ABD'den Ukrayna'ya 6 milyar dolarlık acil tedarik

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ABD'den Ukrayna'ya 6 milyar dolarlık acil tedarik
ABD'den Ukrayna'ya 6 milyar dolarlık acil tedarik: Patriot füzeleri var, Patriot'un kendisi yok. Biden yönetiminin Kiev'e "acilen tedarik edeceğini" açıkladı 6 milyar dolarlık askeri yardımda Zelenskiy'in çok istediği Patriot hava savunma sistemlerinin olmaması, ama Patriot'tan atılan füzelerin bulunması dikkat çekti.

Biden yönetimi, 61 milyarı Ukrayna'ya, geri kalanı İsrail ve Tayvan'a tahsis edilen 96 milyar dolarlık askeri yardım paketini Kongre'den geçirmesinin ardından ATACMS uzun menzilli taktik balistik füzelerini Kiev'e gizlice tedarik etmekte olduğunu itiraf etmesinin üzerine yeni bir açıklama yaptı. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Ukrayna'ya 6 milyar dolarlık askeri yardım duyurdu.

NASAMS, HIMARS MÜHİMMATI, RADARLAR, İHA'LAR

Açıklamaya göre Ukrayna'ya "acilen tedarik edilecek" yardımda şunlar var: Patriot hava savunma sistemleri için ek mühimmat; Ulusal Gelişmiş Karadan Havaya Füze Sistemleri (NASAMS) için ek mühimmat; Yüksek Hareket Kabiliyetli Topçu Roket Sistemleri (HIMARS) için ek mühimmat, Batı üretimi hava savunma rampalarını, füzelerini ve radarlarını Ukrayna'nın hava savunma sistemlerine entegre edecek ekipman, İHA karşıtı ekipman ve sistemler, lazer güdümlü roket sistemleri için mühimmat, çoklu görev yapan top savunma radarları, 155 mm ve 152 mm topçu mermileri, hassas hava mühimmatları, AeroVironment Switchblade tipi kamikaze İHA, AeroVironment RQ-20 Puma tipi istihbarat İHA'sı, Ukrayna'nın İHA üretimini ve diğer yeteneklerini destekleyecek bileşenler, küçük silahlar ve ek küçük silah mühimmatı

ABD'li kaynaklar, 6 milyar dolarlık yardımın, Başkan Joe Biden'ın çarşamba günü imzaladığı ve 1 milyar dolarlık kısmının acilen sevk edileceği 61 milyar dolarlık yardım paketinin parçası olduğunu doğruladı.

ZELENSKİY: PATRİOT OLSA ŞİMDİ HAYAT KURTARACAK

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Batılı destekçilerinden öncelikle uzun menzilli füze ve hava savunma sistemi talep ediyor. Son olarak Zelenskiy, artan Rus hava tehdidine karşı "acilen" ihtiyaç duydukları Patriot'ların "şu anda hayat kurtarabileceğini" söyledi. Ancak Pentagon'un açıklamasıbda, Patriot hava savunma sistemleri için ek mühimmat var, ama Patriot sistemlerinin kendisi yok.

AUSTİN: PATRİOT'U SİHİRLİ DEĞNEK HALİNE GETİRMEYİN

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, basın toplantısında, Washington'ın Kiev'e bugüne kadarki en büyük güvenlik yardım paketini taahhüt ettiğini ve malzemeleri Ukrayna'ya ulaştırmak için "derhal harekete geçeceğini" söyledi.

TOPU AVRUPALI MÜTTEFİKLERE ATTI

"Ukraynalıların ihtiyacı olan sadece Patriotlar değil, başka tür sistemlere ve önleyicilere de ihtiyaçları var. Hepimizi Patriot'u sihirli değnek haline getirme konusunda uyarmak isterim" diyen Austin, "Kiev'e yakında daha fazla füze sisteminin sağlanacağından emin olduğunu, ilave yeteneklerin tedariki için Avrupalı ortaklarla görüşmelerin sürdüğünü" dile getirdi

Son finansmanın bir kısmı, çok ihtiyaç duyduğu mühimmattan daha fazla üretebilmesine yönelik Ukrayna savunma sanayisinin kurulmasına da gidecek.

PUTİN ÖCÜSÜ

Austin, Rusya'nın halihazırda yerli silah ve mühimmat üretimini artırdığını, yanısıra İran ve Kuzey Kore'den gelen tedariklerle desteklendiğini söyleyerek şu iddiada bulundu:

"Putin Ukrayna'da galip gelirse Avrupa hayatı boyunca görmediği bir güvenlik tehdidiyle karşı karşıya kalacak. Rusya Ukrayna'da durmayacak."

PATRİOT BATARYASININ MALİYETİ 1 MİLYAR DOLAR

Ukrayna'nın elinde diğer Batı füze savunma sistemlerini ve S-300 gibi Sovyet dönemi karadan havaya füzelerin mevcut stoklarını tamamlamaya yönelik çok az sayıda Patriot var. Her Patriot bataryasının maliyeti yaklaşık 1 milyar dolar, her füzenin maliyeti yaklaşık 4 milyon dolar. (Dış Haberler)- artı gerçek


Akşener veda etti, 4 aday başkanlık için yarışıyorÖnceki Haber

Akşener veda etti, 4 aday başkanlık için...

İstanbul ve Tekirdağ'da 41 sağlık çalışanı gözaltına alındı: Doktorların kimliği kiralanmışSonraki Haber

İstanbul ve Tekirdağ'da 41 sağlık çalışa...

Başka haber bulunmuyor!