ÖLDÜRÜLEN DOKTOR OLAYINDA İHMALİ KUSURU OLANLAR KORUNUYOR
SAĞLIKKim neden ve niçin bu ölüm olayında kusuru kabahati ihmali olanları koruyup kolluyor diyen merhumun çalışma arkadaşları, bu olaylardan kavgalardan ve geçimsizlikten haberi olan ilçe müdürü tedbir almadığı gibi, kendisine bilgi veren personeli de dinlemedi demekte.
ANKARA- Mersin’de acımasızca katledilen Dr. Ahmet Dikmen’in acısının yankıları sürüyor.
Mersin Ak Parti Milletvekillerinin olaya el atmasını isteyen merhumun yakınları:
“inanın olayda kasıt- ihmal- kusur- görevi kötüye kullanma var. Bu sadece bir ölüm denip savcının ölüm olayı üzerinden dosyayı açması ile bitmez. Bu ölüm göz göre göre, davul zurna çala çala gelmiş. Orada çalışan tüm personel olayların perde gerisini ve yaşananları biliyor. Tutanak tutulmuş işleme konmamış. 15 gün gecikme ile doktor öldükten sonra onay alınıp işleme konmuş. Adam öldü. O tutanağı işleme koysanız ne olur, koymasanız ne olur. Bu tutanağı işleme koymayan, bekleten, beklenmesine sebep olanların görev kusur ve ihmalleri ne olacak. Bu işlerin sorumlularından hesap sorulmayacak mı? Ayrıca ilçe müdürü neden bu denli korunuyor. Hakkında poliste ifade verenler var. Durumu bildirdik tedbir almadı diyorlar. Yine personele baskı kuruyor diyorlar. Peki, bu milletvekili kardeşlerimizin içinde hukukçu olanda var. Allahtan reva mı? İçimiz kan ağlıyor. Savcılık ölümle ilgili soruşturma yapıyor. Oysa bu işte ihmali- kusuru- kabahati olanlar için 4483 e göre memur suçları nedeniyle ön inceleme yapılması lazım. Ön inceleme yapılırken de bu işin başında olan sorumluları açığa alması lazım ki millet rahat ifade versin. Neden bu iş geciktiriliyor? Bizlerin ciğeri yanıyor” dediler.
İLÇE MÜDÜRÜNÜN BASKILARI ve TUTUMLARI NEDENİYLE BİR EVRAK DAHA ORTAYA ÇIKTI...
İşte o dün tarihli dilekçe içeriği....
GÖREVİ ESNASINDA, İŞİNİN BAŞINDA, CANİCE KATLEDİLEN. MERSİN DE HERKESİN ÇOK SEVDİĞİ, İYİLİKSEVER- MERHAMET VE VİCDAN SAHİBİ, VATANSEVER AHMET AGBİSİ AŞAĞIDA GÖRÜLÜYOR...
BİZDE BU HABERDEN ÖNCE YAYINLANAN KONU İLE İLGİLİ DİĞER YAYINLAR AŞAĞIDA
https://www.haberanaliz.net/haber/bu-cinayet-goz-gore-gore-geldi-nicin-tedbir-alinmadi-14724
https://www.haberanaliz.net/haber/mersinli-avukat-yetkililere-seslendi-14739
https://www.haberanaliz.net/haber/oldurulen-doktorun-ardindan-paylasimlar-ibret-verici-14748
https://www.haberanaliz.net/haber/bu-olumun-sorumlulari-halen-gorevde-mi-tutulacak-14759
İlginizi Çekebilir
Bilimsel araştırma: Yaşlanan hücreler yeniden gençleştirilebilir
Bilim insanları, hücrelerin içindeki enerji santralleri olan mitokondrileri yenilemenin yolunu buldu. Nanoflower teknolojisi kullanarak, sağlıklı kök hücrelerin ürettiği fazla enerjiyi, hasarlı ve yaşlanan komşu hücrelere aktaran bu yöntem; kalp, beyin ve kas hastalıkları tedavisinde yeni bir çığır açabilir.
Küba'da sivrisinek ısırıklarından 33 kişi öldü
Stockholm, 2 Aralık (Hibya) - Küba'nın Granma gazetesinin haberine göre, Küba'da sivrisinek kaynaklı hastalıklar nedeniyle 33 kişi hayatını kaybetti.
Kızamık yeniden yayılıyor: Avrupa ve Orta Asya’da vakalar yüzde 47 arttı
DSÖ, 2024 yılında Avrupa ve Orta Asya’da 120 binden fazla kızamık vakası görüldüğünü ve bunun son 25 yılın en yüksek seviyesi olduğunu belirtti.
Fransa: Üst düzey yetkilinin, kadınların içeceklerine ilaç atıp 'deney' yaptığı anlaşıldı
Fransa Kültür Bakanlığı’nın eski insan kaynakları yöneticisi Christian Nègre, iddiaya göre 9 yıl boyunca iş görüşmesine çağırdığı 240’tan fazla kadının içeceğine idrar söktürücü ilaç koydu. Bilgisayarında “Experiments” (Deneyler) adlı bir tablo bulunan Nègre, cinsel taciz ve kimyasal manipülasyon suçlamalarıyla yargılanmayı bekliyor.