Şehitoğlu’ndan Sert Tepki: Bu Gazetecilik Değil İtibar Suikastı
GÜNDEMToroslar Meclis Üyesi A. Vahap Şehitoğlu, CHP’li başkanlara yönelik saldırılara sert çıktı. Meclis üyelerine “Başkanların yanında durun” çağrısı yaptı
Toroslar Belediye Meclis Üyesi ve Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyeti Başkanı A. Vahap Şehitoğlu, son günlerde CHP’li belediye başkanlarına yönelik yürütülen sistematik saldırılara meclis kürsüsünden sert tepki gösterdi.
Meclis toplantısında söz alan Şehitoğlu, Mersin’de bazı odakların organize biçimde belediye başkanlarını hedef alan bir itibarsızlaştırma kampanyası yürüttüğünü söyledi.
Konuşmasına Ortadoğu’daki gelişmelere değinerek başlayan Şehitoğlu, savaşların sona ermesi temennisinde bulundu.
“Ortadoğu’yu kana bulayan savaşın bir an önce sona ermesini isterken, emperyalizme karşı direnen İran halkının yanında olduğumu da ifade ediyorum” dedi.
Mersin’de Kirli Oyunlar Oynanıyor
45 yılını gazetecilik mesleğine verdiğini vurgulayan Şehitoğlu, son günlerde şehirde göz göre göre kirli oyunlar oynandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyeleri; Mersin’de 45 yılını mesleğine adamış bir gazeteci kardeşiniz olarak içinizden konuşuyorum. Hepimizin bildiği gibi son günlerde şehrimizde gözlerimizin içine baka baka kirli oyunlar oynanmaktadır.”
Şehitoğlu, halka hizmeti ilke edinmiş belediye başkanlarının hedef alındığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çıkarcı gazete patronları, jurnalci gazeteciler ve sosyal medya sahte hesap çeteleri organize bir biçimde saldırıya geçmişlerdir.”
“Bu Gazetecilik Değil, İtibar Suikastı”
Söz konusu girişimlerin gazetecilikle hiçbir ilgisinin olmadığını vurgulayan Şehitoğlu, sert ifadeler kullandı.
“Açık söylüyorum; bunların yaptıkları ne basın özgürlüğü ne de gazeteciliktir. Bunlar, arka kapı istekleri belediye başkanlarımızca kabul edilmeyen itibar suikastçileridir.”
Belediye başkanlarının bu girişimlere karşı ortaya koyduğu kararlı duruşu desteklediğini belirten Şehitoğlu, kent yöneticilerine de çağrıda bulundu.
“Bu şark kurnazlarına karşı mücadelede kimse geri adım atmasın, kimse de bunlara inanmasın. Biz buradayız; doğrudan, namusludan ve halkımızdan yanayız.”
Meclis Üyelerine Açık Çağrı Yaptı
Şehitoğlu, konuşmasının sonunda hem gazetecilere hem de meclis üyelerine önemli bir çağrıda bulundu.
“Onuruyla mesleğini yapan tüm gazeteci arkadaşlarım da bunlara karşı çıkacak ve kimsenin bu şehri kirletmesine izin vermeyecektir.”
Şehitoğlu, meclis üyelerinin de belediye başkanlarının yanında durması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:
“Siz değerli meclis üyelerinin de belediye başkanlarımızın yanında duracağınıza ve sesinizi yükselteceğinize inanıyorum.”
İlginizi Çekebilir
NASA açıkladı: Meksika şehri hızla çöküyor
ABD Havacılık ve Uzay Ajansı NASA, Meksika’nın başkenti Meksika Şehri'nin yılda yaklaşık 25 santimetre çöktüğünü ortaya koydu. Yeni uydu verilerine göre kent, dünyanın en hızlı çöken metropolleri arasında yer alıyor.
Türkiye ve Ermenistan, Ani Köprüsü için ortak restorasyon protokolü imzaladı
Anlaşma, iki ülke arasındaki normalleşme süreci açısından hem sembolik hem de pratik değeri olan somut adımlardan biri olarak öne çıkıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, iki ülke arasındaki normalleşme sürecinde 'karşılıklı yapıcı adımlarla somut ilerlemeler' yaşandığını vurguladı.
Hollandalı prenseslere baltalı saldırı planlamakla suçlanan kişi mahkemeye çıkacak
Adamın nerede ve ne zaman gözaltına alındığı netleşmedi. Ayrıca Hollanda’daki gizlilik yönetmelikleri gereği şüphelinin kimliği açıklanmadı.
Bebek mamasına fare zehiri karıştıran şüpheliye gözaltı
HiPP kavanozlarında zehirli mama bulunmasının ardından 39 yaşındaki bir şüpheli gözaltına alındı.
Almanya'da organik gıdalara ilgi giderek artıyor
Almanya'da organik gıda satışlarının cirosu 2025'in ilk çeyreğinde yüzde 6 artarak 4,91 milyar euroya ulaştı.
Avukatların sosyal medya paylaşımlarına yakın takip. Reklam yapamayacaklar
Sosyal medya paylaşımlarıyla reklam yapan avukatlar baro tarafından izlenecek. Baro, reklam yasağını dikkate almayanlar için takip merkezi kuruyor. Avukatların meslekleri dışında işlerle uğraşmamaları ve reklam yapmamaları konusunda daha önce de yasa değişikliği yapılmıştı.