MEZİTLİ İSTİKLALDE NE OLUYOR?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MEZİTLİ İSTİKLALDE NE OLUYOR?
Mersin’in MEZİTLİ ilçesi İstiklal Mahallesi sakinleri bu günlerde uykuyu kaçırmışlar. Çünkü evlerinin dibinde hızla bir inşaat yapılıyor, üstelik o inşat iddia doğru ise devletin yolunu da kendi inşaat sahası içine alacak şekilde ölçüm yapıp işaretlemiş.

Mersin’de bir garip olay yaşanıyor. Konu vatsap hattımızdan görüntü ve içerik yakınma olarak atıldı. Bizde ilgili ve yetkililerin dikkatine sunmak için yayına alıyoruz.

Bakın öncelikle mahalle halkı ne diyor: “İstiklal mahallesi Erciyes caddesi Perşembe pazarına doğu karşısındaki cadde ve arsa inşaat kapsamına alınmış. Ya böyle şey olur mu? Size foto çektik atıyoruz. Yolu kırmızı ile işaretlemişler, duyumlarımız bu yolu da inşaat içine alacakmış. Erciyes sitesi 35 yıllık bir site. 15 yıl öncesi, Davul tepe Belde Belediyesi iken, zamanın Belediye Başkanı güney tarafına bakan yola kadar kısmını alarak, yol üstüne park yaparak, site ile park arasından bir cadde geçirmiştir. Şuan kullanılan 1.istiklal caddesidir. Sözde o yıllar Belediye sitenin güneyine bakan alanını alarak kuzeye bakan kısmı yani perşembe pazarının olduğu yeri siteye verecekken, yeni gelen belediyenin sitenin kuzeye bakan kısmını geri verdiği söz konusudur. Mevcut yol kapanıp, üstüne bina yapılınca yeni yapılacak yolu Erciyes sitesinin bahçesinden geçireceklermiş. Böyle şey olur mu yahu? Bu lafları duyunca ilgili belediye ve Büyükşehir’i aradık bilgiler verdik. Hiç gelen giden olmadı. Mevcut yol nasıl inşaat alanına girer? Duvar örülen ve inşaatı başlanacak olarak söylenen yer Perşembe Pazarının doğu tarafına düşüyor, tam karşısına. Size oranın eski halini gösterir krokiyi de gönderiyoruz. Ne olur sesimiz olun, başta Mezitli olmak Üzere Büyükşehir Başkanlarımıza olayı duyurun. Buraya nasıl ruhsat almışlar, mevcut yol nasıl inşaat alanına giriyormuş, işin aslı ne, yolun güzergâhı mı değişecek, bu yol yapılırken milyonlar harcandı, orada yetimlerin hakkı var, yok sayılıp yeniden yetimlerin hakkı olan kasadan harcama mı yapılacak” diyorlar.

İŞTE OLAY YERİNDEN GÖNDERİLEN FOTOLAR.

(Kırmızı ile işaretlenen yol, mevcut yol, sözde burası inşaat alanına giriyormuş)

Arsanın etrafına çekilen duvar inşaatı görüntüsü.

Genel Görüntü

İşte önceki kroki (Yer işaretli)

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir.

Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com


MİLLETVEKİLİ BOZAN VE KOCA BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTUÖnceki Haber

MİLLETVEKİLİ BOZAN VE KOCA BASIN MENSUPL...

Tasarruf genelgesinde detaylar netleştiSonraki Haber

Tasarruf genelgesinde detaylar netleşti

Başka haber bulunmuyor!