BU DA EVSEL ATIK İHALESİ VE İŞLEMLERİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BU DA EVSEL ATIK İHALESİ VE İŞLEMLERİ
Mersin Büyükşehir Belediyesi borç batağında iken ısrar ve inatla geçmişle hesaplaşmaması ve borcun yerindeliğinin araştırılmaması büyük üzüntü yaratıyor. Kamuoyu merakla bekliyor. Bu borç nasıl olmuş? Ayrıca yapılan tüm iş ve işlemler, ihale ve alım satımların titizlikle incelenmesini isteyen vatandaşlar, idari ve özellikle teknik şartnamelere uygun mu işler ifa edilmiş soruyor. Teknik şartnamelere uygun yapılmayan işler için hesap sormayı düşünmüyor musunuz diyen vatandaşlar, harcanan para beytülmal. Yetimin şehidin hakkı var, diyerek sesleniyorlar.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ilgili birçok alım satımı, ihaleyi gündeme taşıdık.

Bugün 2017 de yapılan EVSEL KATI ATIKLARIN SABİT VE MOBİL AKTARMA İSTASYONLARINDAN DÜZENLİ DEPOLAMA ALANINA TAŞINMASI İŞİ’ni aktarıyoruz.

Bu iş önce bir ihaleye çıkmış. 2017/329305 numara ile. ŞİKÂYET ÜZERİNE KAMU İHALE KURULUNCA İPTAL EDİLMİŞ. Derken yeniden çıkılmış.

2017 yılında 2017/522241 numara ile ihaleye çıkmışlar.

24 kişi ihale dokümanı almış.

Ne hikmet ise 3 kişi teklif vermiş.

İdarece bu iş için belirlenen yaklaşık maliyet ise, 52.315.702,79 lira. (eski para ile 52 trilyon)

İhalede bu iş 48.425.795,00 liraya verilmiş. Sözleşme yapılıp çalışmaya başlanılmış. 2017 yılında yapılan bir iş ve işlem. 4 milyon civarında bir kırım olmuş yani.

İş halen devam ediyor. Süresi 1.1.2018 ile 30.9.2019 arası.

Yaklaşık maliyeti kim nasıl belirledi, belirleme usul ve esası nasıl oldu ARAŞTIRILMASI İSTENİYOR?

8 sayfalık özensiz bir teknik şartname hazırlanmış. Niye özensiz diyorum, bilgisayarda yazılmış imzalayan ise ismini eli ile açıp imzalamış. Sorumluluğu almış. Yani birileri hazırlamış o kişi ise sadece imzalamış sanki. o kişi hazırlamış olsa, bilgisayarda bunu yazı ortamına döken o kişinin ismini açardı diye düşünüyorum. Ayrıca Teknik şartnamede yazan hususları aşağıda yayınlıyorum. Teknik şartnamede yer alan maddelerdeki yaptırımlar aynen uygulanmış mı? İşçiler o kılık kıyafeti sorunsuz almış mı? Harcamanın yerindeliği ve gerekliliği incelenmiş mi? Bunları biz bilmiyoruz. Kimseye karalama derdinde de değiliz. Ama böylesine büyük ihale ve alımlarda çok titiz ve dikkatli olunması gerektiğinin altını çiziyoruz. Çünkü harcanan paralar yetimin şehidin hakkının olduğu kamu kasası.


Kocamaz fişledi Aktay gizledi!Önceki Haber

Kocamaz fişledi Aktay gizledi!

GÖKTAŞ, CANLI, KOÇAK BİR ARAYA GELDİLERSonraki Haber

GÖKTAŞ, CANLI, KOÇAK BİR ARAYA GELDİLER

Başka haber bulunmuyor!