DR. DİKMEN CİNAYETİNDE DOKUZUNCU DURUŞMA YAPILDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DR. DİKMEN CİNAYETİNDE DOKUZUNCU DURUŞMA YAPILDI
Görevi başında meslektaşı tarafından öldürülen Dr. Ahmet Dikmen olayında 9.uncu duruşma yapıldı.

Mersin 3. Ağır ceza mahkemesi 2022/150 esas sayı ile görülen dosyada yine karar çıkmadı. Seydişehir T tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Hasan Çayır duruşmaya SEGBİS sisitemi ile katılırken, Rahmetli Doktor Ahmet Dikmen'in iki kardeşi de hazır bulundu. (Adnan Dikmen - Durmuş Dikmen) 

MAHKEMEDE HEYET DEĞİŞİKLİĞİ

Bu duruşmada Heyet değişikliği nedeniyle geçmiş tutanaklar okundu. Sanığın tutukluluk hali incelenmesi okundu. 19.9.2023 günü Seydişehir T Tipi cezaevinden gelen yazı ile Sanığın 16.8.2023 günü Adli Tıp kurumuna gönderilip muayenesinin yapıldığı bildirilen dosyada, Adli Tıp kurulu raporunun halen gelmediği, dosya aslının da gönderilmediği anlaşıldı.

TUTUKLULUĞU DEVAM, ADLİ TIP KURUMUNA YAZI

Tarafları ve avukatları dinledikten sonra Mahkeme, Adli tıp kurumuna yazı yazılaraka akıbetin sorulmasına, işlemin hızlandırılmasına, Sanığın tutukluluk halinin devamına, Duruşmanın ise 19.12.2023 günü saat 10.20 ye bırakılmasına hükmetti.

AHMET DİKMEN CİNAYETİNDE  NELER VAR?

Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin, üstün körü bir idari teftiş ile olayları ciddi boyutta incelemediğini beyan eden rahmetli doktor Dikmen'in yakınları, "Olayda çok büyük hatalı işlemler ve yanlış işlemler var. Rahmetli doktorun görevlendirmesi bile açıkca, hangi tarihte, nasıl yapıldı, sisteme ne zaman girdi, görevlendirmesi varmıydı, bunları açıkca ortaya lpyamdılar. Yine olay anında Aynı yer ilçe sağlık müdürü olan kişinin zamanında Toroslar ilçe sağlık müdürlüğünde sanık ile beraber çalıştıkları, birbirlerini tanıdıkları ortaya çıktı. Ancak bu konuda her tür başvurumuza rağmen bu kişilerin geçmişte birlikte çalıştıkları süre ve görevleri ne avukatımıza, ne bize verilmedi. Bize vermeyi bırakın gelen müfettiş bu konuda tek satır yazı yazmadı. Gelen müfettiş bu tanışıklığı ve çalışılmışlığı tespit edemez miydi? Ayrıca kurum içi yapılan yazışmalarda dikkat edilmesi gereken hususu ve kurallara uyulmadığı yapılan yazışmalarda açıkca belli. Rahmetli tarafından tutulan ve ilçe müdürlüğüne teslim edilen tutanaklar vakti zamanında işleme konulmadığı gibi, idari gerekli tedbirler alınması gerekirken alınmadığı da ortada olmasına rağmen, bu redbirleri almayanlar hakkında işlem yapılmadı. Ufak tefek idari ceza verilirken görevlerinin başında tutuldular. Olayları bilen ve ifade verecek olan kişilerin tek tek görev yerleri değiştirilirken, olayda kusuru kabahati olan idarecilerin makamlarında tutulması ibret verici" dediler.

Rahmetli Doktora sen sorumlu hekimsin diyenler KKTC den döndükten sonra görevlendirme yazısını aylarca yazmamışlar, öldüğü gün sonrası kaymakamlığa olura göndermişler, orası da onaylamamış.

Gönderilen yazının son ikinci sayfasında rahmetli Dr. Dikmen’in olay anında sorumlu hekim onayı olmadığı, öldükten sonra alelacele bir yazı yazılarak kaymakamlığa sunulduğu ve o yazınında onaydan çıkmadığı anlaşılıyor. Diğer taraftan bu yazının EBYS denilen sisteme de, ilgililerin kusur ve kabahatini ortadan kaldırmak için sonradan girildiği loğ kayıtlarından anlaşılacağı belirtiliyor. AMA KİMSE İŞİN BU TARAFLARINI İRDELEMİYOR, İNCELEMİYOR...


MERSİN GENÇLİK SPORUN KAMP İŞLERİ HEP AYNI FİRMALARAÖnceki Haber

MERSİN GENÇLİK SPORUN KAMP İŞLERİ HEP AY...

AKDENİZ’İN KARADUVAR FESTİVALİ’DE AYNI FİRMALAR VE PAZARLIKLI ALIMSonraki Haber

AKDENİZ’İN KARADUVAR FESTİVALİ’DE AYNI F...

Başka haber bulunmuyor!