Yargıtay Başkanı 36. turda da belirlenemedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yargıtay Başkanı 36. turda da belirlenemedi
Muhsin Şentürk'ün çekilmesinin ardından yapılan Yargıtay seçimlerindeki 36. tur oylamasında yine sonuç çıkmadı. Mevcut başkan Mehmet Akarca, Ömer Kerkez'in gerisinde kalarak ikinci oldu. Şentürk'ün Akarca lehine çekildiği iddia edilmişti.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılan başkanlık seçimlerinin 36. tur oylamasında da hiçbir aday seçilme yeterliliğini sağlayamadı. Bu tur öncesi Muhsin Şentürk'ün adaylıktan çekilmesiyle düğümün çözüleceği bekleniyordu. Erdoğan'ın devreye girdiği ve Şentürk'ün mevcut başkan Mehmet Akarca lehine yarıştan çekildiği iddia edilmişti. Ancak bugünkü seçimde mevcut başkan Akarca yine ikinci sırada kaldı. Bu durum üyeler arasında Erdoğan'dan gelen müdahaleye tepki olarak yorumlanıyor

36'INCI TUR OYLAMASI YAPILDI, MEVCUT BAŞKAN İKİNCİ SIRADA KALDI

Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020'de seçilen Akarca'nın 4 yıllık görev süresi 24 Mart itibarıyla doldu. Bu kapsamda Yüksek Mahkemenin 4 yıl boyunca görev yapacak yeni başkanını belirlemek için Yargıtay üyeleri 25 Mart Pazartesi günü sandık başına gitti.

Seçimin ilk 35 turunda hiçbir adayın, 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oyu alamaması nedeniyle 36. tur oylaması yapıldı.

Oylama sonucu, Akarca 111, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ise 169 oy aldı. Seçime katılım 327 olarak kayıtlara geçerken, 36 oy geçersiz sayıldı. Boş oy rakamı ise 11 oldu.

YARIN BİR KEZ DAHA SEÇİM YAPILACAK

Salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle seçimin 37. tur oylaması yarın yapılacak.

Seçimlerde üye tam sayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekiyor.

MUHSİN ŞENTÜRK ADAYLIKTAN ÇEKİLMİŞTİ: 'ERDOĞAN MÜDAHALESİ' İDDİASI

Yargıtay seçiminin 36. turu öncesi, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk adaylıktan çekilmişti. Yargıtay seçimlerini başından beri takip eden gazeteci Alican Uludağ, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın devreye girdiğini ve Şentürk'ün mevcut başkan Mehmet Akarca lehine yarıştan çekildiğini iddia etmişti.

ŞENTÜRK'ÜN OYLARI AKARCA'YA GİTMEDİ

Şentürk'e verilen oyların Akarca'ya gitmesi durumunda, mevcut başkanın başkanın salt çoğunluk oyu olan 175'i geçmesi ve başkan olması bekleniyordu.

Ancak 36. tur oylamada beklenenin akisne mevcut başkan Akarca yine ikinci sırada kaldı.

ALİCAN ULUDAĞ: KERKEZ SEÇİLMEYE ÇOK YAKIN, SARAY'DAN GELEN MÜDAHALEYE TEPKİ OLDUĞU GÖRÜLÜYOR

Ömer Kerkez'in seçilmeye çok yaklaştığını, altı oy daha alırsa yeni başkan olacağını sosyal medya hesabından yazan Alican Uludağ, "Şentürk'ün lehine çekildiği Mehmet Akarca'ya ise oyların gitmediği görülüyor. Üyeler arasında Saray'dan gelen bu müdahaleye bir tepki olduğu görülüyor" dedi.- ARTI GERÇEK


Koca: Sözde tasarruf programınızı da OVP programınızı da kabul etmiyoruz.Önceki Haber

Koca: Sözde tasarruf programınızı da OVP...

Graham: ABD'nin Hiroşima'ya atom bombası atması gibi İsrail de Filistinlilere ne istiyorsa yapmalıSonraki Haber

Graham: ABD'nin Hiroşima'ya atom bombası...

Başka haber bulunmuyor!