haberanaliz

Özgür Özel'e saldıran kişinin, 2004'te kendi çocuklarını öldürdüğü ortaya çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özgür Özel'e saldıran kişinin, 2004'te kendi çocuklarını öldürdüğü ortaya çıktı
Kimliği S.T. olarak açıklanan ve 66 yaşında olduğu öğrenilen saldırganın 2004'te iki çocuğunu öldürdüğü ve 17 yıl hapis yattığı ifade edildi.

Sırrı Süreyya Önder'in pazar günü düzenlenen cenaze töreninde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'e fiziksel saldırıda bulunan zanlının cinayet hükümlüsü olduğu ortaya çıktı.

Kimliği S.T. olarak açıklanan ve 66 yaşında olduğu öğrenilen saldırganın 2004'te iki çocuğunu öldürdüğü ve 17 yıl hapis yattığı ifade edildi.

S.T.'nin 17 yaşındaki kızı Mutlu ve 19 yaşındaki oğlu Barış'ı ateşli silahla vurarak öldürdüğü belirtildi.

O dönemdeki haber küpürlerinde, olaydan 11 gün önce S.T.'nin eşinin evi terk ettiği, saldırganın bunun ardından cinnet geçirdiği öne sürülüyor.
S.T.'nin cinayetten önce aile içi şiddet, cinsel taciz, uyuşturucu ticareti ve polise mukavemetten birçok kez gözaltına alındığı da ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama
İçişleri Bakanlığı, saldırgan hakkındaki iddiaları X üzerinden yaptığı paylaşımla doğruladı.
Paylaşımda CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e fiziki saldırı gerçekleştiren 66 yaşındaki S.T. adlı şahsın, 2004'te B.T. ve M.T. isimli çocuklarını öldürdüğü ve iki çocuğunu yaraladığı belirlenmiştir," dendi.
Bakanlık ayrıca, o dönemde müebbet hapis cezası alan S.T.'nin 2020'de şartlı tahliye ile serbest bırakıldığını ekledi.

Saldırı anları kamerada
Özel pazar günü Taksim meydanındaki Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) Sırrı Süreyya Önder için düzenlenen anma törenine katılmıştı.

Saldırının yaşandığı sırada kaydedilen görüntülerde CHP liderinin başını tuttuğu ve korumaların araya girdiği görüldü.
Habertürk'ün aktardığına göre, CHP Diyarbakır Milletvekili Zengin Tanrıkulu, saldırıyı gerçekleştiren kişi için "'Biz osmanlı çocuğuyuz' diyen bir provakatör" ifadelerini kullandı.


Saldırganın ifadesi: 'Yemek kartı istedim, verilmedi'
Saldırganın ilk ifadesine ulaşan CNN TÜRK'ün aktarımına göre, S.T. 2020'de şartlı tahliye edildikten sonra bulaşıkçı olarak çalıştı.

İfadesinde S.T., CHP'ye giderek yemek kartı istediğini ve verilmediğini; Özel'in gençleri sokağa çağırmasını sinirlendiğini söyledi. Saldırgan ayrıca, Özel'in törene katılacağını duyduğunu ve görünce sinirlenerek kendisine hakim olmadığını savundu.

"Ben daha önceden yemek kartı için CHP'ye başvurdum. Ancak partili olmadığım için yemek vermediler. Bundan dolayı da uzun zamandır sinirliydim. CHP'nin sokağa gençleri çağırmasıyla ilgili daha önceden biriktirdiğim sinirimi içimde muhafaza ediyordum. Taksim'de kaldığım apart otelden çıktım, oraya gittiğimde saldırı niyetim yoktu. Gördüğüm anda sinirlerime hakim olamadım."

euronews.com


ŞEHİR EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ BAŞHEKİM ATANDIÖnceki Haber

ŞEHİR EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ BAŞHEKİ...

MEKANIN CENNET OLSUN SÜREYYA AĞBİSonraki Haber

MEKANIN CENNET OLSUN SÜREYYA AĞBİ

Başka haber bulunmuyor!