyal Medya Yönetimi/Takibi, Sosyal Medya Raporlama, Tanıtım Filmi Hazırlanması, Tanıtım Faaliyetleri, Video Film Montajlama ve Dış Ses Temin Etme Hizmet Alım İşi" PAZARLIKLA ALIR. 2.546.867,10 TRY YAKLAŞIK MALİYET BELİRLERLER. 1.897.600,00 TRY BEDEL İLE ORANGEFOX AJANS ORGANİZASYON TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ÇANKAYA-ANKARA İLE SÖZLEŞME İMZALARLAR.

2025/754103 İKN NUMARALI, "Adıyaman İli Kömür İlçesi Belediyesi Başkanlığına 5000 m2 Parke Taşı Alınması Mal Alımı İşi" PAZARLIKLA ALIR. 1.910.000,00 TRY YAKLAŞIK MALİYET BELİRLERLER. 1.060.000,00 TRY BEDELLE KAHTAM İNŞAAT PREFABRİK YAPI ELEMANLARI MADENCİLİK NAKLİYAT HAYVANCILIK TARIM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ- ADIYAMAN İLE SÖZLEŞME İMZALARLAR.

2025/755681 İKN NUMARALI, "Toplu Taşıma Otobüslerinin Tamir, Bakım, Onarımı İçin Yedek Parça Alımı İşi" PAZARLIKLA ALIR. 43.707.226,33 TRY YAKLAŞIK MALİYET BELİRLERLER. İKİ TEKLİF GELİR. 38.811.261,76 TRY BEDEL İLE FULYA DİKİLİTAŞ- SARIÇAM/ADANA İLE SÖZLEŞME İMZALARLAR.

2025/965561 İKN NUMARALI, "KUM TASNİFLEYİCİ MAL ALIMI" İŞİNİ PAZARLIKLA ALIR. 2.500.000,00 TRY YAKLAŞIK MALİYET BELİRLERLER. 2.290.000,00 TRY BEDELLE ERCİYES PAZARLAMA HIRDAVAT TEMİZLİK ENDÜSTRİYEL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ- ŞANLIURFA İLE SÖZLEŞME İMZALARLAR.

2025/1068523 İKN NUMARALI, "Belediye Başkanlığımız tarafından Düzenlenecek Olan 2025 Yılı 540'ıncı Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri Organizasyon Hizmet Alımı İşi" Nİ PAZARLIKLA ALIR. 2.658.017,60 TRY YAKLAŞIK MALİYET BELİRLERLER. BİR KİŞİ TEKLİF ATAR, O ŞANSLI KİŞİDEDE İŞ KALIR.  2.563.075,00 TRY BEDEL İLE 01 GÖKTÜRK ORGANİZASYON GIDA TEKSTİL İNŞAAT REKLAM VE MATBAACILIK LİMİTED ŞİRKETİ- SARIÇAM/ADANA İLE SÖZLEŞME İMZALANIR.

2025/1052423 İKN NUMARALI, "MUHTELİF ÇAPLARDA BETON BORU ALIMI" İŞİNİ PAZARLIKLA ALIR. 2.632.030,80 TRY YAKLAŞIK MALİYET BELİRLERLER. 1.948.000,00 TRY BEDEL İLE BORSANTAŞ BETON VE İNŞAAT SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ YÜREĞİR-ADANA İLE SÖZLEŞME İMZALANIR.

2025/985450 İKN NUMARALI, "Organizasyon Hizmet Alımı" İŞİNİ PAZARLIKLA ALIR. 2.569.666,67 TRY YAKLAŞIK MALİYET BELİRLERLER. BİR KİŞİ TEKLİF ATAR O ŞANSLI KİŞİDEDE İŞ KALIR. 2.505.000,00 TRY BEDEL İLE BİLGİ AJANS REKLAM TABELA MATBAA BASKI PROMOSYON ÜRÜNLERİ- BİLAL KARABURÇ - SEYHAN/ADANA İLE SÖZLEŞME İMZALANIR.

2025/1126745 İKN NUMARALI, "Çevre Düzenlemesi" İŞİNİ PAZARLIKLA ALIR. 7.794.199,42 TRY YAKLAŞIK MALİYET BELİRLERLER. 7.378.348,23 TRY BEDEL İLE FATİH AYTEKİN- AYDINLAR CAD. (CAD./SK.) No:13 A AYDINLAR MAH. (MAHALLE/SEMT) SEYHAN ADANA SEYHAN/ADANA İLE SÖZLEŞME İMZALARLAR.

Bu haberde adı geçen ihalelerin

tamamının toplamı: 79.830.362,54 TRY.

Yani 79 milyon 8 yüz 30 bun 3 yüz 62 lira 54 kuruş…

Eski para ile TRİLYON

Daha henüz bu rakamların içinde KDV yok. Fatura kesiminde bunlara birde KDV ekleyin. Rakam daha da artacaktır. Harcanan para tüysüz yetimlerin ve şehitlerimizin hakkı olduğu BEYTÜLMAL. Daha dikkatli ve özenli harcanması gereken kasa. Niçin pazarlık, neden AÇIK ihale değil?

5018 SAYILI KAMU MALİ YONETIMI VE KONTROL KANUNU açısından DEVLETİN ZARARI MESELESİ İLE OLAYLARA BAKTIĞIMIZDA:  “….. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanun’un “Kamu Zararı” başlıklı 71’inci maddesinin birinci fıkrası uyarınca kamu zararı, “kamu görevlilerinin kasıt, kusur veya ihmallerinden kaynaklanan mevzuata aykırı karar, işlem veya eylemleri sonucunda kamu kaynağında artışa engel veya eksilmeye neden olunması” şeklinde tanımlanmış olup bahse konu maddenin ikinci fıkrasının (g) bendinde ise, “Mevzuatında öngörülmediği halde ödeme yapılması” hususu kamu zararının belirlenmesinde esas alınacak kriterler arasında sayılmıştır. 

Hesap verme sorumluluğu: Madde 8- Her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili olanlar, kaynakların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak elde edilmesinden, kullanılmasından, muhasebeleştirilmesinden, raporlanmasından ve kötüye kullanılmaması için gerekli önlemlerin alınmasından sorumludur ve yetkili kılınmış mercilere hesap vermek zorundadır. 

Üst yöneticiler: Madde 11- Bakanlıklarda ve diğer kamu idarelerinde en üst yönetici, il özel idarelerinde vali ve belediyelerde belediye başkanı üst yöneticidir. Üst yöneticiler, idarelerinin stratejik planlarının ve bütçelerinin kalkınma planına, yıllık programlara, kurumun stratejik plan ve performans hedefleri ile hizmet gereklerine uygun olarak hazırlanması ve uygulanmasından, sorumlulukları altındaki kaynakların etkili, ekonomik ve verimli şekilde elde edilmesi ve kullanımını sağlamaktan, kayıp ve kötüye kullanımının önlenmesinden, malî yönetim ve kontrol sisteminin işleyişinin gözetilmesi, izlenmesi ve kanunlar ile Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde belirtilen görev ve sorumlulukların yerine getirilmesinden .... mahallî idarelerde ise meclislerine karşı sorumludurlar. Üst yöneticiler, bu sorumluluğun gereklerini harcama yetkilileri, malî hizmetler birimi ve iç denetçiler aracılığıyla yerine getirirler.. DEMEKTEDİR.

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun “Hesap verme sorumluluğu” başlıklı 8. Maddesinde YUKARIDA NE DİYORDU?:  “Her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili olanlar, kaynakların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak elde edilmesinden, kullanılmasından, muhasebeleştirilmesinden, raporlanmasından ve kötüye kullanılmaması için gerekli önlemlerin alınmasından sorumludur ve yetkili kılınmış mercilere hesap vermek zorundadır.”

BU DEVLETİN HESAP SORACAK MERCİ VE MAKAMLARI NE YAPIYOR ACABA?!

ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN

CEVAP VE DÜZELTME HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES: 

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com

Dikkat: Habere Takla attırmadan, içeriğin noktası virgülü aynı olacak şekilde, değiştirmeden, (haber içerik ve kaynak: haberanaliz.net) ibaresi koyarak kullanabilirsiniz. Aksi takdirde hakkınızda HIRSIZLIK suçlaması ile yasal işlem yapılacaktır.

İlginizi Çekebilir

Elektrik Tüketiminde Yeni Tarife: Az Kullanan Az, Çok Kullanan Çok Ödeyecek

Elektrik tüketiminde yeni kademe sistemiyle, 5 bin kWh üzeri tüketenler sübvansiyondan yararlanamayacak. Yeni model 2026'da devreye girecek.

Kat Mülkiyet Kanunu'nda Devrim: Mafyavari Site Yönetimine Son!

1 milyona yakın sitede yaşayan 20 milyon vatandaşı ilgilendiren yeni yasa ile site yönetimlerinde köklü değişiklikler geliyor. Artık herkes yönetici olamayacak, harcamalar şeffaf şekilde açıklanacak. Fahiş aidat artışları ve mafyavari yapılanmalar tarihe karışıyor. Bakanlık denetimiyle vatandaşlar haklarını daha kolay arayabilecek, haksız uygulamalara anında müdahale edilecek.

KAMU KURUM KURULUŞLARINDAN ÇEŞİTLİ İHALE İLANLARI...

BASIN İLAN KURUMUNDA YAYINLANAN İLANA GÖRE: Karayolları 5. Bölge Müdürlüğünden 15.000 m² tarım arazisi ihaleyle satılıktır.. BU ARADA ÇOK SAYIDA KURUMUNDA GEREK SATIŞ GEREK KİRALAMA İLANLARI VAR. AŞAĞIDA YAYINDA.... İLGİLİLERE DUYURULUR....

MUSTAFA GÖKTAŞ'IN 1987- 2010 ARASI YAZDIKLARI

BİZ ÇOK ŞÜKÜR ALLAH'A Kİ, HER DÖNEMDE YAZDIK. HER DÖNEMDE HAKSIZLIĞI, AHLAKSIZLIĞI, YOLSUZLUĞU, ARSIZLIĞI, HIRSIZLIĞI DİLE GETİRDİK. HİÇ SUSMADIK. O GÜNDE BİZE TAVIR ALANLAR, BU GÜNDE ALIYORLAR... ÖNEMLİ DEĞİL... YOLUMUZ HAK YOLUDUR. ADALET VE HUKUK YOLUDUR... MESLEĞİMİZİ YAPARKEN HİÇ YILMADIK, HEP ZOR OLANA, ÇİLEYE TALİP OLDUK... O GÜN KALEMİNİ KİRAYA VERENLER VE KALEMİ PARA İLE ÇALIŞANLAR BU GÜN YİNE SAHNEDELER... AMA ONLARIN BİR İTİBARI YOK, ŞÜKÜR Kİ, BİZE İTİBAR EDEN ÇOK.... İŞTE 1987 DE KURDUĞUMUZ BÖLGESEL NİTELİKLİ ÇIKAN HAVADİS'TEKİ MANŞET HABERLERİMİZDEN BAZILARI.....

TÜM HABERLER