MERSİN SAĞLIKDA KADIN DOĞUM SANCISI DEVAM EDİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN SAĞLIKDA KADIN DOĞUM SANCISI DEVAM EDİYOR
Mersin’e SİYASİLER yüzünden müdür dayanmıyor, ama uyduruk sözleşmelerle Başkan- Başkan Yardımcısı- Uzman- Başhekim- Başhekim Yardımcısı- Hastanelere tuhaf isimli müdürler atandıkça atanıyor, Devletin kaynakları İSRAF ediliyor. Bu arada birde Ehliyet ve liyakat aranmadan, eş dost ahbap çavuş ilişkileri ile imzalanan SÖZLEŞMELERLE KIYAK maaşlara kavuşup da, hiçbir iş yapmadan günün dolduranlar ile onların yanlış icraatları yüzünden sağlık sistemi resmen çöküyor. Yazık, Günah!!! Mersin Kadın Doğum ve çocuk evi hastanesi bunun bir örneği. Bakın ne durumda.

Mersin Şehir Hastanesi açılıp hizmete sokulurken, Mersin merkezde bulunan ve önemli işlevleri olan, şehrin göbeğindeki 600 yataklı Mersin Devlet Hastanesi ile yeni yapılmış pırıl pırıl halde olan 400 yataklı Mersin Kadın Doğum ve Çocuk hastanesi kapatıldı. Buradaki personel ise oraya buraya dağıtıldı. MDH boyutunu bir kenara bırakıp, Kadın doğum hastanesi boyutunu ele alıyoruz. İçinde mal ve malzeme ile yıllarca atıl bırakıldı. Bizlerin vergileri ile alınan tüyü bitmedik yetimlerin hakkının olduğu o mal ve malzemeler orada çürüdü, bir kısmı çöpe atıldı. Aradan yıllar geçti, bu hastane yeniden hizmete açılmak istendi. Ve ihale yapıldı.

İhale numarası: 2020/576030 İşte aşağıda bu işin ilan metni.

Bu iş için iki ayrı sonuç ilanı var. 12.4.2021 günlü birinci sonuç ilanı son kısmı aşağıda.Burada işi alan firma ADANA firması olarak görülüyor.

28.5.2021 günlü ikinci sonuç ilanı son kısmı ise aşağıda.

Bu işin sözleşme yapılıp verildiği firma ve sözleşme bedeli akdi aşağıda.

İşi alan Firmanın MTSO kaydı ise aşağıda.

Biz haber sitesi olarak daha önce bu konularla ilgili aşağıdaki yazıları yazdık. DEVLET YETKİLİLERİ ALLAH RIZASI İÇİN OKUSUNLAR.

9.ARALIK.2020 GÜNLÜ YAYINIMIZ

https://www.haberanaliz.net/makale/mersin-kadin-dogum-sancisi-1707

21.ARALIK.2020 GÜNLÜ YAYINIMIZ

https://www.haberanaliz.net/makale/mersin-kadin-dogum-sancisi-2-1728

8 .MAYIS.2022 GÜNLÜ YAYINIMIZ

https://www.haberanaliz.net/makale/mersin-kadin-dogum-sancisi-3-2609

9.MAYIS.2022 GÜNLÜ YAYINIMIZ

https://www.haberanaliz.net/makale/mersin-kadin-dogum-sancisi-4-2610

Tabi, her yazımız ve haberimizde olduğu gibi, SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ basın biriminin Sağlık memuru kökenli olan, ardından uyduruk bir sözleşme imzalayarak UZMAN yapılıp kıyak maaşa kavuşan, Mersin’in Gülnar ilçesi kökenli memurumuz, diğer Sağlıkta mekân tutmuş köşe başı kapmış GÜLNARLI amirler ve memurlar ile beraber yazdıklarımızı görmezden geldiler. Önemli değil. Bu gün devlet böyledir, yarın elbet bazı şeyler değişir. İşte o zaman burada yazdıklarımız ortaya çıkar, tek tek hesap sorulur. Ne yaptınız, niye yapmadınız? Derler. Kim der? Devlet der. Bu gün demez, ama yarın der. Niye böyle yazdık?

Bakın orada atıl bırakılan ve boş bırakılan, kimsesiz bırakılan KADIN DOĞUM çocuk hastanesindeki o günkü mal ve malzemelerin o tarihlerde yayınladığımız görüntüleri aşağıda.

VAKTİYLE KAPATILIRKEN, KADIN DOĞUM BİNASININ EN SON DIŞTAN GÖRÜNÜŞÜ İSE AŞAĞIDA

İçiniz sızlamıyor mu, sızlamadı mı, bu mal ve malzemeye ihtiyacı olan o denli sağlık kuruluşları vardı ki, bunlar hep çöpe gitti.

UYDURUK sözleşmeler imzalayarak Sağlık da BAŞKAN- BAŞKAN YARDIMCISI- UZMAN- BAŞHEKİM- BAŞHEKİM YARDIMCISI- İDARECİ yapılan ve KIYAK maşlara kavuşanlar, bunları heba etmemek için bir çaba harcadılar mı, açıklasınlar?  Haberleri yokmuştur mutlak, biz yukarıdaki yazıları yazıp haberdar ettiğimizde ne yaptılar onu da açıklasınlar? Yahu yazık, günah...  Kimsenin umurunda olmadı, biz KÖTÜ ilan edildik, kurumu ve kişileri karalayan olduk. Ayıp ya. Hak etmediğiniz makam ve mevkiye oturun, ballı maaşlar alın, VALİDEN yüksek maaş alın, ama iş, işinizi yapmaya geldi mi, benim işim değil deyip vicdan muhasebesi yapmadan sessiz kalın (!) Neyse...

Şimdi geliyoruz bu güne. Aşağıda FOTO yayınlıyorum. KADIN DOĞUMUN SON HALİ. (Düşünün eski binanın kamera düzenekleri bile direklerde duruyor ve iki büyük binadan diğeri olan kadın doğum bölümü kısmında tek bir onarım yok. Kırmızı daire içine aldık.)

İhale yapmışlar, bizim cebimizden 12 TRİLYON yakın (eski para) para ödemişler. Başkaca neler ödendi bilemem. Belki doğrudan temin ile de buraya ayrıca harcamalar yapılmıştır. Çünkü şu an içi tefriş edilmiş değil. Boş bina. Çocuk bölümü olan bina onarıldı, boyandı son hali yukarıdaki resim. Bir şey dikkatinizi çekiyor mu?  Burada bulunan ÇOÇUK bölümü temizlenmiş boyanmış ama Kadın doğum tarafı resimde sağ tarafta kalıyor, hiçbir boyama, onarma yok. Öyle atıl duruyor. Yani 12 milyon sadece tek bina için mi ödendi? Teknik şartname sizde var, inceleyin. Bizde de var. Ayrıca Şimdi tefriş yapacak, içini donatacak, bir o kadar daha para harcayacaksınız. Hatta belki 20 Milyona yakın içinin tefriş donanımına harcayacaksınız. Bu paralar HALKIN SIRTINDAN çıkıyor. Yetimin şehidin hakkı olan BEYTÜLMALDAN. Korumak kime düşer? O KIYAK MAAŞLARA KAVUŞTURDUĞUNUZ, ÖMRÜ HAYATINDA ÖZEL SEKTÖRDE OLSA O PARAYI ALAMAYACAK OLAN, AYRICA O RAHATLIĞIDA BULAMAYACAK OLANLARA düşmez mi? Bu dert sadece biz ve bizim gibi düşünenlerin derdi mi? Ankara’da ki büyükler, BAKAN- BAKAN YARDIMCILARI- GENEL MÜDÜRLER, ALLAH KUR-AN AŞKINA şu Mersine iş başına getirdiklerinizi SÜZGEÇTEN geçirin. Bu devlete ve MİLLETE yazık. Belki sizlere bu makamlara getirdiklerinizi farklı anlatıyorlar. Ama öyle değil. Gelin bu kadro ve maaşlara kavuşanların iş başına geldikleri günden bu yana devlete kazandırdıkları katma değere bakın. Gözle görülür bir katma değer bulursanız bizlere açıklayın. Şimdi hal böyle iken, bu hastane açılacak biz ne olacağız diyen TORPİLLİ, Yörük dilinde tabiri şudur: OTLU KOYAK. Bir otlu koyak bulmuş tiplerde telaşa düşmüşler.

İl müdürlüğünde, İlçe Müdürlüğünde ve diğer hastanelerde asıl branşı dışında istihdam edilen 400’e yakın ebe hemşire sahada değil.

MERSİN SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ DUYUYOR MU?!

Stratejik birimlerde, personelde, kalitede, hukuk işlerinde, muhasebede, ayniyat da, depoda, disiplinde, basın biriminde, iş güvenliğinde, hiç umulmayacak yerlerde MASA başında istihdam ediliyorlar.

MERSİN’DE HUKUKSUZLUK DEVAM EDİYOR

Ama maşlarını, dönerlerini, ek ödenmelerini, SAĞLIK HİZMETLERİ SINIFINDAN almaya devam ediyorlar. Bu durum sahada çalışan EBE- HEMŞİRELERE karşı haksızlık, adaletsizlik olduğundan iş yeri ÇALIŞMA BARIŞI BOZULUYOR.

Şimdi bugün yarın açılacak olan KADIN DOĞUM hastanesinin çocuk bölümü için çalışacak ve oraya verilecek HEMŞİRE EBE bulamıyorlar. Aslında var da, KORKUDAN kimse bunlara ilişemiyor... Yeni kadro isteniyor. Yâda garibanları oraya gönderin deniyor. MASA başında torpil ve icazetli olanlar ise NÖBET YOK, SAHADA İŞ YOK, esas kadrosu ve işini yapmadan vakit öldürüyor. ADALET ve HAKKANİYET bumudur? Buna göz yuman AMİRLER- SİYASİLER kul hakkına girmiyorlar mı? Ha, o AMİRLERDE onlar gibi torpil-icazet ve siyaset ile gelmiş hak etmeden oraya oturmuşlarsa yapacak bir şey yok. Zaten hep öyle oluyor.

Bakın bu konuda da defalarca seslendik. İşte o haber ve yazıların linkleri:

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-saglik-da-bu-isleri-duzeltecek-biri-yok-mu-16808

https://www.haberanaliz.net/haber/mersinde-hukuksuzluk-devam-ediyor-16592

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-saglik-mudurlugu-duyuyor-mu-16570

Sağlık Bakanlığı görsün, duysun ve MERSİN’E özel el atsın, BU YANLIŞ UYGULAMA VE GÖREVLENDİRME VE İSTİHDAMA SON VERSİN.

ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

haberanaliz.net / ÖZEL


TOROSLARIN ÇOK KONUŞULAN MARATONUÖnceki Haber

TOROSLARIN ÇOK KONUŞULAN MARATONU

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!