VATANDAŞ, MERSİN’DE KAMU KURUMLARINDA ENERJİ TASARRUFU YAPILMALI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
VATANDAŞ, MERSİN’DE KAMU KURUMLARINDA ENERJİ TASARRUFU YAPILMALI
Mersin’de havaların sıcaklığı nedeniyle, resmi kurum ve kuruluşların hemen hemen hepsinde aşırı elektrik tüketimi var. Bunun sebebi dikkatsiz ve ciddiyetsiz çalışma şekli diyen vatandaşlar, bu konuda MERSİN VALİSİNDEN uyarı yapmasını istediler.

Mersin de Aşırı sıcakların devam etmesi nedeniyle resmi kurum ve kuruluşlarda elektrik tüketimi başta olmak üzere SU giderlerinin de arttığını söyleyen vatandaşlar,

“Elbette KLİMA kullanılacak. Bu bir gereksinim. Elbette SU kullanılacak. Hayatın olmaz ise olmazı. Ama İSRAFA kaçmadan bunların kullanılması için azami gayret sarf edilmesi gerekir. Klimayı açmışınız, derecesini oldukça çok yükseltmişsiniz, buz gibi. Ama kapı pencere açık vaziyet de oturuyorsunuz. Böyle bir ciddiyetsizlik ve vurdumduymazlık olur mu? O kapılara açılır kapanır otomatik kapılar koyun. O pencereleri kapatın. Sigaranızı gidin başka yerde için. Siz Evinizde yada kendi iş yerinizde böyle İSRAFKARMI davranıyorsunuz? Aynı şekilde tuvalet ve diğer alanlarda kullanılan sular. Bunları açık bırakıyorlar gidiyorlar. Günah değil mi? Tüm bunların parası Devletten, yani MİLLETTEN çıkıyor. İnsan biraz daha dikkatli ve düşünceli olmak zorunda. Hem devletten maaş alacaksınız, kimsenin bulamadığı işe kavuşacaksınız, hem de böyle millete ve devlete külfet getirecek israfa yol açacaksınız. Bu olmaz, olmamalı. Zaten Cumhurbaşkanlığı TASARRUF genelgeleri de ortada. Mersin kamu kurum ve kuruluşlarının tamamına, Sağlık kurumları dâhil, elektrik ve su kullanımı meselesine dikkat etmeleri, tasarruf için gayret sarf etmelerini istemek lazım. Bun da Mersin’in saygıdeğer valisinin bir resmi yazı ve genelge ile yapması lazım” dediler.

HABERANALİZ.NET


GENÇLİK SPOR'DA İŞLER, AKKUMDA DÜŞLERÖnceki Haber

GENÇLİK SPOR'DA İŞLER, AKKUMDA DÜŞLER

AKDENİZ BELEDİYESİNDE “CESUR” BİR İŞ DAHASonraki Haber

AKDENİZ BELEDİYESİNDE “CESUR” BİR İŞ DAH...

Başka haber bulunmuyor!