Dinçer, Hans ile Hasan’ın Hikayesini Anlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dinçer, Hans ile Hasan’ın Hikayesini Anlattı
Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) yayımladığı uzun çalışma saatleri istatistikleri bir Alman’ın saat başına en az 11 avro ücret aldığını, bir Türk’ün ise yaklaşık 3 Avro kazandığını ortaya çıkardı.

CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Eurostat verilerine göre Avrupa’da iş gücünün sadece yüzde 7’sinin, Türkiye’de ise iş gücünün yüzde 27’sinin 49 saat ve üzeri çalıştığını söyledi. Konuşmasında Almanya ve Türkiye’deki çalışma saatleri ve ücret adaletsizliğine değinen Dinçer: “Alman Hans haftada 37 saat, ayda ise 148 saat çalışıp 1546 avro ücret alırken, bizim Hasan haftada en az 45 saat, ayda 180 saat çalışıp 490 avro ücret alıyor. Hans saat başı 11 avro alırken, bizim Hasan sadece 3 avro kazanıyor. AKP iktidarı uyguladığı ekonomi politikalarıyla ülkeyi öyle bir duruma getirdi ki vatandaş köle gibi çalışmasına rağmen açlığa ve sefalete mahkum kaldı.” ifadelerini kullandı.

HansBir Saat Çalışıp 2 Kilo Et Alabilirken, Hasan Ancak200 Gram Alıyor

Yaptığı hesaplamada saat başı çalışma ücretlerinin karşılığında alınabilen temel gıda miktarlarını ortaya koyan Dinçer: “Saat başı 11 avro kazanan bir Alman vatandaşı bu parayla en az 2 kilo kırmızı et alabiliyorken, saat başı 3 avrokazanan bir Türk vatandaşı 200 gram eti zar zor alabiliyor. Bir saat çalışıp karşılığında 11 litre süt alan Alman vatandaşına karşı, bir Türk sadece 2 litre süt alabiliyor. Emekçilerimiz, Avrupa’dan daha çok çalışsa da emeğinin karşılığını alamıyor. Bu bir hikaye değil, gerçeğin ta kendisi.” dedi.

AKP’nin Kölelik Düzeni

Durumun modern kölelik olduğunun altını çizen Dinçer: “Vatandaş evine ekmek götüremiyorsa, çocuğuna harçlık veremiyorsa, kirasını ve faturasını ödeyemiyorsa, bir saat çalışma karşılığında bir kilo et dahi alamıyorsa, milyonlar köle haline getirilmiştir. AKP iktidarı toplumu köleleştirmiştir. Uluslararası endeksler ülkemizi modern kölelikte beşinci sıraya yerleştirmektedir. Türkiye, bütün sefalet endekslerinde ilk sıralardayken, gelişmişlik göstergelerinin tümünde son sıradadır.” dedi.

Ücret Hırsızlığı Sistematik Hale Geldi

AKP iktidarının, siyasi ikbal uğruna emek, sermaye ve toprağı sömürdüğünü ve gelecek nesillerin sermayenin kölesi haline getirildiğini vurgulayan Dinçer şunları söyledi: “Ülkemizin beşeri kaynağı gençlerimiz en zengin yüzde birin kölesi haline getirildi. Bu ne demek biliyor musunuz? Atama bekleyen yüzbinlerce öğretmenin, özel okullarda düşük ücretle çalışması demektir.Üniversite mezunu milyonlarca gencimizin, zincir marketlerde, restoranlarda ve kafelerde emek sömürüsüne mahkum olması demektir.Doktorlarımızın yurt dışına gitmeye mahkum edilmesi demektir.Toplumun emeğinin, umudunun, hayallerinin çalınması demektir. AKP, tarihe emek ve ücret hırsızlığını sistematik hale getiren iktidar olarak tarihe geçmiştir. Bugün Türkiye’de açlık ve sefaletin nedeni, yoksulları doyuramamak değildir.AKP iktidarı ve yandaşlarını doyuramamaktır.Emeğin ucuz, ekmeğin pahalı olduğu bu ülkede halkımız, sahip olduğunuz büyük servetinizin, onların cebinden çaldıklarınız olduğunun farkına varmıştır.Emekçi, elbet cebinden ve emeğinden çalınanı geri alacaktır.”


Yurtdışı Simsarları’na Teşviği Meclis Gündemine TaşıdıÖnceki Haber

Yurtdışı Simsarları’na Teşviği Meclis Gü...

Gergerlioğlu, 2002’de emekli maaşı asgari ücretin 1,5 katıydıSonraki Haber

Gergerlioğlu, 2002’de emekli maaşı asgar...

Başka haber bulunmuyor!